Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Jönnek a pakik

#838802 Boby.

https://www.penzcentrum.hu/karrier/tomegek-erkezne...

"Mi nem leszünk bevándorlóország!"

"Sok-sok ezer, elsősorban ukrán munkavállaló dolgozik jelenleg elsősorban a feldolgozóiparban, másodsorban az építőiparban. Ezen túl szerb, vietnami, és indiai munkavállalókról hallottunk, de utóbbiakról inkább az előkészítés fázisában"


A sok okos természetesen…

#838561 tozsdenyul

A sok okos természetesen nem értett semmit az itteni párbeszédböl 2015-böl, hogy orbán a migránsproblémára semmilyen megoldást nem nyújt, inkább a probléma része.

Az EU egyre erösebben érdekelt a probléma megoldásában, kellett nekik 4 év és egy tucatnyi, egyedül a fidesz által megvétózott javaslat, hogy rájöjjenek, orbán a migránsprobléma fenntartásában érdekelt.

http://444.hu/2019/02/04/komoly-fenyegetest-kapot...

https://index.hu/belfold…

#837205 banyaiz Előzmény: #837114

https://index.hu/belfold/2019/01/17/ahmed_h_per_ne...

Ahmed H ügy újabb fejezete. Ez is egy rendkívül érdekes per lesz sok szempontból. Ítélkező bírókon megint a világ szeme. Nehéz lesz ebből kihozni azt a magyar kormány nemzeti konzultációs célokra felhasználhat jogszerűen egy nem jogerősen elítélt csókát. Nevesítve a konzultációs íven. Vagy bárkit akár elítélt akár nem . Propaganda célra használva a beleegyezése nélkül mert miért ne alapon. Végre egy saját tenorista miért ne konzultáljunk róla egyet címszóval. :)

Szerencsétlen bírók éppen kikeveredtek valahogy az Ahmed H a nagy tenorista eljárásból , máris itt van az Ahmed H a nemzeti konzultáció szereplője eljárás. :) Nem lehet mondani nem adnak nekik fejtörőket az állam nem biztosítja nekik a munkát.

Putyin elvtársék már rég…

#836692 banyaiz Előzmény: #836650

Putyin elvtársék már réges régen átlépték ezt a határvonalat. Ott az, hogy valakit mondvacsinált dolgokkal súlyos ítéletekkel díjaznak az alap. :)

Mi ezt a határt nem léptük át szerencsére, centizgetjük , nézegetjük közelről de nem léptük át.

Mondjuk kínálta magát a Simicska ügy egy ilyen eljárásra. Ha ez a ruszkiknál történik vagy a törököknél akkor vszínű egy súlyos börtönbüntetéssel, vagyonelkobzással hasonlókkal jön ki a dologból, vagy lelövik az utcán , vagy felrobbantják.

Ehelyett egy gazdasági kiszorítást választottak megoldásnak ami még a fentiekhez képest európai megoldás. Ez is egy kényes ügyben bizonyos határokon belül maradásra egy példa. Ennek ellenére persze sok más határt átlépő példa , meredek eset, sok szempontból , de még néhány szintet ugrana ha felrobban a fél utcával együtt , vagy úgy jár mint a Jukosz vezetője.

Szóval ilyen szempontból érdekes a számomra Ahmed esete a tenorizmussal.

A nagy kép szempontjából…

#836691 banyaiz Előzmény: #836650

A nagy kép szempontjából kis pont Ahmed a terrorista. De ha elítélik 10-20 évre akkor túllőtt volna a célon az ügy. EU szinten a megfelelő helyeken ezt az ügyet nyomon követték. Magyar igazságszolgáltatás hogyan is működik címszóval , a politikai kampányok mennyire is hatnak rá a gyakorlatban.

Mert nagyon más kategória plakátkampányolni , politizálni, nemzeti konzultálni , paráztatni és megvédeni a népet szavak szintjén, és kipécézni egy embert és terroristává kinevezni. Aztán az még egy újabb szint mindezt végig is vinni egy jogi eljárásban és lecsukni mondjuk 20 évre. Azonos kiindulópontja van , de más szintjei a műfajnak, egyre élesebb szintjei .

Egy választóvonal valahol. Amit átlép egy rendszer vagy sem.

Ezekhez a vonalakhoz és ezzel való játszadozáshoz Orbánnak nagy érzéke van. Hol húzódnak ezek a választóvonalak és mi az ami még határeset elmegy és meddig lehet feszíteni a témát, és mikor kell elengedni.

Iskolapéldája az eset ennek. Ilyen szempontból érdekes igazán. Illetve még az a vonatkozása volt érdekes mit kezd ezzel a független magyar bíróság bírói kara. Nagy igyekezetben túllőnek a célon, vagy esetleg lesz olyan bíró aki kimondja koncepció szagú az ügy és egész más minősítéssel kellene tárgyalni. Egy salamoni döntéssel a kecske is jóllakott káposzta is megmaradt. :) Most már csak arra lennék kíváncsi az ítélkező bíró mindezt saját gondolatok alapján rendezte így vagy sugallták neki ez így lenne mindenkinek elfogadható.


mint téma, annyira engem…

#836655 Koffein Előzmény: #836654

mint téma, annyira engem se érdekel, de maga a tény, hogy eu vezető gazdaságaiban politikust vernek meg, fenyegetnek meg, ez elég meredek a 21ik században, hisz nem ehhez szoktunk... cáfolatát nem láttam sem az euronewson sem máshol... és ha ennek a jövőben lesz folytatása, akkor ez valamit előrevetít pol téren, mint a tőzsdén az árfolyam...

Valami volt, csak nem úg…

#836654 Bendeguz Előzmény: #836652

Valami volt, csak nem úgy. Engem ez a hír nem érdekelt, hamarabb láttam a cáfolatát, mint az eredetit.

Erről a német politikusr…

#836651 Bendeguz Előzmény: #836650

Erről a német politikusról kiderült, hogy az nem is úgy volt, videó van róla ;)

:o))) tudod miért mosoly…

#836650 Koffein Előzmény: #836646

:o))) tudod miért mosolygok? ezen a témán felcsillant a szemed és írtál egy kis eszét, de egyikőtök szeme sem csillant azon fel, hogy némtero-ba megvertek egy politikust, franciáknál a politikusok halálos fenyegetéseket kapnak...

tudom, az inga, de távolról, a nagy képben, ezaz ahmed ügy egy kis csepp, de a politikus fenyegetés, megverés már egy nagyobb csepp a lavórban, ami az ingát jobban kiüti... :)

Szerintem a két fő szemp…

#836646 banyaiz Előzmény: #836645

Szerintem a két fő szempont 1. a nagy megvédés színjáték , 2. azért az ügy lezárása után még kultúrhelyeken meg lehessen jelenni. Mondjuk egy néppárt rendezvényen Európában azért még az esemény lezárása után részt lehessen venni. :)

Pontosan ez történt a végén. Megvolt a cirkusz , a megvédés, volt terrorista fogásunk is akire keményen lesújtott a proletariátus vasökle. De mielőtt porrá zúzta volna és az egész eset valódi lett volna letelt a 3 év. :)

Persze van biztos olyan szempont is példa statuálás lássák az illegális átlépők itt nem babra megy a játék. De ez sokadik szempont volt az ügyben vsz.

ilyenkor kellenek a péld…

#836645 Koffein Előzmény: #836642

ilyenkor kellenek a példák, hogy elrettentés legyen... nem elég kemény a bünti, hogy elrettentő erejű legyen, de az sem elképzelhetetlen, hogy háttér alkuk is lehetnek az ügyben...

Olyan felindulás volt az…

#836642 banyaiz Előzmény: #836640

Olyan felindulás volt az ügyben úgy tűnhetett mintha a csóka maga lenne Carlos a Sakál. :) Aztán 3 évet töltött őrizetben. Mondjuk az is sok valahol ezért amit csinált de terrorizmusért elítélve elég kedvező időtartam.

Ezekre mondom eljátssza a színjátékot Viktor de a falnál megáll. Előtte egy lépéssel a választóvonalnál. Mert ha nem állna meg erre a csávóra kimérnek 20 évet gond nélkül a nagy tenoristára.

Így megvolt a nagy cirkusz , nemzetközileg is , aztán a lezárás egy ilyen semleges megoldás még a falon belül. Szóval a szokásos forgatókönyv.

Erről sok szó esett. …

#836640 banyaiz

Erről sok szó esett. A nagy tenoristáról Ahmed H-ról. :) Tanulságos az ügy lezárása. A politikai koncepciós szál része, végre egy valódi tenorista migránt és annak a ragozása éveken át világos. A várható végkifejlet kb valami ilyesmit saccoltam az is világos.

Ami viszont nem világos a számomra hogyan lehet valakit terrorizmus címszóval 5 év börtönre ítélni? Létezik olyan jogi kategória terrorcselekményt követ el és csak 5 évet kap jogerősen? Az elég kevésnek tűnik terrorcselekmény címszóval, ez zavaros az ügyben a számomra. De a többi papírforma a kezdetektől.

A tippem az lenne valamilyen kiskapuval a törvényben lehetett tenoristának minősíteni. Így a kecske is jóllakott káposzta is megmaradt. Tenorista is volt és mégse ítélték 10-20 évre ami közröhej kategória lett volna.


https://444.hu/2019/01/11/jovo-heten-szabadon-enge...

Ha már valóságshow megkö…

#835967 banyaiz Előzmény: #835187

Ha már valóságshow megközelítés Trumpnak ment az a műsora ahol embereket rúgott ki . Egy konfliktushelyzet bemutatása ahol ő volt a boss és a beosztottakat különféle módon lapátra tette. Népszerű műsor volt.

Nem lehet nem észrevenni most is ebben a szerepben sokszor ott lubickol. Mint a jól bevált sablon ami már tesztelve volt az amcsi közegen. Lassan több minisztere lesz a nagy cserélődés miatt mint magyar foci kapitány a történelemben. :)

Most pl a szír buli kapcsán miniszter felmondása, vagy Trump rúgta ki téma. Mindennél fontosabb a számára annak a hangsúlyozása ő tette lapátra ezt az alkalmatlan beosztottat , nem az intett be neki. Ez valóban kulcskérdés az ügyben. :) De mintha ez fontosabb lenne a szír konfliktusnál is, úgy tálalni ez az ügy lényeges része. Kurdok és a törökök és egyéb jöttment népek mit számítanak . Ami számít ez úgy csapódjon le ő a főnök aki ha egy beosztott renitenskedik akkor elzavarja. :) Dettó mintha azt a valóságshowt folytatná ugyanazokkal a színészkedésekkel, gesztusokkal. Nagy matador a csóka.

Máshonnan megközelítve v…

#835965 banyaiz Előzmény: #835187

Máshonnan megközelítve választási ígérete volt amcsi csapatok távoli missziókból visszavonása.

Amikor félidőben rossz eredményt ér el a választásokon és jön az a kérdés mi valósult meg a sok ígéretből akkor elkezdi nyomatni az összeset egyszerre. Szír csapatkivonás, fed szidalmazása, Kína , a kerítés . Teljesen felpörgött mert vsz ezt a félidős választási eredményt úgy értékelte sokkal jobban kell még nyomatnia ezeket a dolgokat .

Akkor bedobja ezt a csapatkivonás témát az összes szakértői, miniszteri dumát félresöpörve . Haladjon az ügy majd ő elintézi. :) Mert a valóságshowban a háttér egyeztetések nem hoznak kimutatható reakciókat de a nyilvánosság előtt egy ilyen bejelentés igen. Egy rendkívül bonyolult érzékeny kérdés és ő ki akarja vonni a csapatokat de azonnal és majd lesz valami ebből, a show pörög mindenesetre addig is.

Nagyjából valami ilyen szempontok szerintem. Ebből aztán mikor vagy lesz e egyáltalán csapatkivonás hát ember legyen aki kitalálja. Viszont napirenden tartja a témát mint választási ígéretet, ha nem is teljesült de láthatja a keményen drogozó nép ő teljesíteni akarja. :) A show része megvan mi kell még, még egy hamburger aztán öröm boldogság. :)

De ez nem új mint politikai hozzáállás. Minden demokráciában a látszatnak sokszor mindent felülíró szerepe van. Ami új az a színvonala a műsornak. Egészen Big Brother mintha konkrétan ott forgatnák le annyira beleélte magát. :) Ami új elem valahol a politikában Trumppal. De a megközelítése egy egy témának nem új egyáltalán inkább a tálalása. Korábban hányszor történt Usa beavatkozott valahol aztán kivonult még nagyobb káoszt hagyva ott. Korea, Vietnam , Irak stb. Aztán hányszor használják a politikában eszközként azt, hogy belpolitikai témák helyett gyorsan bedobni egy külpolitikai krízist figyelemelterelésre? Ősrégi . Annyi az újdonság Trump mindezt soha nem látott alacsony színvonalon tálalja. Ebben hoz egy újszerű stratégiát. Valami olyasmi figurát alakít mint egy gyerek akitől ha elveszik a játékát toporzékol. :) Ami valahol egy amcsi elnöki poszton újszerű megközelítés.

Tételezzük fel Obama lenne az elnök lehet ő is oda lyukadna ki előbb utóbb , hogy ki kell vonulni Szíriából. Az vszínű nem úgy tálalná mindezt mint egy retardált félkegyelmű. :) De ettől még , hogy más a körítés az tény a csapatkivonás az bármelyik elnöknél politikai célként előjöhetett volna a jövőben ilyen olyan okokból. Van ez a szintén ősrégi duma hazahoztuk a fiúkat a háborúból . Truman mikor atombombát dobott a japánokra akkor is az duma ment ezzel hazajönnek a fiúk és nem lesz több áldozat. Igaz ezeket az eseteket nem úgy tálalták mint egy napközis gyerek ha nem ízlik neki az uzsonna, ez viszont már a Trump jelenség része .

Szerintem ez a szír kérd…

#835964 banyaiz Előzmény: #835187

Szerintem ez a szír kérdés illeszkedik a Trump féle politikai stratégiához. Muszáj stratégiának neveznem bármennyire nehéz. :)

Ennek a lényege vsz, a népszerűség , a választási győzelem egyik de legfőbb kulcsa ez a Big Brother vagy valami hasonlóan agyhalál valóságshow figura alakítása. Amit ő már politikai pályája előtt is nagyüzemben űzött. Saját tv show , médiaszereplések stb , amik népszerű , nézett , felkapott dolgok voltak. Egy tv-s valósághowban népszerűségre törekvő szereplő sem azzal nyeri el a tömegek szimpátiáját micsoda értelmi képességekről , vagy kulturáltságról tesz tanúbizonyságot. :) Finoman szólva nem ezzel operál általában egy egy ilyen szereplő. Egyrészt ami nincs azzal nem is tudna , másrészt lehet az első körben kiszavaznák a műsorból. :)

Trump erre a stratégiára alapoz. Ez korábban ismertséget, népszerűséget , sikert hozott neki mint médiaszereplő. Most elvitte az elnöki székig. Minden tanácsadói bölcsesség ellenére akik óvták mindenféle dumától ő ezt nyomatta és megválasztották elnöknek.

Ebben a stratégiában egy Szíria annyira kis pont. Az Usa-ban szerintem ha készítenének egy felmérést első kérdés hol van Szíria mutasd meg nagyjából a térképen +/- egy kontinens távolság még belefér, komoly % ezen elvérezne. Nemhogy azon mi történik most ott mint kérdés. Ebben a valóságshowban Szíria neki kb ekkora szempont. Ezért beszél vsz össze vissza ilyen ökörségeket.

A másik oldalról pedig a demokraták stratégiája ebben a helyzetben kidomborítani azt az Usa elnöke egy retardált. Arra alapozva ez előbb utóbb elhozza a bukását valóságshow ide vagy oda. Így minden mondatát úgy kommunikálják ő intellektuálisan erre a posztra alkalmatlan. Ebben nincs nehéz dolguk ilyen színben tüntessék fel mert eleve egy valóságshow szereplőt alakító elnöknél nem nehéz ilyen dumákat kidomborítani. Csak ez a stratégia elég e a megbuktatásához az egy fogósabb kérdés. Mert ennek köszönhetően választották meg, hogy ilyen szerepet játszik.

Nagyjából ez a játék vsz és ebben a játékban Szíria kapcsán elhangzó dumák hát elég kicsi pontok egy átlag amerikainak. Látod már azóta visszatáncolt belőle majd egyszer kivonja a csapatokat. Be kellett dobnia valami témát és erre ezt felhasználta.