Volatilitás egekben, árfolyamok a mélyben és már a mikulás sincs itt. Nem lesz könnyű ez a hét sem.

BUX:

alt

Sajnos a kis mókáskedvű indexünknek nem sikerült 18000 fölé kapaszkodni, hiába vártam. Egyelőre visszatesztelte az 50 napos ellenállást, és amíg felette van nem kellene erőltetni a shortot. Első fibo szint megfogta, az egészséges mozgás, ha pattanna innen. Valószínűleg, ha nem lesz már dráma a világban, akkor 17k-18k között lesz évvégéig. 50 napos átlagot letörné, akkor első komolyabb támasz 16k környéke.

BUX1112:

alt

Felfele végül befejeződött az elliott, nem éppen úgy, mint vártam, de mindig a piacnak van igaza. Közben már lefele is végig futott egy 5-3-as szerkezetű hullám, így ha töri a csökkenő trendet, akkor mehet felfele a piac. RSI divergencia is ezt mutatja. Felfele 50MA az első ellenállás, támasz 16800 körül.

MOL:

alt

A kitörés kulcsszintje 17600 sértetlen, ezért továbbra is bullish a részvény. Kissé idegbeteg mozgásokkal vidítja a piac szereplőit, de kell nekünk a vidámság. Amíg ez a szint tart, addig a bika piac sziklára van építve és 20k a következő megálló.

MTEL:

alt

Szokásos ellenállás zónához érkezett a részvény, 50 napos átlag szépen megtartotta. 530 felett már izgalmas, de csak 540 felett lesz bika a történet, de addig tömjük azokat, akiket lehet. Fordítva rosszabb, tudom.

OTP:

alt

50 naposon úgy gázolt át a részvény, mint egyszeri utcai autóversenyes a Váci úti piroson. Nem sok dudálás volt, hogy hopp veszély van. Alatta sajnos elég szomorú a történet, így amíg nem tolja vissza magát fölé hendikeppes a vétel. Persze mivel is tehetné boldoggá a karácsonyt az ország foci menedzsere, ha nem magas otp árfolyammal. Ha alacsony lesz az éves zárás pénteken, mondjuk 3400 alatt, akkor nagyon valószínűsíthető, hogy a "baráti körök" erősen shortban vannak. Meglátjuk, hogy a népnek vagy a haveroknak lesz jó.

alt

Kedvenc vízszintes vonalaimat mutogatom továbbra is nektek. Egyszerű és mégis hasznos, remélem. :)

Richter:

alt

33500-as támaszra lenyomták núdli forgalom miatt, majd vissza 50 napos átlagig. 36k erős ellenállás 33500 gyengébb támasz, kettő között ámokfuthat. Célszerű utóbbinál venni és előbbihez közel adni. Mondjuk ezzel kereskedni továbbra is számomra kicsit perverziónak tűnik, de ettől szép a világ és a tőzsde.

Sok sikert!