Rendkívül imponáló emelkedésen van túl az elmúlt két hétben a teljes magyar piac. Várhatóan a közeljövő a korrekcióról fog szólni, keressük a jó a beszállót a határidőbe.

BUX hetes:

alt

Bár sikerült végre meghaladni a 18500-as fibonacci szintet, de jól látszik a grafikonon, hogy 20.000 lesz a vízválasztó az index számára. 20k előtt 200MA jelenthet megállót jövőhéten a piac számára. Ennek leküzdése várhatóan nem lesz majd akadály, de a 19900-as fiboszint és a 20k együtt rendkívül erős ellenállás. Afelett kezdődhet az igazi bika álom.

Előtte még visszatesztelésre is kerülhet az 50MA, de nem tekinteném kötelező érvényű ajánlatnak. Azonban ha beesik alá a piac akkor felejtsük a rózsaszín álmokat, mert következhet a mocsár. Ennek jelenleg kisebb valószínűsége van szerintem.

BUX napos:

alt

Hatalmas réssel indult a pénteki kereskedés, de várhatóan ez részben vagy egészben betöltsére fog kerülni. A korábbi csúcspont elérése előtt számíthatunk korrekcióra, aminek mélypontja ha minden remekül alakul, akkor 18000 felett lesz. Esésben shortot ne keressünk, csak long belépőket (trendirányba nyitunk pozíciót!). Short nyitásának értelmét 20.000 közelében látom csak vagy 18500 alatt.

BUX1212:

alt

Jól látszik a határidő elemzésének kockázata és hátránya a kamattartalom folyamatos változása miatt. Nagy idő intervallum esetén sokat torzul a grafikon. Az index már régen meghaladta a korábbi csúcsot, miközben a határidő még éppen csak megközelítette azt. Ezért említem sokszor elemzésekben, hogy az index értékét érdemes nézni. Ha kalkulálni szeretnétek a határidő várható értékeit, akkor az indexhez adjatok hozzá 100-300 pontot, aki kevésbé rugalmas 150-250 pontot. Nagyjából így lehet majd kalkulálni az év hátralévő részében a határidő alakulását. Az alapkamatal számolunk, akkor a kt-nak nagyjából 300 pontnak kellene lenni, de ettől elég messze van a határidő...

Sok sikert!