Regisztráció Elfelejtett jelszó

rbbj portfolio

Re: nincs cím

#709860 rbbj11 Előzmény: #709845

nagyon tularazottnak tartom, en nem veszek belole, de ettol meg tobbszorozhet is

#709859 Janicroft Előzmény: #709845

Én is lufinak tartom, szerintem nem lesz tartós ez a növekedés, de ha megnézed az utolsó 3 évüket, hihetetlen módon nő a bevételük, költenek rendesen kutatás-fejlesztésre, már látszik némi eredmény is. Egyébként a Buda-Cash épp a mai levelében írta a következőt:

$65-ról indulva sikerült áttörnie tegnap a $70-os szintet a papírnak, majd tovább erősödve áttörte a korábbi csúcsot is. Javaslat: 66 $-os stop mellett, vétel.

#709845 Ddavid Előzmény: #709819

A GOPRO sem gyenge. Most ránéztem a chartra és csak pislogok. Tényleg ennyire jó lenne, mert Én egy nagy lufinak tartom. Bár a tőzsde az...

A végén még Bendeguz becslése helytálló lesz 100-as targettel.

:O

#709819 Fornit Előzmény: #709785

2,8% al csökkent a számlám értéke a tegnapi záróra péntek délutánról. Szinte hihetetlen 1 nap +15 perc-re.

A pénteki utolsó 15 perc…

#709775 Fornit

A pénteki utolsó 15 perc úgy látom folytatódik ma. Nagyon adnak mindent. Sok nyereség olvadt le ma :(

Re: Tesco - TSCO

#709724 Janicroft Előzmény: #709722

Egyetértek, Bendeguz-zal is, egyelőre ez hazárdjáték, hulló kés, stb, ez tényleg így van, de nem árt figyelemmel kísérni merre megy.

#709722 rbbj11 Előzmény: #709714

egyetértek, de nem szabad elfelejteni, h. nokia is egy ilyen zuhanó idöszak után csak a könyv szerinti értéke alatt talált padlót, lehet, meg kéne várni az elsö fundás jeleket

#709714 Janicroft Előzmény: #709203

Lassan kezdem azt hinni hogy közeleg a fordulat, a TESCO-nál szerintem nagytakarítás van az új vezér vezetésével, ezek számomra a tisztulás jelei:

Mai Index cikk:

http://index.hu/gazdasag/2014/09/22/a_tesconal_nagyon_elszamoltak_valamit/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index

Több vezető alkalmazottat, köztük négy igazgatót függesztettek fel a Tesco áruházláncnál kirobbant eredménybecslési botrány miatt.

A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat átfogó vizsgálatot is indított a Deloitte könyvvizsgáló cég bevonásával annak kiderítésére, hogy miként lehetett negyedmilliárd fonttal (százmilliárd forinttal) elnézni a láncolat által a piacnak kiadott legutóbbi előzetes eredménybecslést.

A Tesco hétfőn a Londoni Értéktőzsdén (LSE) arról tájékoztatta a befektetőket, hogy az igazgatótanács előzetes megállapításai szerint az augusztus 29-én közzétett útmutatás 250 millió fontra tehető összeggel túlbecsülte az augusztus 23-ával zárult fél év várható eredményét. A cég a vizsgálat miatt október 1-ről október 23-ára halasztotta az erre a hat hónapra vonatkozó köztes eredményjelentésének ismertetését.

Dave Lewis, a Tesco-csoport vezérigazgatója, aki szeptember 1. óta áll a hálózat élén, az LSE-n közzétett tájékoztatóban "súlyosnak" nevezte a most feltárt ügyet, és közölte, hogy a cég a vizsgálat eredményeinek ismertté válása után "határozott lépéseket" tesz.

Lewis ezeket nem részletezte, de a Tesco már hétfőn bejelentette, hogy több más vezető munkatársa mellett felfüggesztett állásából négy igazgatót. A BBC értesülése szerint köztük van Chris Bush, a Tesco nagy-britanniai üzletágának vezérigazgatója is.

A Tesco részvénye a hétfő délelőtti kereskedésben 8,6 százalékos veszteségben járt a Londoni Értéktőzsdén, de a nyitás után mértek 10 százalékos árfolyamzuhanást is.

A cég nehéz évet él át. Augusztusban három éven belül a harmadik nyereségfigyelmeztetését adta ki, amelynek nyomán 11 évi mélypontra süllyedt a Tesco-részvények árfolyama, és nem sokkal korábban lemondott az előző vezérigazgató, Philip Clarke, miután a cég helyzetének javítását célzó, általa elindított egymilliárd fontos fejlesztési program nem hozta a várt eredményeket.

Elemzői vélemények szerint a Tesco elsősorban a diszkontáruházak térnyerését szenvedi meg, és problémáit tetézi, hogy lassan reagált e piaci folyamatra.

A részvény ma is -8%-ban van, kíváncsi vagyok hol az alja, de most már kezdem egyre szorosabban követni mert hamarosan egy igen jó beszállót lehet ebben találni.

#709653 rbbj11 Előzmény: #709627

eddig épp ezért nem is volt érdekes

mindennek megvan az a szintje, ahol érdekessé válhat: hpq-ra 14 usd-nél hívtam fel a figyelmet, intelre 20-nál, ciscora 17-nél stb

#709627 Fornit Előzmény: #709600

A chartján elég kevésszer fordul felfelé, heteken keresztül meg eseget. Nekem nem szimpatikus.

#709600 rbbj11 Előzmény: #709587

srácok, mi van ANR-rel? Sztem kicsit túlütik...persze full veszteséges meg minden, de könyv szerinti érték harmadán van!

#709587 rbbj11 Előzmény: #709578

Solarcity-re dobhatna mindenki egy vélményt és elemzést, sztem nem rossz TA alapján, végre nem túlfütött

#709578 rbbj11 Előzmény: #709570

Mert mindkettö tul van fütve és túl van értékelve. Ezüstöt jelentösen tökeáttétellel vettem 10%-kal feljebb és még csak be sincs rakva stop.

Ahogy Lennar-on se volt hetekig stop, most már van vagy 10%-ra...Ha olcsónak gondolom a vételt, akkor a stop távoli, ha túlárazottnak gondolok vmit, de mégis TA vagy egyéb alapon beleveszek, akkor szük stop.

#709570 Fornit Előzmény: #709266

Magadhoz képest (meg amúgy is) meglepően szűk stoppjaid voltak mind ezzel mind a teslával.

Re: T-Mobile US

#709511 Janicroft Előzmény: #709504

Megnéztem az elmúlt éveket, így alakult az MCD osztalék, ennyivel nőtt az előző évhez képest:

2008 37.5 cent

2009 50 cent 13% növekedés

2010 55 cent 10% növekedés

2011 61 cent 10,9% növekedés

2012 70 cent 14% növekedés

2013 77 cent 10% növekedés

2014 81 cent 5% növekedés

És most ismét 5% oszteléknövekedés.

Nem rossz ez, bár jobb lenne ha visszatérne a 10-14% környékére az osztaléknövekedés üteme. Azt sem szabad elfelejteni hogy az árfolyam is szépen halad, a 2008-as 55 dolláros szintről eljutott 100 dollár fölé is.

Ahogy látom van ebben egy nagyon szép hosszútávú emelkedő trend, és most ér le az árfolyam a trendvonal? aljára, ha innen tud pattanni akkor folytatódhat szépen az emelkedés akár évekig.

#709503 Janicroft Előzmény: #703062

A 19,81-es Vivendi vételeim még megvannak, időközben fizetett 5% osztalékot, mai árfolyam 19,62-nél jár, és nyélbe ütöttek egy újabb üzletet. Remélem ebből is visszajuttatnak kicsit a részvényeseknek ;-)

Vivendi (OTCPK:VIVHY) has signed a final agreement to sell its Brazilian wireline carrier GVT to Telefonica (NYSE:TEF) in a deal worth around €7.2B (9.3B) in cash and shares.Vivendi will also receive a 7.4% stake in Telefonica Brasil (NYSE:VIV), at a stock market value of €2B, and a 5.7% stake in Telecom Italia (NYSE:TI), valued at €1B as of Sept. 18.

A Telefónica (Madrid) megveszi a Vivendi (Párizs) brazil egységét, a GVT-t, miután három hete már exkluzív tárgyalásokat kezdtek. A Vivendi 4,66 milliárd eurót kap készpénzben, 7,4 százalékot a Telefónica brazil leányának és a GVT-nek az egyesítéséből létrejövő cégben, emellett pedig 5,7 százaléknyi részt is a Telecom Italiában (Milánó).