Továbbra is izgalommentes kereskedés zajlik itthon a vezető papírokban. A richter azonban végre megindult, így hosszú konszolidáció után új trend indulhat.

BUX1312:

alt

A fibonacci szint szépen megfogta az esést, azóta araszolgat felfele nem éppen meggyőző lendülettel. 18900 felett jöhet talán egy kis izgalom, de addig iránytalanságra számíthatunk. Shortot csak 18800 körül nyitnék, de ilyen likviditás mellett csak kis pozíciót.

MOL:

alt

Hernádi Úr kőrözése nem vet jó fényt a papírra, ezért volt is kisebb riadalom, de dráma nem alakulhat ki, hiszen a részvény biztos kezekben van. 15900 alatt szűk stoppal érdemes lehet venni egészen 15500-ig. Alatta talán új trend indulna...

MTEL:

alt

Kész csatornázási művek ez a papír, folyamatosan valami féle csatornában mozog. Kitörés behalt, visszaszórták becsülettel, de egyelőre még a 300 feletti gyenge támasz megtarthatja. A tegnap zajlott befektetői pogácsa etetésre adott reakciók talán hoznak ma életet a kereskedésébe.

OTP:

alt

A korábban jelzett célárat elérte, onnan derékul lefordult, majd kialakította a 4250-es magasabb aljat. Amíg ez tart lehet vételekben gondolkodni. Ősszel azonban elkezdődik a kampány (már megy...), ezért kockázatosabb lesz a papír a szokásosnál. Szebbnél szebb bejelentések jöhetnek, ezért lombardos pozíciók felvétele nem ajánlott...

Richter:

alt

Szép kitörés fel, ami jó volna ha megmaradna és még meg se közelítené a 3750 alatti támaszt. Minden esély megvan a pompás folytatásra, és ideje volna betölteni a már egy éve tátongó rést... Érdemes rá figyelni, politikai szektorból talán kevés bejelentés sértheti piacát. A korábban már számtalanszor leírt spekulációm az MSCI indexbe való visszakerülésről pedig lassan valósággá válik, reméljük a külföldiek 4100 felett jó vevőink lesznek.

Sok sikert!