Regisztráció Elfelejtett jelszó

Blogbejegyzések - szerző: Kissherceg

Hernádi Zsolt interjú 2015.11.

Kissherceg

A Mol-csoport tovább erősíti a kelet-közép-európai régióban elfoglalt pozícióját, miközben a hosszú távú növekedés érdekében az olajipar mellett más lehetőségek kiaknázására is egyre nagyobb figyelmet fordít - mondta a magyar olajkonszern elnök-vezérigazgatója az MTI-nek adott interjúban.

Az eurózóna egyre több állama viszi haza külföldön tárolt aranya

Kissherceg

Németország és Hollandia után Belgium és Ausztria is megvizsgálja, hogyan vihetné haza Londonból aranyrúdjait, ugyanis egyre több ország szeretné tisztázni, megvan-e még a külföldön tárolt aranya - mondta Juhász Gergely, az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.

Esik a magyar cégalapítási kedv

Kissherceg

Tavaly 13,9 százalékkal kevesebb cég alakult Magyarországon, mint az előző évben; az új cégek számát illetően a közép-európai régióban hasonló a helyzet Lengyelországban és Csehországban is, ahol szintén 10 százalék körüli csökkenést mértek - közölte a Bisnode üzleti információszolgáltató csütörtökön.

Csehországnak szüksége van az atomerőművekre

Kissherceg

Csehországnak szüksége van az atomerőművekre, s a cseh politikusoknak azon kellene dolgozniuk, hogy a formálódó európai uniós energiapolitikai keretében megvédjék a cseh nemzeti érdekeket - állítja Daniel Benes, a Cseh Energetikai Művek (CEZ) vezérigazgatója.

Eladná magyar bankját a General Electric és a KBC

Kissherceg

A BayernLB mellett az amerikai General Electric és a belga KBC is eladná magyarországi bankját, az osztrák Erste Bank és a Raiffeisen viszont nem akar kivonulni - írta csütörtökön a Handelsblatt egy kelet-európai összeállításában.

A befektetőket továbbra is vonzzák a technológiai részvények

Kissherceg

Ezen a héten hozza nyilvánosságra negyedik negyedéves jelentését négy technológiai óriáscég, az Apple, a Facebook, a Google és az Amazon. Peter Garnry, a Saxo Bank vezető részvénypiaci stratégája szerint a befektetőket továbbra is mágnesként vonzzák a technológiai részvények, így a szektor általános részvénypiaci eredményeket messze túlszárnyaló teljesítménye – a 2013-as év fő trendje – 2014-et is meghatározza majd.

Bejelentette vételi szándékát a Praktikerre az MPF

Kissherceg

Megvásárolná és feltőkésítené a Praktiker magyarországi áruházait az MPF Holding; a cégcsoport szingapúri anyavállalata egy kínai befektetővel közösen már hivatalosan is bejelentette vételi szándékát – közölte az MPF sajtóügyekért felelős munkatársa szerdán az MTI-vel.

Dollárkötvény kibocsátásra készül az ÁKK

Kissherceg

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. amerikai dollárban denominált 10 éves futamidejű benchmark kötvénykibocsátás megszervezésére adott megbízást a BNP Paribas, a Citigroup, a Deutsche Bank és Goldman Sachs pénzintézeteknek.

Kivonja áruit a külföldi Praktiker áruházakból az MPF Holding

Kissherceg

Nem szállít tovább a Praktiker áruházlánc külföldi üzleteibe a hőtechnikai berendezéseket, csiszolószerszámokat és alkatrészeket, vegyipari anyagokat és faárukat gyártó és forgalmazó MPF Holding Zrt., a barkácsáruház belföldi boltjait azonban továbbra is ellátja - közölte az MTI-vel a cég pénteken.