A korrekció korrekciójának a korrekciója zajlik éppen, lássuk a fontos szinteket, hol érdemes pozícióba lépni.

BUX:

alt

A mozgóátlagoknak utóbbi időben semmi jelentőssége sincs. 16900-as szintnek fontos volna tartani, hogy az emelkedés továbbra is kiszámíthatóbb legyen az átlagosnál. Optimisták, csak 18000 áttörése esetén lehetünk, de nyáron még ez is megtörténhet. 16000 erős támasz, alatta elég reménytelen helyzetbe kerül az index.

BUX1212:

alt

Jelöltem a fontos szinteket, ahol érdemes pozíciónyitáson morfondírozni. Egyelőre 17200-as szintet nem érte el, ahová vártam, de ez a KT változásnak is köszönhető. Amerre kimozdul a határidő érdemes lesz pozíciót nyitni, mert jó hozam/kockázat aránnyal lehet számolni. Fontos, hogy a BUX index értékét érdemes szem előtt tartani, mert lehet az már korábban jelezni fogja, hogy merre lesz az arra.

MOL:

alt

Duplacsúcs alakult ki az utóbbi 3 hét alatt, aminek nyakvonalán zártt a papír. Értelemszerűen, ha letöri akkor 15140 következhet, ami legalább még magasabb a májusi mélypontnál. 15800 körül érdemes longot nyitni, mert könnyen használható 1,5 százalékos stoppot meghatározni

MTEL:

alt

Bár vízionálhatnak a sötétebb lelkű kollégák zászlót is, de egyelőre még nem egyértelmű a helyzet. Amíg 430 felett van lehet optimistán kezelni a korrekciót, alatta ismét gyűlnek a problémák. A korábbi fontos 465-ös szintről lefordult első körben a részvény, így összességében továbbra is negatív hangulat lengi körbe a papírt. A korábban említett 380-as célárat még nem érte el és amíg a lélektani határ alatt van számolni kell a lehetősséggel.

alt

Ezen az időintervallumon jobban látszik a 430-as szint, és a részvény viselkedése a korrekcióban.

OTP:

alt

Az emelkedő trendvonalon zárt tegnap otp, így érdemes volt vásárolni. Ha letöri így nyár elején akkor további 200 pont esésre számíthatunk. Felfele ellenállás 3600-3650-es zóna.

alt

Továbbra is kitart a lassú emelkedő trendünk és zajlik tovább az ékelődés. Amerre kimozdul majd a szűkülésből abba az irányba várható egy több hónapos trend indulása. Valószínűleg nyáron szépen elpattogunk benne, ezt pozíció nyitáskor érdemes fejben tartani. 3200-as szintnek tartania kell és annak közelében vásárolni, egyelőre ez a "legegyszerűbb" képlet. 3 mozgó átlag együtt, oldalazás felsőfokon.

Richter:

alt

A tulajdonosokat továbbra sem kerülgetheti a szívroham, mert a papír még mindig az oldalazó csatornában van. Pozíciót nem most kell nyitni, ha kimozdulna belőle, akkor lehet próbálkozni.

Sok sikert!