A SYNERGON Informatika Nyrt. 100%-os tulajdonú leányvállalata az M1-94 Innovációs Kft. „M1-DATAPARK” projektje a Nemzet Gazdasági Minisztériumtól „Ipari Park” cím használatának jogát nyerte el.

A tavaly decemberében megkezdett akvizíciók során a DataWorld tranzakció keretében a SYNERGON közel 500 ezer m2 ipari terület birtokosa lett Komárom-Esztergom megye északnyugati részén, közvetlenül az M1 autópálya mellett. A Társaság a területen első lépcsőként egy közel 5 000 m2 alapterületű, korszerű, környezetbarát, megújuló energiával és a SYNERGON saját fejlesztésű Smart Building épület üzemeltetési rendszerével működő komplexum építését tervezi.

Az „Ipari Park” cím használata a SYNERGON Csoport számára további előnyökkel bír, újabb pályázati-, finanszírozási lehetőségek és jövőbeni stratégiai együttműködések területén jelent komoly megtérülési lehetőséget a cégcsoport befektetései számára.

A Nemzet Gazdasági Minisztériumtól „Ipari Park” cím használatának jogosultságát elnyerő „M1-DATAPARK” Ipari park a jövőben több vállalkozásnak is helyt adhat majd. A Cégcsoport 2017-ig több mint 25 cég betelepülésére számít. Az Ipari Parkban működő vállalatok által foglalkoztatott munkavállalók száma az előzetes számítások szerint meghaladhatja a 800 főt. A SYNERGON és az Ipari parkba beköltöző vállalkozások beruházásai a 2012 – 2017. időszakban várhatóan elérhetik a 11,5 milliárd forintot.

A most elnyert „Ipari Park” címmel még közelebb kerültünk stratégiai céljaink megvalósításához. Az „M1-DATAPARK” létrehozásával és az oda tervezett beruházásokkal szolgáltatási portfóliónkat tovább tudjuk szélesíteni. Az M1-DATAPARK nem csupán egy ingatlan beruházás, de a SYNERGON szolgáltatási stratégiájának fontos eleme. A tervezett további beruházásokkal az infokommunikációs szegmens teljes vertikumát szolgáltatni tudjuk a jövőben ügyfeleink számára. – nyilatkozta Dobos Attila a SYNERGON Informatika Nyrt. vezérigazgatója az Igazgatótanács tagja”