Regisztráció Elfelejtett jelszó

MOL fórum

Ilyen csendben van itt a…

#879603 matgab Előzmény: #877282

Ilyen csendben van itt a MOL fórum, pedig befagyasztották az üzemanyag árakat...

https://www.portfolio.hu/uzlet/20211111/ujabb-dras...

Nagy kérdés, ha feljebb mennének az árak a szabad piacon, vagy a forint gyengül tovább, akkor mit fognak csinálni a benzinkutak?

Azt mondják, hogy elfogyott a benzin, vagy a 600 forintos - de nem kapható üzemanyag helyett majd a 700 forintos prémium benzinnel kell tankoljak 480 helyett?

Vagy majd megoldjuk okosban papíron 480-ért a maradék zsebbe jattként a kutasnak?

Esetleg felszámolnak majd a benzinkutak a 480-as benzinár felett kötelezően igénybe veendő 50ft /l kiszolgálási díjat??


Egy biztos, már megpróbáltunk párszor a szabad piac ellenében menni, de mindig a szabad piac nyert...

Hihetetlen, hogy ez a fo…

#877282 walex

Hihetetlen, hogy ez a fos mennyire ide van ragadva, miközben minden száguld.

Remélem, meglódul majd ez is.

Utólag ki kellett volna vágni ezt is és 4IG-re cserélni.

Ezért szálltam be a shel…

#876435 Koffein Előzmény: #876392

Ezért szálltam be a shell.be, meg bp.be... osztalékpolitikájuk is jobb, kiszámíthatóbb, mint a Molé...

Bétről nekem Masterplast tetszik...

Betett neki, de nem láto…

#876392 walex Előzmény: #876356

Betett neki, de nem látok a BÉT-en másik olyan céget, amiben lenne jelentős potenciál még jelen árszinteken. Illetve még a 4IG van figyelőlistán, de szvsz ott is marad a választásig.

Nemsokára jön az oszti, azt is bele tolom, 2500 alatt "ajándék". :)

Brutál Q2 után hasonlóan jó Q3-at várok. Utolsó negyedév már gázosabb lehet egy 4. hullám esetén. Én azt látom most, hogy megy mindenki, ki merre lát, az üzemanyag ára senkit nem érdekel.

Az alapítvány betett nek…

#876356 Koffein Előzmény: #876345

Az alapítvány betett neki, lenne fantázia benne, de egy ilyen mutyi cégbe nem szívesen utazik az ember... éééés ez nagyon szomorú...

Hár, itt egyelőre megint…

#876345 walex

Hár, itt egyelőre megint azok jártak jól, akik oszti előtti napon dobták. Nagyobb a zakó eddig a 253xFt-hoz képest, mint az oszti.

Nagyon nem itt lenne a helye, amilyen Q2 volt és szerintem a Q3 is brutális lesz. Most nem számít az üzemanyag ára, aki tud, az megy mindenfelé, mert ősztől valószínűleg újra cumi lesz.

Szerintem meglesz a 3000 is (akkor kapják a mannát), meg fogják oldani.

Az alapítványi mutyesz n…

#875912 walex

Az alapítványi mutyesz nélkül már szerintem megnyalta volna újra a 3000-et, ha a konkurenciákat nézzük, OMV sincs már olyan messze ATH-tól.

Talán a 2000 közelsége m…

#871189 speka Előzmény: #871140

Talán a 2000 közelsége megállította és fordít az irányon.

Nekem még van egy kicsi …

#871140 walex Előzmény: #871117

Nekem még van egy kicsi beragadt.

Év végéig megtartom, aztán a nyerő terhére kivágom, ha úgy alakul.

Jah, ez nem részvényesi …

#871117 Koffein Előzmény: #871114

Jah, ez nem részvényesi érték, hanem egyes haveri kör kitömése a részvényesek kárára. Az a helyzet, hogy én is eladtam, pedig évek óta gyűjtögettem az oszti portfóliómba, nem tetszik ez az alapítványos sztori...

Jól szérverték tegnap.A …

#871114 walex

Jól szérverték tegnap.

A piac nem díjazza a mutyeszt. Fityesz készül a buktára, különben nem lenne ez az alapítványosdi szvsz. Valószínűleg a belső felmérésük bukót jelez.

Szép mutyesz lett itt is…

#871061 walex

Szép mutyesz lett itt is.

Így nem lesz idén 3000, pedig ebben lenne növekedési potenciál.

újabb alapítvány

#870853 matgab Előzmény: #870782

és mivel covid van a kgy-en a részvényeseket az igazgatóság képviseli. Jól megszavazzák. Azért kérdéses lenne, hogy eg yilyen javaslat átmenne-e egy normál kgy-n.

És itt az alapítványhoz kerülő részvények értékéről (nem az arra jutó osztalékról) még nem is beszéltünk. Mert ugye azt is kivették a közös tulajdonból és áttették cégen kívülre. Azért az elég kemény...

újabb alapítvány

#870782 Koffein

fasz ki van...

https://www.portfolio.hu/uzlet/20210401/alapitvany...

"A Mol igazgatósága 75,9 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja a 2020-as üzleti év után az április 15-én tartandó közgyűlésen, vagyis:

  • a mostani állásnak megfelelően ez az összeg nagyjából 757 millió darab részvény között oszlana meg, azaz nagyjából részvényenként 100 forintra jönne ki, ami a jelenlegi 2200 forint körüli árfolyammal számolva 4,5 százalékos osztalékhozamot jelentene.
  • hipotetikusan, ha már az alapítvány felé történő tranzakció megvalósult volna, és 43 millió darab extra részvény is kikerül a saját részvények közül, akkor a fenti osztaléktömeg 800 millió darab részvény között terülne szét, vagyis nagyjából részvényenként 95 forintra jönne ki, ezzel és a jelenlegi árfolyammal kalkulálva 4,3 százalékos osztalékhozam adódna,
  • egy másik szemszögből tekintve, ahhoz, hogy megmaradjon részvényenként ez a nagyjából 100 forintnyi osztalék, az a Mol számára mintegy 80 milliárd forint osztalékot jelentene, magyarán a mostaninál közel 4,2 milliárd forinttal magasabb kiadást.

A 2200 forintos részvényárfolyammal számolva az átadandó pakett értéke nagyjából 94,6 milliárd forintnak felel meg (43 millió darab részvénnyel számolva).

Lényegében tehát a fenti számítás alapján elmondható, hogy

vagy azért járnak rosszul a részvényesek, mert részvényenként kevesebb osztalékot fognak kapni, vagy azért, mert a jelenlegi egy részvényre jutó osztalék fenntartása többletkiadást igényel a molnál,

és ennyivel kevesebb marad a társaság számára a nyereség visszaforgatására és céljainak megvalósítására."

#marché_felvásárlás

#870652 matgab Előzmény: #870616

Kereszt gyerek az nem fog hasonlítani a keresztapura (jó esetben) :-)

Forbes-ot én nem nagyon szeretem. Kvázi a kapitalizmus propaganda lapja. Sok esetben leírják, hogy a nagy vagyonokat milyen tehetségek, milyen kemény munkával , milyen egyedi ötletek kidolgozásával hozták létre. Kvázi azt próbálják sugallni, hogy ott a kezedben a marsallbot ha elég kitartó vagy és van egy jó ötleted, akkor te is megcsinálhatod. Én is ismertem egy két embert , akikről a Forbes is írt - hát kellően cukormázas módon írta le a Forbes a vállalkozásukat.

Jó , nyilván nem írhatnak arról, hogy kinek a kije ki volt, nem írhatnak arról, hogy esetleg egy-egy cég milyen adócsalást csinált, vagy mondjuk úgy milyen kockázatos megítélésű adóügyletekbe ment bele, hol voltak esetlegesen gyanítható korrupciós pénzek hatóságok részére, vagy éppen politikával összefonódó megbízások, pénzmosások stb.stb.

Pedig lehet, hogy ha ilyenekről írnának, akkor több olvasójuk lenne, csak a cégek /emberek nem szeretnének ennyire a Forbes-ban szerepelni...

De azt már régen megmondták, hogy csak az első összeszedett 1 millió dollárról ne faggassanak senkit, a többi már jött szépen. ma már ez az egy inkább 100, hiába no a dollár is gyengül.

#marché_felvásárlás

#870317 matgab Előzmény: #870058

A MOL tulajdonosok vajon tudják hogy Ratatics Péter Hernádi Zsolt keresztfia, Bacsa György pedig az unoka öccse?

Ratatics apja Ratatics Mihály pedig a Telekom igazgatósági tagja.

Amikor pedig azt olvashattuk, hogy Csányi fia pedig az OTP vezérigazgató helyettese lett, akkor felmerült bennem a kérdés, hogy valóban úgy működik-e a kapitalizmus, ahogy anno a multiknál nálunk propagálták 20 évvel ezelőtt, hogy mindenki a kezében hordja a marsallbotot- vagy ennyire tehetségesek genetikailag ezek az emberek, vagy esetleg ugyanaz az uram-bátyám és születési előjogok rendszere alapján működik az egész társadalom pont úgy, ahogy néhány száz évvel ezelőtt??