A hazai alternatív távközlési szolgáltató, a Business Telecom Nyrt. (BTel) augusztus 27-én a frankfurti tőzsde parkettjére lépett. A társaság a Budapesti Értéktőzsdén továbbra is jelen lesz. Beier András, a BTel befektetői kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta: a kettős listázás célja, hogy a szigorú németországi megfeleltetés alapján a társaság tőkepiaci tervei mellett a BTel-részvények likviditását és stabilitását is támogassa.

Ebből az alkalomból a BTel bemutatkozik az egyik legrangosabb európai tőkepiaci szakmai eseményen, a Frankfurtban augusztus 26 és 28 között, idén tizenegyedik alkalommal megrendezett SCC_ Small Cap Conference rendezvényen.

Augusztus 27-től a kecskeméti székhelyű Business Telecom Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde mellett a frankfurti tőzsdén is jegyzik. Az országos alternatív távközlési szolgáltató közgyűlése áprilisban hagyta jóvá a német tőkepiaci megjelenést. A BTel eddigi sikertörténetét és jövőbeli potenciálját nemzetközi szinten széles körben bemutató frankfurti tőzsdei listázás egyaránt támogatja a Magyarországon forgó, illetve a később bevezetésre kerülő a papírok likviditását és stabilitását.

„Üzleti modellünk, beruházási politikánk és tőkepiaci stratégiánk szoros egységet alkot, melynek sikerét pénzügyi eredményeink évről évre alátámasztják. A BTel eddig kilenc kötvénykibocsátást hajtott végre úgy, hogy a bevont forrásokat előkészített, gyors megtérülésű beruházásokba fektette, folyamatosan növelve a cég eredményességét és árbevételét” – hangsúlyozta Beier András, a Business Telecom befektetői kapcsolatokért felelős igazgatója. – „Pontosan ezt a modellt követjük azzal, hogy lehetőséget teremtünk a nemzetközi tőkepiaci kilépésre. A BTel tőzsdeérettségét a mozgalmas és konzervatív német piacon bemutatni önmagában is komoly érték; forrásbevonási lehetőségként pedig logikus következő lépés és jó alap a növekedés sikeres folytatásához.”

A BTel frankfurti tőzsdére lépése alkalmából a vállalat személyesen is bemutatkozik a Németországban tőzsdén jegyzett kisvállalatok konferenciáján, Európa egyik legrangosabb független tőkepiaci szakmai eseményén, az SCC_ Small Cap Conference rendezvényen, ahol nemzetközi tőkepiaci szakértők, befektetők és elemzők mérik fel a különböző országokban és szektorokban tevékenykedő tőzsdei cégekben rejlő jövőbeli lehetőségeket.

A vezető alternatív távközlési szolgáltató tavaly májusban lépett a Budapesti Értéktőzsde parkettjére, és 2011-2013 között számos sikeres vállalati kötvényprogramot hajtott végre. A BTel saját tulajdonú távközlési hálózatának bővítése, valamint piaci akvizíciók révén gyorsan megtérülő beruházásokkal folyamatosan bővíti ügyfélkörét, szolgáltatási kínálatát és erősíti piaci függetlenségét.