Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

rbbj11 Előzmény: #721894

Én VA-ról, CGNX-ről, EA-ról a korábbi hsz-kben a közelmúltban már írtam véleményt, vissza tudod keresni.

EMC korrekten van árazva. Persze ha azt nézzük, h. ma már minden túlárazott, ahhoz képest jó. Ha egy évvel ezelőtti állapotot nézem, akkor semmi néznivaló nincs fundásan. Ha 3 évvel ezelőttit nézem, akkor tekinthetem relatíve alulárazottnak is. A kérdések, ami alapján el lehetne dönteni egy vételt: 2015-ben lesz e min. 10%-kal több bevétel és nettó profit, mint 2014-ben? Elképzelhető e a cég esetében 25-30-as P/E, ami jelentősebb eredményváltozás nélkül is vezethetne értékelhető részvényár emelkedés?

ATVI: hát, fene tudja... ennyi erővel sok minden más jobb. Utolsó gyj az egyetlen, ami okot adhatna a vásárlásra. De valójában évek óta zsugorodik a nettó nyereség, de még árbev is. HA csak ezt nézem, vagyis 2012-2014 éves sorait, akkor 12 usd-t ér, azt is csak azért, mert figyelembe veszem, h. piac átlagos értékeltsége 30%-kal magasabb, mint 2012-ben.

Elég nagy szerencsejátéknak tűnik nekem fundás indokkal ebbe belevenni felértékelődést várva, mondjuk 3 éves horizonton.