Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kávé topic

a kávé nem létfontosságú

#842201 Koffein

Ez de durva :)

"Svájcban a két világháború között kezdtek felhalmozni vésztartalékot olyan alapvető termékekből, mint a cukor, a rizs, az étolaj vagy az állati takarmány. Az erről szóló törvény arra kötelez 15 kávéforgalmazó céget, köztük a Nestlét, hogy képezzenek 15 300 tonnás állandó „vastartalékot” nyers kávébabból, ami a svájciak jelenlegi magas kávéfogyasztását három hónapon át képes fedezni."

https://24.hu/kulfold/2019/04/11/a-svajci-kormany-szerint-a-kave-nem-letfontossagu/

beszélj egy pörkölővel, …

#838370 Koffein Előzmény: #838360

beszélj egy pörkölővel, asszem győrben van a kapucziner, jóféle kávékat csinálnak... ha arra jársz és egy jó kávét innál, ajánlom figyelmedbe.. ha elkapod a tulajt érdeklődj a kávé beszerzéssel, árazással kapcsolatba... nagyon de nagyon érdekes jószág a kávé.. :)

es mär évek óta kedvezö …

#838360 rbbj11 Előzmény: #838354

es mär évek óta kedvezö az idöjäräs....és persze nem nö a kereslet sem globálisan, mert biztos nem gazdagodnak a kínai átlagpolgärok?

miért is drágulna? túlkí…

#838355 Koffein Előzmény: #838342

miért is drágulna? túlkínálat van.

"Az ICO (International Coffee Organization) előrejelzése szerint a 2018/2019-es termelési évben 2,29 millió zsákos többlet lesz a kávépiac kínálati oldalán, mint a keresletin. Ennek megfelelően a szervezet további áresést jósol, akár a 100 cent/zsák árszint alá is beeshet az árfolyam a jelenlegi 103-105-ös szintről. A kurzus már tavaly év végén benézett a 100 cent alá, amelyre 2006 óta nem volt példa."

https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/kakao-cukor-kav...

persze néha jönnek ilyen hírek is https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/egyre-n...


inkább azt mondjátok me…

#838342 rbbj11

inkább azt mondjátok meg miért nem drágul nyers kávébab?

pörkölés az űrben

#838331 Koffein

"Bolygónkon a kávészemek pörkölés közben össze-vissza hánykolódnak, eltöredeznek és a pörkölő forró felületével érintkezve pörkölődnek meg.

Ha a gravitációt kivonjuk ebből, a kávészemek lebegnek a forró tűzhelyben, 360-fokos, egyenletesen elosztott hőt kapnak és szinte tökéletesen megpörkölődnek”

– állítják a vállalkozók."

https://24.hu/tudomany/2019/01/29/ur-kave-porkoles...

Azt nem értem, hogy fogják szabályozni a pörkölést, hogy milyen legyen? hisz van hamburgi, bécsi, francia, olasz... asszem ebből durva pörkölés lesz :o))

hosszú távú trend

#832454 tozsdenyul Előzmény: #832433

lesz is

Ha a túl erös usd már bedöntötte a világ adósodottjait, és lefordul az égböl (ez azért minimum 1-2 év)

Utána végre jöhetnek a commodity-k

Azon belül is az agrár lesz a legjobb, jót tesz majd a bika trendjüknek a globális lehülés okozta aszály világszerte

Kávé már jóval közelebb van az aljához, mint csúcshoz.

Legyen valami hamubasült írás az útra :)

Figyelni majd a commodity-t föleg az agriculture-t

hosszú távú trend

#832433 Koffein

"A hosszú távú trend szerint folyamatosan emelkedik a kávé ára, amit egyrészt a kereslet növekedése indokol, másrészt a klímaváltozás miatti termesztési nehézségek, mondta Csóka Gyula, a Mocca Negra Zrt. vezérigazgatója. A kávé tőzsdei ára gyorsan emelkedik. A kávéforgalmazó vállalat vezetője a lapnak azt mondta: a rövid távú ármozgásokat alapvetően a spekulációk mozgatják. Magyarországra féléves szerződések alapján hozzák be a kávét, így egy rövid távú árváltozás nem befolyásolja a kiskereskedelmi árakat."Ahogy elnézem a hosszú távú trendet nem annyira vészes, hisz háromszor ennyi is lehetne. :-P

Nekem a kedvenc (legaláb…

#830342 Fornit Előzmény: #830334

Nekem a kedvenc (legalábbis csak sejtem, h az) a mondulkiri kávé.

Az itthon kaphatóak közül az első helyen a Dallmayr Prodomo áll.

(olyan sok fajtát nem kóstoltam, nem szoktam kávézni)

Az abszolut utolsó pedig az Omnia, az ezüst színű csomagos.

Az ilyen kommersz kávék …

#830334 Koffein Előzmény: #830302

Az ilyen kommersz kávék közül nekem is ezek a kedvenceim, néha beleveszek Lavazza Oro, vagy Pellini-be... ha rám jön a kávé sznobizmus, akkor rendelni szoktam a kapucziner.hu -ról. Isteni ízű kávék vannak, habár nem olcsók, hisz 250 gramm, közel annyiba kerül, mint 1kg Tchibo Barista.