Sajnos ez a hétvége sem volt nyugodt, Líbiában a helyzet fokozódott. Várhatóan a tőzsdék volatilitása ezen a héten is megmarad, idegesek a piacok. Pénteken határidős kifutás volt itthon, ezért voltak nagy kötések záróban.

BUX1112:

alt

Lefordult a csökkenő csatorna tetejéről és egészen az 50-es mozgóátlagig (magenta vonal) esett pénteken. Zárásban nem követte a prompt index lekötését, így kamattartalom visszatágult. Ha elesik 50MA, akkor mehet a csatorna aljára ismételten. Forgalom csak beleadásban volt, sc-t 23200 felett várhatunk.

MOL:

alt

A zárásban érkezett nagy eladói nyomásnak köszönhetően, egy fordulós gyertyát sikerült összehozni pénteken. Ennek negálására mai napon, de lekésőbb holnap szükség volna egy nagy forgalmú emelkedő napnak. Támasz 50 napos átlag, felfele ellenállsá a pénteki maximum.

MTEL:

alt

Sok izgalom itt továbbra sincs, 560-at se volt még képes elérni, ezért feltételezhetjük, hogy ami esni nem tud az emelkedni fog. Amíg nincs forgalom szerintem nem érdemes foglalkozni vele.

OTP:

alt

Zárásban sikerült visszakötni a csökkenő trendvonal alá, ezért egyelőre továbbra is negatívan állok a papírhoz. A kezdeti magas nyitás után egész nap visszaadták az emelkedési próbálkozást, tehát erőt nem igen mutat a vezető magyar bank. 5500as nyakvonallal azonban még létrejöhet egy fordított fejváll, hogy pozitívum is legyen.

Richter:

alt

Magához képest nagyforgalmú napon van túl a richter, de itt is a zárószakasz hozott érdemi elmozdulást. Napközben 36k körül mozgolódott a papír, de a támasz szint nem sérült továbbra se. RSI indikátorban erősödő divergencia van, ezért a héten várhatóan eldől, hogy következhet e végre a korrekció felfele.

Sok sikert!