Sokszor sok helyen olvashattuk, hogy bizony a sziget vásárlás csak a gazdagok sportja és főleg nyugaton divat. Persze a magyar módos embereket sem kell félteni, mert hallani lehet a pletykákat, miszerint sokan közölük vásároltak maguknak kisebb nagyobb szigetet.

Az EstMédia vásárlási szándékát talán most ne vesézzük ki. Érdemes azonban megvizsgálnunk, hogy valóban csak a felső 10.000 teheti meg? Gyertek, vegyünk együtt szigetet!

Tekintve, hogy anyagi lehetőségeink szűkösek, ezért elsődleges szempont az alacsony ár volt. Ennek köszönhetően első körben kiesett a karibi és óceániai térség, de nagy ez a Föld nem esünk kétségbe. A szigetek árát többségében dollárban adták meg, ezért 230-as keresztárfolyamon számolom át nektek a szigetek árát jó magyar Forintra.

McGibbon Sziget - Kanada

altaltalt Kanadáról egyikünknek se a forró nyári szellő, homokos tengerpart és a finom koktélok jutnak eszünkbe. Sajnos ez a sziget se cáfolja sztereotípiánkat. A kis McGibbon a St. John folyón fekszik Fredericton városa mellett.

Az ingatlan forgalmazó szerint kiválóan alkalmas nyári pihenésre és különféle vízisportokhoz. A nyár elmúltát követően a sziget környéke alkalmas még kacsavadászatra is. Micsoda lehetőségek… a kis terület 2,53Ha, amiért 6.877.000 jó magyar Forintot kellene fizetni. 1 Ha ára 2.718.181Ft

Piacabucu Sziget Csoport – Brazília

altaltaltalt Azt hiszem, ez már ígéretesebben néz ki. A sziget csoport Brazília északkeleti részén fekszik a Sao Francisco nevű folyón. A folyó rendkívül fontos a helyiek, közlekedés és a kereskedelem számára. A 6 kis szigetből álló Piacabucu-n rengeteg gyümölcsfa és kókuszpálma található, így vegetáriánusok máris előnybe kerültek.

Leginkább turisztikai célokra ajánlják a szigetet, mert állítólag a régió folyamatos fejlődése miatt egyre többen látogatják a környéket. Alacsony adózással is csábítják a lehetséges befektetőt. A szigetek 6,5 Ha és 116Ha között vannak, az áruk pedig 18.285.000 Ft és 264,5 millió Ft között mozog.

Big McGraw Sziget – Egyesült Államok

altaltaltalt A forgalmazó szerint ez az egyik legkirályabb édesvízi sziget amit valaha is árultak. Mindamellett annyira szeretnék eladni, hogy nem szükséges a teljes 29,877 millió Forintos összeget egyben kifizetni, hanem lehetőségünk van részletfizetésre is. Mindösszesen 3.450.000 Forintot kell letenni az asztalra, majd 15 éven át havi 189.750 Ft részletet fizetni. Persze ha részletre veszed, akkor a 2,1HA sziget ára 37,6 millió lesz. A szigetet gyönyörű vadregényes erdős táj veszi körbe, így kiválóan alkalmas pihenésre.

A sziget tulajdonosa a tóparton kap 3 parkoló helyet még grátisz, hogy a kocsit biztos helyen hagyhassa. A tó kristálytiszta, így kiváló horgászatra, fürdésre és vízisíre. A szigetet teljesen fák borítják és a közepén egy kis dombocska található ahová érdemes lehet a házat felhúzni. Egy hektár ára 14,2 millió Forint.

Sweet sziget – Kanada

altaltaltalt Eladó egy 1,34 Ha kis zöld gyöngyszem British Columbia-ban található Stuart tavon. A tó hatalmas 10km széles és 170km hosszú, de meglepő módon a kis sziget korábban lakott volt. Kapunk a területhez egy kis romos fa házikót, amivel ránézésre nem sokat lehet kezdeni, de legalább tüzelőnek jó lesz.

Itt is elsősorban horgászoknak ajánlják a terület, de nyáron akár úszáshoz és vízisíeléshez is kiváló. Azt csendben kommentálom, hogy a tó télen beszokott fagyni, tehát számolhatunk azzal, hogy nyáron akár 12 fokra is felmelegszik… A sziget 1,34Ha és 29,9 millió Forint. Nem olcsó ez a kis zöld pont a tavon.

Hog sziget - Kanada

altaltaltalt Örömmel jelzem, hogy megvan az első tengeri szigetünk, ami északon, Új Skóciában található. Csodálatos madárvilág van a sziget körül és az ügynökség szerint még egy kis szarvas is a sziget lakója. A szigethez közeli partszakaszon fekszik Brasshill nevű település, akik gyönyörűen ráláthatnak a mi kis birtokunkra. A kis disznónk 8,09HA és 37,95 millió Forint. 1 hektár ára 4,7 millió Forint

Horizon Cay – Belize

altaltaltalt Végül egy igazi potenciális kalóz tanyát mutatok be a Karib-tengeren. Ez a kis 40.000 négyzetméteres sziget még teljesen érintetlen, így rendkívül romantikusnak tartja az eladója. Röviden bemutatja, hogy mitől merre hány méter, de nem hiszem, hogy ez sokat segítene az azonosításán, de a lényeg, hogy 15 percre van Belize szigetétől.

A környéken rengeteg korallzátony található, ezért kiváló búvárkodási terület és természetesen különösen vonzó horgászoknak is. A terület mindössze 40,25 millió Forint. 1 hektár ára 10millió Ft.

A felsorolt szigetek mindegyik megtalálható google mapsen. A cikk következő részében a legnagyobb szigeteket vesszük sorba és a lehetséges felhasználási lehetőségeket.