E-mail és postai kapcsolatvonalat indított a Magyar Nemzeti Bank annak érdekében, hogy a növekedési hitelprogram iránt érdeklődő cégek közvetlenül a jegybank felé is jelezhetik észrevételeiket - közölte a jegybank kedden.

Az MNB közleményében úgy fogalmaz: "a program eredményessége érdekében a jegybank közvetlenül is örömmel fogadja a kis- és középvállalkozásoknak a programmal kapcsolatos észrevételeit, megjegyzéseit a mai napon elindult kapcsolatvonalon keresztül".

Egyben arról tájékoztatott, hogy a beérkező felvetéseket a program értékelése során az MNB áttekinti, illetve az esetleges panaszokat megvizsgálja, és amennyiben szükségesnek ítéli, kapcsolatba lép az adott hitelintézettel a nem kívánatos gyakorlat megszüntetése érdekében.

A jegybank emlékeztet: a program fő célja a kis- és középvállalkozások hitelezésében megfigyelt zavarok enyhítése. Annak érdekében, hogy minél több vállalkozás jusson forráshoz a programban, az MNB Monetáris Tanácsa az eredetileg tervezett 500 milliárd forintról 750 milliárd forintra emelte a program első két pillérének keretösszegét - tette hozzá.

A társaságok észrevételeiket a jegybank honlapján található űrlap kitöltésével, elektronikus vagy postai úton juttathatják el az MNB-nek.

MTI