Budapest, 2019. május 21., kedd (MTI) - A 4iG Nyrt. kedden nettó 1,297 milliárd forint értékű szerződést írt alá a NISZ Nemzeti Infókommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A 4iG az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a NISZ Zrt. a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) által a LicensePort Zrt., a 4iG Nyrt., a CompuTREND Zrt., a Delta Systems Kft., a Grepton Zrt., az EXE Magyarország Zrt. és a TRACO Zrt. alkotta konzorciummal megkötött keretmegállapodás 2. része alapján, a verseny újranyitásával folytatott le közbeszerzést. A megkötött szerződés alapján a 4iG nettó 1,297 milliárd forint értékben szállíthat Oracle licenszeket és az ahhoz szükséges gyártói terméktámogatást a NISZ-nek, illetve háttérintézményeinek.

A 4iG Nyrt. az Oracle kiemelt partnere, a magyar IT-nagyvállalat átfogó és naprakész technológiai ismeretével teljes körű szolgáltatást nyújt a világcég üzleti megoldásainak tervezésében, kiépítésében, telepítésében, üzemeltetésében és támogatásában - írja közleményében a cég.

A 4iG Nyrt. részvényeit a BÉT standard kategóriájában jegyzik, kedden 4095 forinton zárták a kereskedést, 2,38 százalékkal - 95 forinttal - magasabban a előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a legalacsonyabb áruk 320 forint, a legmagasabb 5100 forint volt.