Megérkezett a várt korrekció a tőzsdékre, ezért érdemes megnézni, hogy hol érdemes visszaszállni a long oldalra.

BUX:

alt

Várhatóan az 50 napos mozgóátlag tesztelésre kerül a nap folyamán, ami jelenleg az elvárt minimális visszatesztelésnek felelne meg. Alatta a következő fibo szintnél tart a 200 napos , ami erősebb ellenállás lehet lefele. Ennek elestére nem számolok ebben a körben. Reméljük a 20.000 körüli szintet a mikulás bácsi elhozza nekünk.

BUX1212:

alt

18970-es támasz várhatóan a nap elején elesik, és a fordított fülescsészéből várható célár nagyjából megegyezik a számunkra fontos 18600 körüli szinttel. Ha ezt forgalommal letöri, akkor következhet a BUX-ban meghatározott 18000 környéke. Figyeljük a fibo szinteket lefelé menet.

MOL:

alt

Amíg a rés nyitva pozitívak lehetünk, azonban ennyi oldalazás után letörés nem mutatna jól a következő hetekre. Mindenféleképpen 17500 feletett kellene maradni a papírnak a következő napokban, alatta 16000 következhet.

MTEL.

alt

Kicst böjtölnöm kellett, de végre visszatért 400 alá a papír, ahogy már egy hónapja várom. Fontos, hogy a papír 386-400 között magasabb aljat hozzon össze, bár sok a feszültség a részvény életében. 386 elesése nagyon lesújtó volna, ha ez megtörténik nézünk egy megfelelő beszállót hozzá.

OTP:

alt

Elsődleges célárunk teljesült, hiszen a kitörés óta nagyjából 25 százalékot emelkedett OTP. Várhatóan még folytatódik a nemzetközi pozitív hangulat és akkor 4900 elérhető lesz pár hónapos távlatban. Örvendetes volna, ha 50 napos mozgóátlagról fordulna, de legrosszabb esetben a 200-asról.

alt

Azt gondolom, hogy ezek a fibo szintek kellően segítették a nyereséges kereskedést az elmúlt napokban, így továbbra is jó támpontot nyújthatnak. A kulcsszint itt 3800 környéke, ahonnét a nagy hegymenet indult. A várt korrekció gyorsabb volt, mint elsőre gondoltuk, hiszen kijött a bankadó fenntartásáról szóló hír. Éppen emiatt a pánikolók már kiszórták a papírjaik jó részét, ezért talán nem lesz drámai az esés mértéke. Remélem sokan kiszálltatok és realizáltáok a nyerőt a papíron, így van lehetőségetek a visszavenni most olcsóbban.

RICHTER:

alt

Ha kitartana a vízszinten trendvonal, akkor meglepően erőteljes volna a papír és szép jövőt jósolna a hazai piac alakulásáról. Az emelkedő trendcsatorna aljának tesztelése még belefér bőven a képbe, így azt várhatjuk a napokban.

Sok sikert!