Regisztráció Elfelejtett jelszó

rbbj portfolio

Re: nincs cím

#722009 rbbj11 Előzmény: #721994

Abercrombie-t is figyelem, de egy funda elemzés nem elég, kicsit hátteret is ismerni kell. Nem mindegy, miert gyengelkednek epp a szämok. Aberc-nél azért, mert szitokszó lett a márka, baromira nem menö, hanem a sznobság és a gyerekmunka jelképe. Ezért zuhantak össze a számai. Ezért nem is vettem rv-t. Ha valaha is lemossa magáról ezt, évekbe telik majd. Ruhamárka erösen attitüd függö. Ha egyszer kiábrándulnak egy márkából, tönkremehet a cég.

A topikban megjelenö új fórumosoknak: mennyi ideje kereskedtek amcsi piacon meg úgy egyáltalán egyedi rv-kel?

#721994 Koffein Előzmény: #721991

Lulu.t nem figyeltem, mert negatív hírek lengték körül. De becsületükre váljék, hogy főnix madárként jöttek vissza. Ami nagyon pozitív.

Erről jut eszembe, az Abercrombie&Fitch-re is rájára a rúd, hogy visszatudnak-e jönni, az jó kérdés.

#721991 rbbj11 Előzmény: #721965

LULU-t fejből tudom, hogy jó, le is követtem emelkedésének több hullámát is, itt is többször felhívtam rá a figyelmet. Valóban TA újabb kitörést jelez. 2 napja erősen figyelem, az egyetlen, amiért épp nemrég kiszálltam belőle, az pont a jelenlegi TA ellenállás + gyj-től való félelmem. Nagyon sok múlik az árfolyamban gyj-n, sztem jelenleg már pozitív gyj van árazva, amit nem tudom, hozni fog-e. Gap down és gap up is lehetséges.

Többit meg kell néznem, Bár Hasbro, Disney tudom hogy jók, kérdés, nem e túlárazottak e már

#721979 Greeny Előzmény: #721911

Köszi szépen. EMC esetében egy kis pakk (akár hosszabb távra) talán azért befér nálam. Ha marad a VMware (talán abban is van 20% ha fordul 80ról), ha nem, sztem azért nem rossz a többihez képest.

Toll Brothers még esetleg ami nálam listán van, tech alapon gondolom a 40es szin áttörése jelentene igazán pozitív jelet.

#721965 Koffein Előzmény: #721935

Köszi! Nem tudom, hogy a yahoo finance.on mit néztem :-/ a marketwatchon sokkal részletesebbek az adatok.

Bullos papírok, remélem funda alapján is megfelelőek.

EPAM

DELPHI AUTOMOTIVE

AVAGO TECHNOLOGIES

MICROSOFT

LULU + gyj. márc. 25-

Disney + Hasbro azért lehet érdekes, mert idén jön a star wars + a bosszúállók 2. ha a filmek sikeresek lesznek, akkor a gyerkőcök is rácuppanhatnak a játék karakterekre...

#721935 rbbj11 Előzmény: #721916

GOGO nálam teljesen NO-GO :))

Több az adóssága, mint kp-je, innentől olyan, mintha nem lenne kp-je. + Magasabban értékelt, mint Chegg.

+ ez is állandóan veszteséges, mondjuk elnézhetőbb neki, mert 2009-es cég.

K+F-re költi a bevétel 15%-át, de így is kevesebbet, mint amekkora nettó bukót hoz össze. Tehát K+F nélkül is nettó bukóban lenne a cég. És ez évek óta így van.

És sok minden más is hibádzik, sztem fundásan ingoványos.

#721931 rbbj11 Előzmény: #721927

Chegg-ben sok más érdekes is van, pl utolsó gyj-re adott pozitív reakc micsoda hatalmas forgalommal fulladt ki, legalábbis egyelőre úgy tűnik.

FB, aminek kp termelésével igen sok aggodalom van, nézd meg, nagyságrendekkel szebb: http://www.marketwatch.com/investing/Stock/FB/financials/cash-flow

Könyv szerint persze FB sokkal felülértékeltebb. No de ha kp-alakulásra, és nettó kp igazi alakulására, és pláne annak folyamatára vagy kíváncsi, akkor előbb vegyél fb-t, mint chegg-et ;)

#721927 rbbj11 Előzmény: #721916

Chegg-ben elmerültem jobban, mert érdekes

De számomra végül az a döntő (ami inkább érzés, mint pü-i döntés), hogy adott egy már majdnem 10 éve (2005!) óta működő cég, akinek a kimutatott nettó eredménye az utolsó években is csak növekvő nettó veszteség!!!

Ha megnézed alaposabban azt a kp-termelést, az se épp szerencsés:

http://www.marketwatch.com/investing/Stock/CHGG/financials/cash-flow

A szabad kp-áramlás és nettó kp-változások alapján mondhatnám, sokkal jobban égeti a pénzt, mint szerzi, vagy legalábbis le tudja írni. Ha becsukja a boltot, tipikus olyan cég, amiből mindent ki lehet pakolni, és a kisbüfinek üres gatya marad. Ez az, ami mondjuk a startup cégek többségének veszélye. És ezért is tartom sokkal többre a leválasztott cégeket, amelyekben vitathatatlan, és sokkal kevésbé kilopható érték van, pl. Philips66. De évente több céget is le szoktak választani, melyek újként kerülnek a tőzsdére, és túlnyomó többségükkel majdnem akkora árfolyamnyerőt lehet eltenni, mint legjobban prosperáló startupokkal, amikből viszont csak 10% van....maradék 90% startup pedig bukó vagy posvány.

#721917 Bendeguz Előzmény: #721916

kezdjétek el összeszedni a tényleg nagyon bullos, fundásan megtámasztott tickereket! ha holnap nem leszek túl másnapos, 5-10-re lehet lesz kapacitásom. nem ígérek semmit, ezek a kirohanások spontán jönnek nálam :D

#721916 Koffein Előzmény: #721880

Igen, de csak csemegéztem közülük, amit ismertem, azokra néztem rá, azok meg túl vannak húzva. Tudom Én vagyok a hülye, hogy a házit nem csináltam meg. :) Aktualizáltam a listámat, az itt olvasottakkal plusz bekerült egy két új cég is. Ma már nincs energiám TA alapján is végignézni a listát, elég volt bekategorizálni, meg utánanézni, hogy mivel foglalkoznak. Majd holnap, ha látok valami érdekeset, majd berakom, hogy mi a véleményetek az árasításról.

Két startup cégről funda alapján mit gondolsz? GOGO, Chegg

Ahogy elnézem mindkét esetben termelik a casht rendesen.

#721911 rbbj11 Előzmény: #721894

Én VA-ról, CGNX-ről, EA-ról a korábbi hsz-kben a közelmúltban már írtam véleményt, vissza tudod keresni.

EMC korrekten van árazva. Persze ha azt nézzük, h. ma már minden túlárazott, ahhoz képest jó. Ha egy évvel ezelőtti állapotot nézem, akkor semmi néznivaló nincs fundásan. Ha 3 évvel ezelőttit nézem, akkor tekinthetem relatíve alulárazottnak is. A kérdések, ami alapján el lehetne dönteni egy vételt: 2015-ben lesz e min. 10%-kal több bevétel és nettó profit, mint 2014-ben? Elképzelhető e a cég esetében 25-30-as P/E, ami jelentősebb eredményváltozás nélkül is vezethetne értékelhető részvényár emelkedés?

ATVI: hát, fene tudja... ennyi erővel sok minden más jobb. Utolsó gyj az egyetlen, ami okot adhatna a vásárlásra. De valójában évek óta zsugorodik a nettó nyereség, de még árbev is. HA csak ezt nézem, vagyis 2012-2014 éves sorait, akkor 12 usd-t ér, azt is csak azért, mert figyelembe veszem, h. piac átlagos értékeltsége 30%-kal magasabb, mint 2012-ben.

Elég nagy szerencsejátéknak tűnik nekem fundás indokkal ebbe belevenni felértékelődést várva, mondjuk 3 éves horizonton.

Nézem portfólió bővítésé…

#721894 Greeny

Nézem portfólió bővítéséhez a következő utáni célpontokat. Ha lenne szabad időtök, szívesen hallgatok véleményt.

EMC - KBC ajánlás volt, TA elég izgalmas, nem pont rövid távon, de középtávon lehet benne valami. Tegnap funda oldalt kicsit bonyolította egy hír: "Reuters: EMC decides against spinning off VMware".

VA - a virgin a tőzsdére menetelt követően fel lett húzva, és szvsz most konszolidált kicsit, van benne potenciál, de necces hogy itt 35nél megérné e mondjuk a tervezett 30-50%-os pakkal beszállni.

Rajtuk kívül még EA, ATVI és CGNX van figyelőn. Utóbbi még január közepe táján keltette fel a figyelmemet, de sajnos úgy tűnik hogy ebből a buliból egyelőre kimaradtam. De még talán folytatódhat az up, csak egy jó beszálló kellene...

#721881 rbbj11 Előzmény: #721859

LULU a magaslati levegőről is képes kitörni, nagyon úgy tűnik mai nap alapján

#721880 rbbj11 Előzmény: #721874

én is megírtam vagy két tucat céget, miben vagyok, és egyiket sem tartom túlértékeltnek, különben el lennének adva

De ha nem találtál köztük kedvedre valót, akkor ez van

#721874 Koffein Előzmény: #721867

Jó síelést! :)

Nem bírtam magammal, egy rövid spekára SOTHEBY'S -t vettem. Hétfőn jelent, kíváncsi vagyok, hogy gap-el le, vagy fel...

Habár elsőre QSR-t akartam long pozira, de nem volt equitasba, ezért szóltam, hogy intézkedjenek ez ügyben. De legalább addig sem vagyok pozi nélkül. :-/ Elég rosszul hangzik az utolsó mondat... :-S

Úgy érzem le kell nyugodjak, mert kezdek túlpörögni az amcsi piacon a sok cég láttán, mint anno ifjú koromban, amikor még háziasszonynak számítottam a béten, mindenbe ki be ki be és a jutalék elvitte a nyereség egy részét. Pfúúúh így átolvasva a leírtakat úgy érzem, hogy újra át kell gondoljam, milyen stratégiát akarok követni.

Pozi: ZTS, SDRL, BID