Alig változott a forint jegyzése a nemzetközi piacokon a lanyha éjszakai kereskedésben, az árfolyamok kedd reggelre csak pár fillérrel mozdultak el a hétfő estiekhez képest.

Az euró kedd reggel röviddel hét óra után 285,42 forinton forgott a bankközi devizakereskedelemben a hétfő esti 285,30 forint után. A svájci frank 237,60 forinton állt a hétfő esti 237,31 forinttal szemben. A dollár jegyzése meg sem mozdult, 227,21 forint volt. A jennel szemben árnyalatnyit erősödött a forint, 2,8420 forinton kereskedtek a japán valutával, hétfő este még 2,8515 forintot kértek érte.

Az eurózóna hányattatásai mozgatják kedden is a régiós devizák árfolyamát - mondják kereskedők. A múlt heti uniós csúcstalálkozón született megállapodás kellemes meglepetés volt, most azonban már arra irányul a piacok figyelme, hogy a gyakorlatban mit tesznek az eurózóna válság sújtotta országainak támogatására. Elemzők azt is megemlítik, hogy a "lusta" nyári hónapok előtt a befektetők csak igen óvatosan építenek ki hosszú távú pozíciókat régiós devizákban, és így várhatóan szerényebb lesz a kereslet irántuk.

MTI