Hazai hosszú hétvége alatt a világban hintáztak egyet a tőzsdék és nagyjából nem mozdultak el jelentősen a szerdai záráshoz képest.

BUX1212:

alt

Az elsődleges csökkenő trend megtört, így shortok lezárása is logikus lépésnek tűnt a csonka héten. Felfele ellenállás 19350, ami felett SC várható, támasz pedig 18900. Nagyobb elmozdulás csak ezek törése esetén várható, új pozíció felvételére a szintek közelében érdemes gondolkodni.

MOL:

alt

Szeptember óta oldalaz a papír, de szerdán sikerült a felső ellenállás közelében zárnia. Ha a hét elején kitör belőle felfele erőteljes trend indulhat, ami húzni fogja magával az indexet is. Nagyobb esés csak rés betöltése esetén várható, a 200 napos törése után.

MTEL:

alt

A várt 400 alatti korrekció úgy tűnik, hogy lezajlott és elindult ismét északnak a részvény. Jól látszik a forgalmon, hogy 400 alatt nem maradt számottevő eladó, ezért 380 alatti stoppal érdemes vásárolni.

OTP:

alt

Jól látszik, hogy néhányan nem akartak jelentős otp long pozíciót tartani hosszúhétvégére, ezért volt zárás előtt a visszaszórás. A papír erőteljes, így nem esett le a várt 3900-as szint alá, hanem ismét elindult felfele. Fibonacci szintek elég jó támpontot adnak pozíció nyitáshoz és záráshoz. 4240-es nyakvonallal létrejöhet egy fordított fejváll, aminek célára a korábbi csúcs 4450.

Richter:

alt

Szépen konszolidál 40400 felett, így 41k elhagyása után következhet a kitörés, aminek célára 43000.

Sok sikert!