Az alaptőke felemeléséről, valamint a kamatozó részvények "A" sorozatú törzsrészvényekké történő átalakításáról is dönt a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. rendkívüli közgyűlése, amelyet augusztus 16-ára hívott össze az igazgatóság - a hirdetmény a BÉT honlapján jelent meg hétfőn.

Az életbiztosító idei áprilisi közgyűlésén Járai Zsigmond, a felügyelőbizottság (fb) elnöke bejelentette: az elsősorban a tőkekövetelmények szigorítására vonatkozó Szolvencia II. európai szabályozásnak való megfelelés, és az életbiztosító kizárólagos tulajdonában álló CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító (EMABIT) gyors növekedése miatt ősszel 4 milliárd forinttal kell felemelni a CIG Pannónia Életbiztosító alaptőkéjét. A tőkeemelést az igazgatóság készíti elő.

A céginformáció szerint a CIG Pannónia Életbiztosító jegyzett tőkéje jelenleg 2 milliárd 531 millió forint. Az fb elnökének áprilisi közlése szerint a tőkeemelés részben kamatozó részvény kibocsátásával, illetve alárendelt kölcsöntőkéből valósul meg. Az új részvényeket zárt körben jegyezhetik majd a részvényesek, minimálisan személyenként 50 ezer eurót. A kamatozó részvény 5 év után törzsrészvénnyé alakul át - tette hozzá akkori nyilatkozatában Járai Zsigmond.

MTI