Érdemes megnézni tavaly májusban mi történt a piacon. Természetesen nem jelenti, hogy most is ez lesz, de a történelem ismétli magát.

alt

Tavaly május közepén fordult a trend, és egy hónapos esés követte. Devizák long irányt támogatták ,de részvény piac ezzel szembe ment, sokak számára jelentős veszteséget okozva. Ezért felhívnám a figyelmet, hogy a deviza és részvény piaci korrelációk csökkenhetnek, mely komoly károkat okozhat a spekulánsok számára.

BUX0812:

alt

Emelkedés mértéke teljesen más, viszont időtartama hasonló. Tavaly 20%-os esés követte a 2hónapos kiadós emelkedést, amelynek mértéke csak 10% volt. Jelenleg a piac kb 40% emelkedésen van túl, meglátjuk június végére ebből mennyi marad.

Továbbra is csak figyelem felhívás miatt tettem fel, hogy aki hozam/kockázat alapján beszállást keres, vegye figyelembe esetleg ezen grafikonokat. A magyar tőzsdei gyorsjelentések pozitív eredmény lehetőségét most árazzák, ha negatív meglepetést okoznak Isten irgalmazzon nekünk az év hátralévő részében.

Felhívnám a figyelmet, hogy a makro adatok gyakorlatilag nem javultak, pedig februárban azzal nyugtatták a piacokat, hogy Obama csomag hatásának első jelei már Q1ben érezhetőek lesznek.

További sikeres kereskedét!