Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

4-e, szombat?Egész hétvé…

#843218 TrendMan Előzmény: #843211

4-e, szombat?

Egész hétvégén szakadt az eső?

Lehet, hogy hétfőn reggel nem pont ezzel kezdtek még.

Valakinél betalált a szt…

#843211 Koffein Előzmény: #843206

Valakinél betalált a sztori, ezért van ekkora visszhangja... a vicc, hogy máj. 4-e óta elérhető a videó és most 9-én durrant, 5 nappal később, ahogy kikerült a netre :)

top3

#836670 Koffein

https://www.napi.hu/tech/megy_a_helyezkedes_a_magy...

A Magyar Telekom a legfrissebb, 2018 szeptember végi adatok szerint az összes mobiltelefon-előfizetés 45,1 százalékát kezelte: 5,3 millió sim-kártya tartozott hozzájuk. A 2017. júliusi feltöltőkártyás adategyeztetés után - nem a harmadik, hanem a negyedik negyedévben - elvesztettek több mint 100 ezer ügyfelet és azóta is nagyjából ezen a szinten mozognak, amely még a 2016 elejinél is alacsonyabb.

A második legnagyobb szereplő a Telenor. A cég hivatalos számai nem ismertek azóta, hogy a cseh PPF Group tulajdonába került, lapunknak azonban megerősítették, hogy jelenleg kicsivel több mint 3,1 millió előfizetőjük van, kicsivel kevesebb, mint a még nyilvános második negyedévben. Ezzel piaci részesedésük 26,5 százalék.

A Telenor előfizetőinek száma is csökkenő tendenciát mutatott az elmúlt három évben, bár óriási zuhanásról nem beszélhetünk. Náluk 2017 harmadik negyedévében volt egy 40 ezres csökkenés, azóta kissé visszakapaszkodtak, de például a 2016-os szintet ők sem érték el.

A Vodafone a piac 24,5 százalékát birtokolta (közel 2,9 millió előfizető) tavaly szeptember végén, viszont - szemben a másik két nagy szereplővel - miután az adategyeztetés előtt és után az elvesztettek több mint 100 ezer ügyfelet, ezt sikerült korrigálni és azóta is növekednek, ha visszafogottan is.

A kisebb szereplők közül a UPC számai érdekesek még. A cég - amely a versenyhatósági engedély birtokában hamarosan a Vodafone tulajdonába kerülhet - negyedévről negyedévre növeli mobil-előfizetői létszámát és tavaly szeptemberre a 100 ezret is átlépték. Ezzel a piac 0,9 százalékát szerezte meg. 2016 elején még csak 41 ezer előfizetőjük volt.

erste célár csökkentés: 390 ft

#831924 Bendeguz Előzmény: #831914

Igen, mondom hogyan: a 4iG nyeri az összes közbeszerzést, a telekom meg a többi jó csicska módjára megcsinálja alvállalkozóként

erste célár csökkentés: 390 ft

#831911 Koffein Előzmény: #831887

Szóvak két lyukra játszanak Telenor + Telekom...

+ az eu tovább szigorít, kevesebb bevétel https://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/olcsob...

  • A belföldi díjas barangolást biztosító döntéssel 2017-ben megszűntek a roaming-díjak a külföldről belföldre irányuló hívások esetén. Az új jogszabály a belföldről külföldre irányuló hívások díját maximálja 2019. május 15-től 19 eurócentben (nagyjából 61 forint), míg a szöveges üzenetek legfeljebb hat centbe kerülhetnek majd (mintegy 19 forint).
  • A jogszabály a biztonsági előírások, például a titkosítás szigorításával az okostelefonok, többek között az internetalapú szolgáltatások (például Skype, WhatsApp, stb.) használóit is védi. Bevezeti a telefonszám megőrzésének jogát, amely a szerződés megszűnte után egy hónapig érvényesíthető, az előre fizetett kártyákon maradt, fel nem használt összeget pedig a szerződés megszűnésekor ezentúl kötelező lesz visszaadni a felhasználónak. A felhasználók kártérítésre tarthatnak igényt, ha elhúzódik a szolgáltatóváltás, vagy közben kárt szenvednek.
  • A tagállamoknak elő kell segíteniük az 5G hálózatok kiépítését, amelyet a megfelelő rádiófrekvencia rendelkezésre bocsátásával tehetik meg 2020-ig. A cél az, hogy az EU 5G tervével összhangban 2020-ra az EU minden tagállamában legyen legalább egy nagyobb város, ahol már működik az 5G hálózat.

erste célár csökkentés: 390 ft

#831887 Kissherceg Előzmény: #829075

elvileg pletyire megy, hogy felvásárolják. Ezt a pletyit már nyáron hallottam, lásd nerekom

erste célár csökkentés: 390 ft

#828482 Koffein

Ma reggeli távközlési szektor elemzésünkben csökkentettük a Magyar Telekomra vonatkozó célárunkat. A korrabi 450 forintról 390 forintra vittük le a 12 hónapos célárfolyamot, és megtartottuk a csökkentési ajánlásunkat. Miközben a cég idei teljesítménye jól alakul, addig a kilátások igencsak borúsak. Növekvő árversenyre számítunk azáltal, hogy a Liberty Global és Vodafone együttműködés plusz a Digi-Invitel integráció két teljes skálás versenytársat is hoz a piacra rövid időn belül. Az utóbbi például a jövő év második negyedévében léphet a piacra a mobilszolgáltatással, amelyben a jövőre várható 5G tender is segítségére lehet. Ez pedig azt jelenti, hogy valószínűleg nagy lesz a verseny a frekvenciákért. Különben szinte az összes régiós távközlési cégnél beépítettük ezeknek a tendereknek a hatását a modelljeinkbe, így a Magyar Telekomnál is, amely 180 milliárd forint fölé emelte a beruházási szükségletet 2019-ben. Ugyanakkor megtartottuk 25 forintos osztalék előrejelzésünket az elkövetkező évekre