Erőteljes, nagy forgalmú emelkedő héten van túl a hazai börze, így középtávon joggal lehetünk optimisták a piaccal kapcsolatban.

BUX:

alt

Egészen jól néz ki az index grafikonja, így joggal remélhetjük a pozitív folytatást. A 18000-es ellenállást magas forgalom mellett vitte át, így következhet az utolsó erőpróba a nagy menetelés előtt, 18500 magassága. Ha azt sikerülne átvinni, akkor idei csúcs következhet. 18000 visszatesztelése benne van a mai lletve holnapi napban, de az alá zárásra egyelőre nem számítok.

BUX1212:

alt

Határidőn célárat megállapítani már nehezebb helyzet ugye az állandóan változó kamattartalom miatt. Ezzel együtt azonban becsülni még tudunk. A várható kt a következő napokban 200-250 körül fog alakulni, így a célárunk 18700-18800 lehet. Érdemes ezért inkább a prompt bux értéket figyelni.

MOL:

alt

A kitörésből számolt második célár várhatóan 17600 lesz, ami után pihenő következhet a MOL piacán is. A korábbi emelkedő csatorna alsó trendvonala is nagyjából ebbe a magasságba mutat, így korrekcióra számíthatunk. A forgalom itt is jó volt, bár koránt sem kimagasló.alt

Korábban pont az ilyen gyertyát hiányoltam a grafikonról, mint a pénteki. Határozott és relatíve magas forgalmú. Az első ellenállás a 200 napos mozgóátlag, illetve a csökkenő trendvonal. Ezek egybe esnek a 60 percesen meghatározott fibonacci szinttel, így megerősítve annak létjogosultságát. Ha ezeken sikerülne majd meghaladni, akkor egészen komoly tér nyílhat felfele mindenki részvényében.

MTEL:

alt

A kis bóbita még mindig 427 körül járja a maga táncát és előző héten kimaradt a jóból. Továbbra is a 385-465-ös sáv közepén helyezkedik el, így nem igazán jó ez beszállási pontnak. Egyelőre érdemes kiváni, ha egy nagy forgalmú órás gyertyát valamelyik irányba összehoz, akkor érdemes lehet azzal megegyező itányba pozícióba lépni.

OTP:

alt

Viktor gyönyörű kis csütörtöki szösszenete egy csöppet látszik a grafikonon, azonban még ez se szeghette kedvét a papír vásárlóinak. Pénteki kitörtést követően a várható célát 4080 körül van. Jó volna ha egyelőre nem zárna a papír 3800 alá, mert akkor továbbra is csekély mozgásokra számíthatnunk.

alt

Itt azért jobban néz ki a történet. Sikerült végre erőből elhagyni felfele a sok hónapon keresztül épült éket, ezért várhatón újabb hónapokig tartó trend indult el. A célárak nem változtak, továbbra is 4400 elérését várhatjuk még idén. Az azt követő 4900 pedig már valóban csodaszámba menne, de jövőre is kell hagyni egy kis élményt a kereskedőknek.

Richter:

alt

Szépen korrigált, majd 40000 elérése után ismét lefordult a papír. Ha 38500 felett sikerülne magasabb mélypontot össszehozni, várhatóan további csodás emelkedés indulhatna a Richter piacán is. Forgalom itt nem nagyon van, de sajnos ez már a BÉT bűne.

Sok sikert!