nagyon tularazottnak tartom, en nem veszek belole, de ettol meg tobbszorozhet is
nagyon tularazottnak tartom, en nem veszek belole, de ettol meg tobbszorozhet is
Én is lufinak tartom, szerintem nem lesz tartós ez a növekedés, de ha megnézed az utolsó 3 évüket, hihetetlen módon nő a bevételük, költenek rendesen kutatás-fejlesztésre, már látszik némi eredmény is. Egyébként a Buda-Cash épp a mai levelében írta a következőt:
$65-ról indulva sikerült áttörnie tegnap a $70-os szintet a papírnak, majd tovább erősödve áttörte a korábbi csúcsot is. Javaslat: 66 $-os stop mellett, vétel.
A GOPRO sem gyenge. Most ránéztem a chartra és csak pislogok. Tényleg ennyire jó lenne, mert Én egy nagy lufinak tartom. Bár a tőzsde az...
A végén még Bendeguz becslése helytálló lesz 100-as targettel.
:O
2,8% al csökkent a számlám értéke a tegnapi záróra péntek délutánról. Szinte hihetetlen 1 nap +15 perc-re.
A pénteki utolsó 15 perc úgy látom folytatódik ma. Nagyon adnak mindent. Sok nyereség olvadt le ma :(
Egyetértek, Bendeguz-zal is, egyelőre ez hazárdjáték, hulló kés, stb, ez tényleg így van, de nem árt figyelemmel kísérni merre megy.
egyetértek, de nem szabad elfelejteni, h. nokia is egy ilyen zuhanó idöszak után csak a könyv szerinti értéke alatt talált padlót, lehet, meg kéne várni az elsö fundás jeleket
Lassan kezdem azt hinni hogy közeleg a fordulat, a TESCO-nál szerintem nagytakarítás van az új vezér vezetésével, ezek számomra a tisztulás jelei:
Mai Index cikk:
Több vezető alkalmazottat, köztük négy igazgatót függesztettek fel a Tesco áruházláncnál kirobbant eredménybecslési botrány miatt.
A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat átfogó vizsgálatot is indított a Deloitte könyvvizsgáló cég bevonásával annak kiderítésére, hogy miként lehetett negyedmilliárd fonttal (százmilliárd forinttal) elnézni a láncolat által a piacnak kiadott legutóbbi előzetes eredménybecslést.
A Tesco hétfőn a Londoni Értéktőzsdén (LSE) arról tájékoztatta a befektetőket, hogy az igazgatótanács előzetes megállapításai szerint az augusztus 29-én közzétett útmutatás 250 millió fontra tehető összeggel túlbecsülte az augusztus 23-ával zárult fél év várható eredményét. A cég a vizsgálat miatt október 1-ről október 23-ára halasztotta az erre a hat hónapra vonatkozó köztes eredményjelentésének ismertetését.
Dave Lewis, a Tesco-csoport vezérigazgatója, aki szeptember 1. óta áll a hálózat élén, az LSE-n közzétett tájékoztatóban "súlyosnak" nevezte a most feltárt ügyet, és közölte, hogy a cég a vizsgálat eredményeinek ismertté válása után "határozott lépéseket" tesz.
Lewis ezeket nem részletezte, de a Tesco már hétfőn bejelentette, hogy több más vezető munkatársa mellett felfüggesztett állásából négy igazgatót. A BBC értesülése szerint köztük van Chris Bush, a Tesco nagy-britanniai üzletágának vezérigazgatója is.
A Tesco részvénye a hétfő délelőtti kereskedésben 8,6 százalékos veszteségben járt a Londoni Értéktőzsdén, de a nyitás után mértek 10 százalékos árfolyamzuhanást is.
A cég nehéz évet él át. Augusztusban három éven belül a harmadik nyereségfigyelmeztetését adta ki, amelynek nyomán 11 évi mélypontra süllyedt a Tesco-részvények árfolyama, és nem sokkal korábban lemondott az előző vezérigazgató, Philip Clarke, miután a cég helyzetének javítását célzó, általa elindított egymilliárd fontos fejlesztési program nem hozta a várt eredményeket.
Elemzői vélemények szerint a Tesco elsősorban a diszkontáruházak térnyerését szenvedi meg, és problémáit tetézi, hogy lassan reagált e piaci folyamatra.
A részvény ma is -8%-ban van, kíváncsi vagyok hol az alja, de most már kezdem egyre szorosabban követni mert hamarosan egy igen jó beszállót lehet ebben találni.
eddig épp ezért nem is volt érdekes
mindennek megvan az a szintje, ahol érdekessé válhat: hpq-ra 14 usd-nél hívtam fel a figyelmet, intelre 20-nál, ciscora 17-nél stb
A chartján elég kevésszer fordul felfelé, heteken keresztül meg eseget. Nekem nem szimpatikus.
srácok, mi van ANR-rel? Sztem kicsit túlütik...persze full veszteséges meg minden, de könyv szerinti érték harmadán van!
Solarcity-re dobhatna mindenki egy vélményt és elemzést, sztem nem rossz TA alapján, végre nem túlfütött
Mert mindkettö tul van fütve és túl van értékelve. Ezüstöt jelentösen tökeáttétellel vettem 10%-kal feljebb és még csak be sincs rakva stop.
Ahogy Lennar-on se volt hetekig stop, most már van vagy 10%-ra...Ha olcsónak gondolom a vételt, akkor a stop távoli, ha túlárazottnak gondolok vmit, de mégis TA vagy egyéb alapon beleveszek, akkor szük stop.
Magadhoz képest (meg amúgy is) meglepően szűk stoppjaid voltak mind ezzel mind a teslával.
Megnéztem az elmúlt éveket, így alakult az MCD osztalék, ennyivel nőtt az előző évhez képest:
2008 37.5 cent
2009 50 cent 13% növekedés
2010 55 cent 10% növekedés
2011 61 cent 10,9% növekedés
2012 70 cent 14% növekedés
2013 77 cent 10% növekedés
2014 81 cent 5% növekedés
És most ismét 5% oszteléknövekedés.
Nem rossz ez, bár jobb lenne ha visszatérne a 10-14% környékére az osztaléknövekedés üteme. Azt sem szabad elfelejteni hogy az árfolyam is szépen halad, a 2008-as 55 dolláros szintről eljutott 100 dollár fölé is.
Ahogy látom van ebben egy nagyon szép hosszútávú emelkedő trend, és most ér le az árfolyam a trendvonal? aljára, ha innen tud pattanni akkor folytatódhat szépen az emelkedés akár évekig.
A 19,81-es Vivendi vételeim még megvannak, időközben fizetett 5% osztalékot, mai árfolyam 19,62-nél jár, és nyélbe ütöttek egy újabb üzletet. Remélem ebből is visszajuttatnak kicsit a részvényeseknek ;-)
Vivendi (OTCPK:VIVHY) has signed a final agreement to sell its Brazilian wireline carrier GVT to Telefonica (NYSE:TEF) in a deal worth around €7.2B (9.3B) in cash and shares.Vivendi will also receive a 7.4% stake in Telefonica Brasil (NYSE:VIV), at a stock market value of €2B, and a 5.7% stake in Telecom Italia (NYSE:TI), valued at €1B as of Sept. 18.
A Telefónica (Madrid) megveszi a Vivendi (Párizs) brazil egységét, a GVT-t, miután három hete már exkluzív tárgyalásokat kezdtek. A Vivendi 4,66 milliárd eurót kap készpénzben, 7,4 százalékot a Telefónica brazil leányának és a GVT-nek az egyesítéséből létrejövő cégben, emellett pedig 5,7 százaléknyi részt is a Telecom Italiában (Milánó).