Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: oecd

Deloitte: új módszerrel adóztatnák az online cégeket

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. november 13., szerda (MTI) - Bemutatta a digitalizált gazdaság adózási kihívásaira választ adó tervezetét az OECD, a nemzetközi törekvések alapvető célja, hogy a digitális üzleti modellek útján elért nyereség arányos módon adóztathatóvá váljon a jövedelemszerzésben érintett valamennyi országban - tájékoztatta a Deloitte az MTI-t.

OECD: tavaly 27 százalékkal csökkent az FDI globálisan

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. május 5., vasárnap (MTI) - Tavaly jelentősen, 27 százalékkal csökkentek a közvetlen külföldi beruházások (FDI) a világon, miután a megelőző évben 16 százalék volt a visszaesés - áll az OECD jelentésében, amely szerint a tavaly Magyarországra érkezett FDI csaknem megduplázódott.

Az OECD szerint túl vagyunk a mélyponton

Bull'n'Bear

Túllendült a konjunkturális mélyponton a magyar gazdaság, a Gazdasági Fejlesztési és Együttműködési Szervezet (OECD) által készített, a magyarországi reálgazdasági ciklus változásait követő mutató szerint.

Nők házimunkája jelentős hatással van a gazdaságra

Bull'n'Bear

A nők által otthon végzett munka annak ellenére nem kellően megbecsült, hogy az OECD országok GDP-jéhez 30-40 százalékban járul hozzá - hangzott el csütörtökön Hódmezővásárhelyen az Európai Regionális Szervezet (ERGO) Látható és láthatatlan munka címmel rendezett konferenciáján.