Gondolom többen ismeritek ezt a játékot a népszerű amerikai sorozatból. Úgy érzem, hogy ez határozottan igaz a BÉT-en kerekedőkre, mert az esetek többségében amíg zárva tartunk nagy mértékű elmozdulás történik a világban. Most épp a longosok jártak így a társasjátékban.

BUX1112:

alt

Csökkenő forgalom mellett tart az emelkedő trend, szerintem kb. nyitásig. Nagy pozitívum volna, ha ma nem törne le az 50MA, ahol a bollinger közepe és lokális támasz is van egyszerre (17100). Ha ez kitart ma, akkor a longosok szerencsekártyát húztak. Lent a rés a támasz.

alt

Itt jól látható, hogy 17100 a kulcs támasz lefele. Amíg ez él, addig nagy dráma nincs, de ha ma törlésre kerül és nem sikerül közelében vagy felette zárni, akkor egyelőre ennyi volt a hossz.

MOL:

alt

Elég nagy mozgások voltak itt az elmúlt napokban, amihez magas forgalom is párosult. Van egy szép duplacsúcsunk RSI divergenciával, ahol 16400 a "kulcsszint" Ez törik, akkor lehet számolni a dupla csúcs célárát, ami kb. 15600 körül lehet majd.

MTEL:

alt

530 fölé továbbra se sikerült visszamennie, így az megerősített ellenállás marad. Továbbra is azt állítom, hogy ez lesz a medve/bika piac határa a telekom eseté. Itt is duplacsúcsot vizionálok, amit az RSI és a forgalom is megerősít. 500 körül izgalmak következhetnek, alatta pedig 460.

OTP:

alt

Erős a gyanúm, hogy sikerül egy szépséges rést csinálni nyitóban, aminek visszatöltése a hét további híreitől függ majd. Pénteken volt egy kötés 3400-on, ezért nem lesz oly brutális mértékű, de így is szemmel láthatóra tippelek. Ez a 3400 az egyik kulcsszint szerintem, ami alatt középtávú long esélye "megszűnik". A sziget erős támasz, felette 3250 körül lévő bollinger szallag közepénél találhat pihenőt a részvény. Véleményem szerint ennek környékén nyithatunk, de tesztelésére mindenképpen számítanék. Ha ez elmarad, akkor van ereje az OTP-nek.

alt

Ezen a charton is elég jól látszik az emelkedő trend, ami ma várhatóan törésre kerül. Ezen az idősíkon a kulcsszintek a sötétkék vonalakkal jelöltem. Természetesen lejjebb lévő sziget is az, de elég messze van még. 200MA tartotta az árfolyamot, felfele ellenállás lehet akár napközben is.

Richter:

alt

A korábbi sáv alját szépen körbe táncolta a részvény, aranyos kis sorminta. Nos ma megerősítés kap a lefordulás róla. Erős támasz itt is a rés, felette 50MA lehet támasz.

Sok sikert!

ui: Remélem tetszik nektek az 5 percenként frissülő új adatsor a fórum topikok alatt.