Ugyanaz a piac szegmens, mégis teljesen más viselkedés jellemzi a tőzsdén lévő ingatlan vagyont kezelő társaságokat. Természetesen az ingatlan portfolio minőségbeli eltérése lehet az egyik ok vagy az alul értékeltség. Ami közös bennük azaz illikviditás vagyis alacsony forgalom.

Appeninn:

alt

Ez a legújabb ingatlanos cég az értéktőzsdén és az egyedüli, amelyik emelkedő trendet mutat. Egyelőre jól látható, hogy 480-500-as sáv még nagy falat a papírnak, alatta oldalazott az utóbbi egy évben. Az új akvizícióra adott reakció talán kimozdítja ebből a sávból új trendet indítva.

alt

Itt egyértelműen látszik a sáv. A forgalom az utóbbi időben kicsit magasabb lett, mint az év első felében, de amíg nem lesz egy nagy forgalmú gyertya valamenyik irányba felesleges pozícióba lépni. 400hoz közel vétel, 480 felet eladás.

BIF:

alt

Kicsit távolabbról érdemes nézni, mert igazság szerint lassan csak szökőévente van kötés benne. A teljes emelkedő trend utolsó fibonacci szintjénél tart az árfolyam, h aez elesik, akkor mehet vissza 200 köré. A nagytulajdonosok egyelőre nem érdekeltek a magas árfolyamban, így nem foglalkoznak vele.

Danubius:

alt

Elég szemléletesen mutatja az ingatlan piac, illetve a szállodaipar helyzetét. A nagytulajdonos itt sem szakad meg a magasabb árfolymért. Venni szerintem továbbra sem érdemes, mert csak morzsolódik lefele.

alt

A mindenkori legalacsonyabb árfolyam 2500, ami már nincs is olyan messze. Akinek igénye van ilyen papírra a tarsolyában akkor ott próbálkozhat vétellel, de igazság szerint van jobb alternatíva a piacon.

Fotex:

alt

Folyamatos srv mellett morzsolódik le a részvény. Úgy tűnik, hogy átjátszák a tulajdonos kezébe a részvényeket, aki apránként összevásárolja a piacról. Nem tudom ki csökkenti a portfolioját ezen az árfolyamon, de nagy nyerőt biztos nem rak zsebre. Érdekes folyamat szerintem. TA alapon a várható célár 230 alá mutat. Ellenállás 270-280-as sáv, majd 300.

alt

Jól látható, hogy visszacsorgott a korábbi pánik mélypontokhoz, ez nem sok jót mutat. Elvileg euro alapon vannak kiadva az ingatlanjai, ezért is érdekes ez a folyamat. Az ADX indikátor mutatja, hogy brutál erős trendben van, és várható annak kifulladása. 230 körül érdemes lehet csippenteni, legalább bekerünk jobb lesz, mint az srv állományé.

GSPARK:

alt

890-900as ellenállás zóna fölé ment az árfolyam, jelenleg tart a visszateszt. Ha minden jól megy, akkor csak visszateszt és nem behalás következik. Novemberben történt tulajdonosi változások pozitívak lehetnek a jövőre nézve, így érdemes figyelni a papírt. Elég illikvid, így könnyen lehetnek nagy elmozdulások benne. Plotinusnak is egyik kedvence, ha pozíciót bővítenek benne azt észrevesszük.

alt

Itt egyértelműen kivehető, hogy miért is kulcsszint a 900. 300 pontos vagyis 33%-os emelkedés következhet az árfolyamban, ha végre elhagyja ezt a zónát. Figyeljünk rá!

UI: Danubius és BIFben is elsöprő a nagytukajdonosok aránya, ezért kivezetés is szóba kerülhet ilyen alacsony árfolyam mellett.

Sok sikert!