Erre az évre már 4900 tonna acélt rendeltek a KÉSZ kecskeméti gyárától, 4200 tonna külföldi, 700 tonna hazai megrendelésre készül - közölte a KÉSZ csoport pénteken az MTI-vel.

Farkas Dezső, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója szerint 2007 óta nem produkáltak ilyen évkezdést Kecskeméten.

Az ügyvezető igazgató az exportot különösen nagy értéknek nevezte a gazdaság számára, hozzátéve, hogy a gyártás több száz magyar embernek biztosít munkát.

A dániai Cimbria Unigrain A/S a mezőgazdasági szektorból két francia és egy magyarországi projekthez, a svájci Bolliger&Maillard Consulting Engineers Inc. egy újabb pódium jellegű acélszerkezet gyártására, az osztrák Andritz AG és LOI Thermprocess GmbH egy salakkezelő üzem felújításához, míg a CEMTEC Cement and Mining Technology GmbH egy azerbajdzsáni aranybányához rendelt acélt a KÉSZ Ipari Gyártótól.

A közel ötezer tonna acélmennyiség azt jelenti, hogy a KÉSZ csoport erre az évre háromszor annyi exportmegrendelést kapott, mint amennyit a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court elnevezésű termináljának építéséhez felhasználtak.

A KÉSZ 30 évvel ezelőtt családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több ezer munkavállalót foglalkoztat, árbevétele elérte a 70 milliárd forintot.

A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, valamint többek között a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit. A KÉSZ Csoport idei nagyberuházása az Új Széchenyi Terv segítségével épülő Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont is.

MTI