Az igazgatóság megkezdi a cégcsoporttal szemben lejárt tartozásokat felhalmozó önkormányzatokkal fennálló szerződések felmondását.

Az E-Star Alternatív Nyrt (“Társaság”) Igazgatósága ezúton tájékoztatja tisztelt Befektetőit, hogy a Társaság Igazgatósága, eleget téve a jogszabályban foglalt kötezettségeknek, a Társaság befektetőinek és hitelezőinek védelme érdekében arról kényszerült határozni, hogy megkezdi a cégcsoporttal szemben lejárt tartozásokat felhalmozó önkormányzatokkal fennálló szerződések felmondását, melynek következtében az érintett önkormányzatok vonatkozásában a cégcsoport a szolgáltatásait felfüggeszti illetőleg szünete

Az Igazgatóság úgy érezte, hogy a fenti döntések meghozatalára kényszerült. A Deloitte által készített 2011-es audit a következőket állapította meg: Az önkormányzatok fizetési moráljának romlásával összhangban a Társaság és leányvállalatai növekedő likviditási problémákkal szembesülnek. A cégcsoport kintlévőségek közel 60%-a magyar operációból származik (2011. 12. 31. napi állapot szerint), amelyen belül is az önkormányzatok nemfizetése a legproblémasabb, amelyek a teljes magyar követelésállomány döntő részét teszik ki. A Társaság sajnálja ügyfelei vonatkozásában felmerülő kellemetlenségeket, továbbra is nyitott a tárgyalásokra az érintett önkormányzatokkal. Azonban néhány önkormányzat késedelme a másfél évet is meghaladja és a tárgyalások mind a mai napig nem vezettek megoldáshoz. A Társaság továbbra is kész tárgyalóasztalhoz ülni az érintett önkormányzatokkal, illeve a Kormánnyal a megfelelő megoldás mielőbbi kidolgozása érdekében.

Budapest, 2012. szeptember 28.