Megközelítőleg hat éve vásárolta be magát először még Pannonplast néven a társaság a Synergonba, amit anno portfóliójának diverzifikálásával indokolt a vállalat.

2006 május 10-én nagyjából 800 Forintos áron vásárolt 4,19 százalékos tulajdonrészt az informatikai vállalatban, hogy regionális stratégiáját tovább erősítse a német leányvállalata számára. Három hónappal később 2006 augusztusában bővítette a pozícióját 13, 528 százalékra megközelítőleg 860 Forintos árfolyamon. Így rövid kalkuláció alpaján a bekerülési átlagár 841 Forintra tehető. Ekkor még a vállalat vezetéséhez köthető Benji Invest és Lazarus Zrt. is részesedést vásárolt a Synergonba.

A befolyásszerzést követően 1,292 millió darab részvénye lett a társaságnak, amihez megközelítőleg 1,1 milliárd Forintra volt szüksége. Az első két évben a nyereséget nem realizálta a társaság, mert hosszútávon gondolkodott a Synergonnal kapcsolatban. Így végig nézte a vezetés az árfolyam emelkedését 1800 fölé, majd a papír 90 százalékot meghaladó esését.

A ma bejelentett 400 Forintos kiszállással a vállalat megközelítőleg 570 millió Ft mínuszt könyvelt el. Mivel a vállalat az évek során kisebb nagyobb pozíciókkal módosította részesedését, ezért a számolt érték csak becslést jelent. A veszteség valószínűleg ennél nagyobb, és ha korrigáljuk a pénzromlással, akkor jóval súlyosabb a kép. Inflációval kiigazítva a bukás mértéke meghaladja a 800 millió Forintot. Ha pedig pusztán állampapírba fektették volna a pénzt 2006 szeptemberében 1,8 milliárd lenne a portfolió jelenlegi értéke.

A portfólió maximális vagyona 2,4 milliárd Forint volt 2007 folyamán, így a társaság közel 1,3 milliárd Forint nem realizált nyereséget fordított veszteségbe. Mindezt úgy, hogy Bokorovics Balázs mindkettő cég vezetésében szerepet vállalt.

A történet végén 460 millió Forint maradt a vállalatnak, amit felhasználhat a futó projektjeihez vagy ismét befektethet az értéktőzsdén, hogy diverzifikálja a portfolióját.

Reméljük a következő befektetés nagyobb értéket teremt a részvényesek számára.