Az egyik legtehetségesebb brazil labdarúgó csillag nem csak legünnepeltebb sportoló hazájában, hanem a legnagyobb reménységük is, aki a válogatottat a 2014-es hazai VB győzelemig vezetheti.

Bár a 20 éves labdarúgó kiválóan ért a labdához, ugyanez nem mondható el pénzügyeiről. Csak az elmúlt két évben vásárolt 3 darab 750.000 USD és egy 2 millió USD értékű palotát Sao Paolo állam északi partszakaszán. Továbbá vett 150.000 Dollárért egy lakást Sao Paolo központi negyedében, és egy Brazíliában közel 100 millió Forintba kerülő jól felszerelt Porsche Panamera Turbo-t.

Ezeken felül meglepte gyermekének 18 éves édesanyját egy legalább 1 millió dolláros penthouse lakással Santosban, ami mellé 15.000 dolláros havi tartásdíjat is fizet. Azonban az i-re a pontot egy ugyan használt, de így is 8 millió Dollárba, vagyis közel 1,8 milliárd Forintba kerülő luxus yacht vásárlással tette. A kis hobbi eszköz éves fix fenntartási díja 120.000 USD, de ha használja a labdarúgó sztár, már pedig miért ne tenné, akkor az összeg elérheti az 1.000.000 Dollárt.

Habár Neymar nincs rajta a legjobban kereső labdarúgók listáján, de így is évente közel 4 millió Dollárt keres a Santosnál. Köszönhetően a nagy multinacionális márkákkal kötött szponzori szerződéseknek (Nike, Red Bull és brazil nagyvállalatok) további 4 millió Dollárral gazdagodik a Forbes magazin szerint. Az évenkénti 8 millió Dolláros keresete azonban messze elmarad Beckham, Cristiano Ronaldo vagy Messi jövedelméhez képest.

Becslések szerint karrierje során eddig közel 18 millió Dollárt, vagyis közel 4 milliárd Forintot kereső Neymar azonnal elkölti pénzét, így nem rendelkezik komolyabb megtakarítással. A Forbes magazin szenior szerkesztője is egyetért más újságírókkal a felelőtlen pénzköltést illetően, azonban szerinte fontos megemlíteni, hogy a fiatal játékos karrierje elején jár. Lehet még előtte legalább 10 sikeres év, ahol további súlyos összegeket kereshet, de remélhetőleg költési hóbortját is kinövi. Így nem lesznek várhatón anyagi gondjai.

Forbes magazin cikke nyomán