A Rába Csoport 20,5 milliárd forintos konszolidált árbevétellel zárta 2016 első félévét. A vállalat a piaci kihívásokat diverzifikálással hatékonyan kezelő stratégiája és üzleti kapcsolatai révén stabilan tartja eredményességét az idei évben is. A Rába az elmúlt években megteremtett pénzügyi alapokon idén elindította futómű-gyártása modernizációs beruházását, amellyel további növekedési lehetőségeket teremt kulcspiacain.

A Rába üzletfejlesztési stratégiájára támaszkodva 2016 első hat hónapjában növelte az Európába és a FÁK országokba irányuló exportértékesítését a tehergépkocsi és az alvázszerkezeti szegmensekben. A Futómű üzletág Japánban erősítette a haszongépjármű-piacon elért pozícióját, az Alkatrész üzletág pedig hazai forgalma bővülésével járult hozzá a piacok volatilitásának ellensúlyozásához. A cégcsoport üzemi eredménye nyereséget mutatott a csökkenő értékesítések ellenére is: az idei első félévben 783 millió forintot ért el az operatív eredmény. A készpénztermelési képességet mutató EBITDA szintje 2016 első hat hónapjában 9,1 százalékos volt, így megőrizte az iparági átlagnak megfelelő hatékonyságot, míg a második negyedévet tekintve meg is haladta azt, 9,9 százalékos hatékonyságot mutatott.

2016 I. félévében a Rábának sikerült tovább csökkentenie a már 2015. év végén rekord alacsony szinten álló nettó hitelállományt: a mostani 2,1 milliárd forintos állomány a folytatódó nyereséges működés és a szigorú működőtőke-gazdálkodás eredménye.