Induló vállalkozások számára is elérhető a megújuló MFB Kisvállalkozói Hitel - közölte a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kedden az MTI-vel.

A BVK és az Magyar Fejlesztési Bank Zrt. között április elején létrejött együttműködések eredményeképpen kedvezményes kisvállalkozói hitelprogram nyílt meg a vállalkozások számára a fővárosi vállalkozásfejlesztési program részeként. A hitelkonstrukció immár az induló cégek számára is elérhető - derül ki a keddi közleményből.

Az induló vállalkozások 25 millió forint összeghatárig igényelhetnek kedvezményes kamatozású hitelt beruházásaik finanszírozására. A már legalább egy teljes gazdasági évvel rendelkező vállalkozások számára 50 millió forint a felvehető hitel összege. Mindkét esetben 15 év áll a vállalkozás rendelkezésére a hitel visszafizetésére, amelyből 2 évig elég, ha csak a kamatokat fizeti meg.

A kölcsön ingatlan vásárlására, építésére, felújítására, gépek, berendezések beszerzésére, valamint bizonyos szoftverek vásárlására fordítható. A hitel kamata 3 havi Euribor plusz 5 százalék, amely jelenleg 5,3 százalékos éves mértéknek felel meg. Kezelési költséget a bank nem számít fel.

A hitel biztosítéka a hitelből megvásárolt eszköz, valamint a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., vagy az Új Széchenyi Hitelgarancia Program által nyújtott készfizető kezesség. A kezességvállalás díját az MFB Zrt. átvállalja és a vállalkozó helyett megfizeti a kezességet vállaló intézménynek - olvasható a közleményben.

MTI