Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kávé topic

in vitrio :-) in vitalitas :-)

#1496934 matgab Előzmény: #1496911

én is kávézom napi háromszor, aztán mégis voltam covidos legalább 3-4-szer már.

Mondjuk még mindig élek. :-)

a pozitív fordulat

#1494051 TrendMan

A kávé maga a boldogság

A bochumi Ruhr Egyetem kutatómunkatársai arra az eredményre jutottak, hogy a 200 milligramm koffein (két-három adag kávé) elfogyasztása után 30 perccel elvégzett feladatokban jobb lett a kísérleti alanyok szófeldolgozása, mint koffein nélkül volt, ám csak a pozitív jelentéstartalmú szavak esetében. A negatív és a semleges tartalmú szavakkal szemben a pozitív jelentésű szavakat gyorsabban és pontosabban ismerték fel koffein hatása alatt a tesztalanyok. Így akár a kávéfogyasztás egy pozitívabb szemlélet kialakításában is szerepet játszhat.

ajjjaj kávékrizis

#1486589 Koffein
https://makronom.mandiner.hu/cikk/20220827_kave_in...

ezt nem tudtam, gondoljunk bele, mekkora felháborodás lenne, ha a kávéra adót vetne ki a kormány... de ne adjunk ötleteket :-/


"Németországban, ahol a pörkölt kávébabokra kivetett 17. században kivetett adó továbbra is érvényben van.

„A német piacon eladott pörkölt kávébab kilogrammjából 2,19 euró az államhoz kerül” – mondta Montgomery. A kontinensen csak Belgium, Dánia, Görögország, Litvánia és Norvégia vetett ki hasonló adót."

"Akadozhat a világ kávée…

#877100 Fornit

"Akadozhat a világ kávéellátása, mert a delta variáns terjedése miatt szigorított a járványügyi korlátozásokon a kávéexportőr Vietnám."

Na, kiderül, hogy honnan a sok etióp, brazil és kolumbiai kávé a boltokban :)

drágulhat a kávé

#876226 Koffein Előzmény: #876050

"A JDE Peet's, amely széles körű kávézóportfolióval rendelkezik, beleértve a Peet's Coffee-t, a Stumptown-ot és az Intelligentsia-t, közleményben jelentette be, hogy az elmúlt 12 hónapban az összetevők, a fuvardíjak és egyéb költségek meredek emelkedése megköveteli a megfelelő intézkedéseket, hozzátéve, hogy

történelmileg a zöld (nem pörkölt) kávé árának jelentős ingadozása tükröződött a piacon, és arra számítunk, hogy ez a precedens folytatódik.

A Financial Times szerint a német Tschibo illetve a japán UCC már megkezdte az árak emelését a 2021-es év eddigi folyamatai miatt."

https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2021/08/brutali...

Ehető kávéscsésze

#870605 Fornit Előzmény: #870603

Ennyit a mosogatásról.... Mondjuk az emberek a franc tudja meddig használnak egy kávéscsészét (készletet), de nem kevés ideig. Ezt meg folyamatosan gyártani kellene, nem lenne túlzottan környezetbarát.