Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

hernády

#844726 prfecó Előzmény: #844720

nagyobb tétbe játszik

spéci az egész Európában egyedülálló petrolberuházás 1 milliárd EUR , a magyar állam nem 12 milliárdot , hanem a multiknak megadott általános 10 - 12 % adja. Törököket azért dolgoztat a MOL , mert gyorsan és sokkal kizsákmányálhatóbban dolgoznak.

Multi 10v% állami támogatás 31milliárd , ráadásul baráti magyar cég - HerrNády és fociCsány is benne van , mekkora lesz a támogatás ???

Esetleg az épittetők között feltünikLoLo érdekeltség???

A régió legnagyobb vegyi…

#844720 Láma Előzmény: #844716

A régió legnagyobb vegyi üzeme épül. A bigét közben éppen kicsinálják. Nehogy kiderüljön mire megépül, hogy az egyik sarokban műtrágyát fognak gyártani, mert hiány van a régióban műtrágyából.

Több száz migráns lépett…

#844463 TrendMan

Több száz migráns lépett be Mexikóba délről.

A mexikói elnik a következőket nyilatkozta:

"Optimista vagyok, mert itt van ez a nagy ország északra és annak az elnöke azt igérte, hogy megmutatja, hogyan kell falat építeni."

Svédország

#841378 TrendMan Előzmény: #841375

Lehet, hogy sem egyik, sem másik.

Még a migárciós válság előtt a nyugati jóléti államokban élő, dolgozó vagy tanuló keletről érkezett (adott esetben, tehát akár magyar) külföldiek véleménye azt volt, hogy szép-szép, magas az életszínvonal, nagy a létbiztonság.

De itt mindenki olyan rideg, senki nem közvetlen, nehéz összebarátkozni bármelyik helyi lakossal!

Miért?

Szociológiai értelmezések szerint a nyugati jóléti ember hozzászokott ahhoz, hogy ha segítségre van szüksége, akkor az állam segít. Ha baja van, akkor bármelyik állami szervhez fordulva támogatásra talál.

Ez oda vezetett, hogy az emberek sokkal kevésbé támaszkodnak egymásra, ehelyett az államra.

Aki pedíg így él, az egy valódi migárciós válság idején (akár tudat alatt is) úgy gondolja majd, hogy jöjjenek a bevándorlók, majd az állam megoldja.

kis magyar é​rdekessé​g (re: christchurch)

#841083 banyaiz Előzmény: #841039

Pl itt van ez a Milo nevezetű futóbolond. Egyetlen Milot ismertem előtte Milo Colombo nevű olasz horgászvilágbajnokot akinek igen jó etetőanyagai és felszerelései is vannak/voltak, igen komoly emberről van szó. :)

Ami nem mondható el a névrokonáról mert ezt a féleszűt ki tudja komolyan venni. Önmagát minősíti vsz, már ránézésre is látszik rajta, hogy komolytalan egy csóka. Mikor még se szólalt, csak az egész jelenség egy ilyen díszbohóc beütés már ránézésre.

Ilyen és hasonló bohócokkal van kitöltve , de ez mellékszál a lényeg a Finkelstein féle mögöttes számítás ami viszont ragyogóan működött. Bármilyen papírtigris beütése is van az egésznek, és bármennyire kilóg a lóláb.

kis magyar é​rdekessé​g (re: christchurch)

#841082 banyaiz Előzmény: #841039

Az egész papírtigriskedés arra a faék egyszerűségű logikára épül amit Birnbaum elmondott. Kellett egy ellenség aki ellen lehet harcolni, és egyszerre paráztatni vele, és megvédeni tőle.

A többi hetet havat összehordó ámokfutás már csak ennek a következménye.

Nézd meg pl ezt a Weber féle látogatást mikor a plakátok az útvonaláról előző éjszaka lekerültek. :) Papírtigris műfaj egyik csúcspontja , nagy hangon melldöngetés megérkezik egy ilyen néppárti politikus akkor lemeszelni gyorsan az útjában a plakátokat. Miközben már Nándorfehérvárhoz lett hasonlítva a hősi harc . :)

Ez kb olyan tekintsünk el a többi sebtől amitől a párhuzam vérzik mintha Nándorfehérvár védői emberkedtek volna éjjel nappal a mellüket döngették volna amíg a törökök csak a távolban vannak. Aztán amikor meglátták őket mindenki amerre lát elszaladt volna. :) Kb ilyen ez a plakátok lemeszelése történet de rengeteg ilyen eleme van ennek a tragikomédiának. Nyilván enélkül is röhejes volt már millió okból.

Be lehet benne azonosítani benne mindenféle ideológiai tartalmat Göbbelstől-Hitlerig és Le Pentől az ausztrál féleszűig de az egésznek a mozgatórugója ez a Finkelstein féle negatív kampány a többi az csak ennek a kitöltése mindenféle lózunggal.

na, há​ny é​vvel ezelö​tt irtam?

#841041 tozsdenyul Előzmény: #840973

minimum fél évvel a brexit voks elött, és másfél évvel a katalán voks elött irtam ilyesmikröl, és hát hol volt még akkor a mostani EU-orosz, meg EU-nacionalisták szembenállás is...

ugye hogy alakul ez...

de az EU kilépés is mekkora hülyeség volt, lehet holnapután meg már kirakja a ficesz a néppártot a családból...