Széll Kálmán bának köszönhetően már biztosan tudható, hogy két blue chipet is rosszul érintenek az adóváltozások.

BUX1212:

alt

Elég egyértelmű a helyzet, ha 17800 letörik, akkor 17400 következhet lefele. Nagyon szépen mozog a határidő, csak a forgalom hiányzik belőle. ADX indikátor extrém eső trendet jelez, ilyenkor általában korrekció szokot jönni. Felfele a csökkenő trendvonal és az 50-es mozgóátlag következik, majd 18500-as szint.

MOL:

alt

Célárat elérte, csökkenő trendcsatornában mozog, kevés pozitívumot lehet felfedezni. Ráadásul a kis korrekciós emelkedés trendvonalát is letörte tegnap. Kálmán őt se szereti, pedig egyik nagy tulajdonos benne. Ha visszaesik az alsó trendcsatornába akkor felejtős lesz a papír sokáig.

MTEL:

alt

Új állami szereplő a piacán, pluz adók. Azt hiszem látszik a grafikonon, hogy bizony ez súlyos csapás a részvénynek. 530 erős támasz volt, de letörésre került, így felfele lehet már csak akadály. A közeledő osztalékvágás se hatja meg a befektetőket, mert árazni kezdték a jövőt. Ezzel együtt az osztalék most már elég jó hozamot jelent ezen a szinten, de kétségem van arról, hogy vágás után keletkező rést betölti e idén. Úgy tűnik vége a dicsőséges magas osztalékos időknek.

OTP:

alt

Tátongó a rés és csökkenő trend egy helyen, ergo erős ellenállás zóna 3450 alatt. Ha fölé kerül a papír, akkor megnyugodhatnak tulajdonosai, mert következhet a magasabban lévő lassú csökkenő trendvonal. Amíg alatta vagyunk kevés jóval lehet számolni.

Richter:

alt

Még szoszo kitart a trend, de egyelőre nem fényes a jövő. Következő támasz 200 napos mozgóátlag, alatta csak a mélység...

Sok sikert!

Sok sikert!