Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

top3

#836670 Koffein

https://www.napi.hu/tech/megy_a_helyezkedes_a_magy...

A Magyar Telekom a legfrissebb, 2018 szeptember végi adatok szerint az összes mobiltelefon-előfizetés 45,1 százalékát kezelte: 5,3 millió sim-kártya tartozott hozzájuk. A 2017. júliusi feltöltőkártyás adategyeztetés után - nem a harmadik, hanem a negyedik negyedévben - elvesztettek több mint 100 ezer ügyfelet és azóta is nagyjából ezen a szinten mozognak, amely még a 2016 elejinél is alacsonyabb.

A második legnagyobb szereplő a Telenor. A cég hivatalos számai nem ismertek azóta, hogy a cseh PPF Group tulajdonába került, lapunknak azonban megerősítették, hogy jelenleg kicsivel több mint 3,1 millió előfizetőjük van, kicsivel kevesebb, mint a még nyilvános második negyedévben. Ezzel piaci részesedésük 26,5 százalék.

A Telenor előfizetőinek száma is csökkenő tendenciát mutatott az elmúlt három évben, bár óriási zuhanásról nem beszélhetünk. Náluk 2017 harmadik negyedévében volt egy 40 ezres csökkenés, azóta kissé visszakapaszkodtak, de például a 2016-os szintet ők sem érték el.

A Vodafone a piac 24,5 százalékát birtokolta (közel 2,9 millió előfizető) tavaly szeptember végén, viszont - szemben a másik két nagy szereplővel - miután az adategyeztetés előtt és után az elvesztettek több mint 100 ezer ügyfelet, ezt sikerült korrigálni és azóta is növekednek, ha visszafogottan is.

A kisebb szereplők közül a UPC számai érdekesek még. A cég - amely a versenyhatósági engedély birtokában hamarosan a Vodafone tulajdonába kerülhet - negyedévről negyedévre növeli mobil-előfizetői létszámát és tavaly szeptemberre a 100 ezret is átlépték. Ezzel a piac 0,9 százalékát szerezte meg. 2016 elején még csak 41 ezer előfizetőjük volt.

erste célár csökkentés: 390 ft

#831924 Bendeguz Előzmény: #831914

Igen, mondom hogyan: a 4iG nyeri az összes közbeszerzést, a telekom meg a többi jó csicska módjára megcsinálja alvállalkozóként

erste célár csökkentés: 390 ft

#831911 Koffein Előzmény: #831887

Szóvak két lyukra játszanak Telenor + Telekom...

+ az eu tovább szigorít, kevesebb bevétel https://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/olcsob...

  • A belföldi díjas barangolást biztosító döntéssel 2017-ben megszűntek a roaming-díjak a külföldről belföldre irányuló hívások esetén. Az új jogszabály a belföldről külföldre irányuló hívások díját maximálja 2019. május 15-től 19 eurócentben (nagyjából 61 forint), míg a szöveges üzenetek legfeljebb hat centbe kerülhetnek majd (mintegy 19 forint).
  • A jogszabály a biztonsági előírások, például a titkosítás szigorításával az okostelefonok, többek között az internetalapú szolgáltatások (például Skype, WhatsApp, stb.) használóit is védi. Bevezeti a telefonszám megőrzésének jogát, amely a szerződés megszűnte után egy hónapig érvényesíthető, az előre fizetett kártyákon maradt, fel nem használt összeget pedig a szerződés megszűnésekor ezentúl kötelező lesz visszaadni a felhasználónak. A felhasználók kártérítésre tarthatnak igényt, ha elhúzódik a szolgáltatóváltás, vagy közben kárt szenvednek.
  • A tagállamoknak elő kell segíteniük az 5G hálózatok kiépítését, amelyet a megfelelő rádiófrekvencia rendelkezésre bocsátásával tehetik meg 2020-ig. A cél az, hogy az EU 5G tervével összhangban 2020-ra az EU minden tagállamában legyen legalább egy nagyobb város, ahol már működik az 5G hálózat.

erste célár csökkentés: 390 ft

#831887 Kissherceg Előzmény: #829075

elvileg pletyire megy, hogy felvásárolják. Ezt a pletyit már nyáron hallottam, lásd nerekom

erste célár csökkentés: 390 ft

#828482 Koffein

Ma reggeli távközlési szektor elemzésünkben csökkentettük a Magyar Telekomra vonatkozó célárunkat. A korrabi 450 forintról 390 forintra vittük le a 12 hónapos célárfolyamot, és megtartottuk a csökkentési ajánlásunkat. Miközben a cég idei teljesítménye jól alakul, addig a kilátások igencsak borúsak. Növekvő árversenyre számítunk azáltal, hogy a Liberty Global és Vodafone együttműködés plusz a Digi-Invitel integráció két teljes skálás versenytársat is hoz a piacra rövid időn belül. Az utóbbi például a jövő év második negyedévében léphet a piacra a mobilszolgáltatással, amelyben a jövőre várható 5G tender is segítségére lehet. Ez pedig azt jelenti, hogy valószínűleg nagy lesz a verseny a frekvenciákért. Különben szinte az összes régiós távközlési cégnél beépítettük ezeknek a tendereknek a hatását a modelljeinkbe, így a Magyar Telekomnál is, amely 180 milliárd forint fölé emelte a beruházási szükségletet 2019-ben. Ugyanakkor megtartottuk 25 forintos osztalék előrejelzésünket az elkövetkező évekre

https://m.portfolio.hu/v…

#828450 Boby.

https://m.portfolio.hu/vallalatok/jonnek-az-uj-mob...

Az mtelekommal kapcsolatos félelmek közül az egyik,az 5g tenderre költendő összeg nagysága.Ebből a szempontból nézve,ez nem egy jó hír.

"az olasz állam legalább 2,5 milliárd euró bevételre számított. Végül nagy versenyben úgy feltornászták az árakat a licitáló távközlési cégek, hogy a frekvenciákért összesen 6,5 milliárd eurót kínáltak."

Digi, Voda, Upc, hozamem…

#828220 Boby. Előzmény: #828204

Digi, Voda, Upc, hozamemelkedés, stb.,közel két év alatt,lassan már minden rossz beárazódott.Időben nem tudom mennyi lehet még hátra az esésből, de szerintem térben már nem sok.Egy nagyobb tisztítótűzre várok még, aztán a mostani elképzelésem szerint újra venni fogom.

A DIGI a tegnapi tájékoz…

#828204 Koffein

A DIGI a tegnapi tájékoztatóján elmondta, hogy eddig 1300 bázisállomást épített ki Magyarországon, és ezt 2019 második negyedévére 2000 darabra növeli. A mobil szolgáltatást is ennek megfelelően 2019 második negyedévében tervezi elindítani. Mivel csak kis sávszélességgel rendelkezik, ezért a jövő évi 700 Mhz-es 5G tenderen valószínűleg erőteljesebben fog fellépni frekvenciaszerzési célból, ami a Magyar Telekomnak nem jó. Így talán nem is meglepő, hogy a telekommunikációs részvény árfolyama negatívan reagált a hírre.

most már biztos, hogy zá…

#825872 Koffein Előzmény: #825829

most már biztos, hogy zárás után :)

mindig megmosolyogtat a pf :D

9:31 Tovább emelkedik a Magyar Telekom

10:38 Kifulladt a Magyar Telekom


mikor jelent? nyitás elő…

#825829 Koffein

mikor jelent? nyitás előtt, vagy zárás után?