Az Appeninn Holding újabb, hosszú távú bérlővel rendelkező budapesti belvárosi ingatlant vásárolt, ezzel bővítve irodapiaci portfólióját. A társaság immár harmincötezer négyzetméter irodaház összterülettel rendelkezik Budapest frekventált helyein és vidéki nagyvárosokban.

Az Appeninn Nyrt. által megvásárolt, bemutatóterem és iroda funkciókat is egyesítő, 310 négyzetméteres Alkotmány utcai ingatlan hosszú távú bérlővel rendelkezik. Az épület bérlője az Indesit Magyarország, amelynek hazai és régiós bázisa, illetve központi kiállítóterme helyezkedik el az ingatlanban, az érvényben lévő bérleti szerződés pedig a következő években is biztos bevételt jelent az új tulajdonosszámára.

„Az ingatlan lokációjának és a folyamatos bérlői szerződésnek nagy súlya volt pozitív döntésünkben. A jelenlegi kereskedelemi és iroda funkció adott bérlői igényhez alakítására minden lehetőség adott most és a jövőben is. Az ingatlan adottságai - elhelyezkedése, megközelíthetősége, mérete, funkciójának átalakíthatósága – miatt így a későbbiekben is értékálló befektetést garantál számunkra”- mondta el Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsának elnöke. Az ingatlan megvásárlásához a Magyarországi Volksbank Zrt., a Sberbank Csoport tagja kötött euró alapú, hosszú távú finanszírozási megállapodást a cégcsoport.

A cégcsoport elsősorban a jó lokációjú, hozamtermelő ingatlanokat keresi akvizíciós célpontként, amelyek hatékony üzemeltetésével részvényesi értéket tud teremteni. A tulajdonában lévő ingatlanok között kiemelkedően jó lokációjú „B” kategóriás és „A” kategóriás irodaházak találhatók, mintegy 35 ezer négyzetméter hasznos összterülettel, Budapest frekventált helyein és néhány vidéki nagyvárosban. A fővárosi és vidéki ipari és logisztikai ingatlanszegmensben az Appeninn Holding közel 20 ezer négyzetméterrel van jelen.