Regisztráció Elfelejtett jelszó

matgab részvényei

Short

#862273 matgab Előzmény: #862188

Igazából borzalmas azt nézni, hogy ha eladtam volna a 4IG-t tavaly júl 9-én, és vettem volna helyette Teslát, vagy más FAANG-ot, vagy Docusign-t vagy bármilyen fostalicska usa részvényt, akár a csődbejelentésük után Hertzet vagy Luckin Coffee-t, vagy tényleg szinte bármi fost (na jó az olajipari részvényeken kívül), akkor is simán meg lehetett volna 2-10-szerezni már a vagyonomat. Simán nem kellene már dolgoznom. Ehelyett itt szopok és tartom a shortomat ami az istennek sem akar bejönni.

Még jó, hogy nem az USA-t hanem a BUX-ot tolom...


Közben meg látom az utcákon a Porsche-kat, Lambokat, és egyéb luxus autókat és arra gondolok, hogy na ezek vagy adót csaltak, vagy vettek valami fos részvényt, amivel meggazdagodtak. Meg vannak ezek a centes részvények.. Facebook-on is van egy csoport , akik utólag mindig beírogatják, hogy ők látták, ez egyértelmű volt, hogy ki fog törni... PErsze el tudom képzelni, hogy van 50 részvényük, amiből naponta 1 kitör, és van pár ami meg gondolom bezuhan, hiszen, ha minden bejött volna és csak azokat csinálják, amikről posztolnak, akkor már tényleg milliárdosak lehetnének... De akkor meg nem posztolgatnának, hanem élveznék a fehér homokot a karib térségben és masszíroztatnák magukat a venezuelai menekült masszőrlányokkal egész nap...

Tiszta Fomo érzés, hogy többet nem lesz ilyen lehetőség a tőzsdén... Persze a Fear and Greed is már 75-nél van...

Talán ez az egyetlen bíztató, hogy elfogytak a shortos emberek (ami miatt még pont féltem áprilisban, hogy mindenki esést várt (utólag jogosan féltem)...

De az is igaz hogy az USA nyomtatott 3 trilliárd dollárt, miközben a GDP visszaesése csak ennek töredéke... Ergo nem véletlenül esik a dollár- bár a pénzmennyiség növekedéshez képest még mindig csak enyhén... Be fog indulni ez a kva infláció, az látszik. És ha infláció jön, akkor az nem tesz jót a shortoknak...

Meg most vagyok lakás eladásban is. Amilyen peches vagyok, eladom a lakást és megindul a hiperinfláció...

Short

#861715 matgab Előzmény: #859004

Erste:
"a dollár zuhanórepülésbe kezdett a főbb devizákkal szemben: köszönhetően az alacsony kamatoknak és annak a várakozásnak, hogy az amerikai kormányzat és a FED további gazdasági ösztönzőprogramokat vezet be a gyenge amerikai makrogazdaság miatt. Ez pedig újabb likviditásbőséget okozhat a dollárban és tovább süllyeszti a reálkamatokat. "

blablabla...

matgab komment május 6: USD vétel , HUF eladás

Na ez a valódi ok.

Short

#861615 matgab Előzmény: #861600

Hozom a formám. Akik velünk jöttek "nyaralni" nagyon rutintalanok és csak nyári ruhát hoztak. Most reggel elmentek a ruhaboltba, hogy meg ne fagyjanak...

Pedig idén ez eddig a legszebb idő, amit kifogtam a Balatonon, most először nem megyünk fel félidőben, mert most végre nem fúj az eső vízszintesen a pofánkba és melegebb van, mint 10 fok... Pedig már kétszer voltam idén nyáron (!) a Balcsin.

Short

#861605 Fornit Előzmény: #861601

Délelőtt úgy láttam az M7 is bedugult a Balaton felé. Rögtön tudtam Matgab már elindult. :)

Short

#861601 picirigo Előzmény: #861600

Messze élő barátaimmal, minden évben 1 hétvégét eltöltünk (végig iszunk) egy itthoni nyaraló helyen. Hát strand ebből már nem lesz :)))! Köszönjük!

Short

#861600 Fornit Előzmény: #861489

Reggel egy darabig elcsodálkoztam, hogyhogy ilyen őszies az idő, aztán eszembe jutott ez a hozzászólás.

Short

#861489 matgab Előzmény: #861425

Időjárás előrejelzésem szerint a Balaton környékén csütörtöktől vasárnap délelőttig elromlik az idő, mert idén harmadszor is lemegyek. (az eddigi ket alkalommal mindig félidőben hazajöttünk ítélet idő miatt) Valamint mivel Olaszorszagba terveztem nyaralni menni jul vegen, ezert biztos el fogjak rendelni a karantént az odautazokra is..

Short

#861425 matgab Előzmény: #861424

Ez a másik, aminek örülök, hogy nem teljesült...

2020.06.08.BUX2012HUFNormálVételX38 050-2020.06.08.VisszavontÜzenet

Short

#861424 matgab Előzmény: #860104

ezt a Rank Progress részvényt idestova 10 éve tartom és még 6 PLN felett vettem meg...

NévDátumTranzakcióDbÁrÉrtékTeljesült dbÁtlagárStátuszSzámla
Rank Progress jún. 25. EladásX1,26 PLNx0Lejárt

Normál


Most jún 25-én adtam be egy eladási megbízást, hogy kikúrom a fenébe...

júl 10: napi mozgás: +27%...

IGazi matgab-os megérzés volt, szerencsém volt, hogy aznap nem nyúltak fel érte, most enném a kefét...

Short

#860071 Tapasz Előzmény: #860070

Nekem már csak további 100%-ot kell emelkednie a DB CB párosnak, hogy 0 közelébe legyek, a 350 Ft os CIG és 900 Ft-os Opus pakkokról már nem is beszélek.

Short

#860070 matgab Előzmény: #859959

hát ha eddig emelkedett az usa tőzsde 50%-ot a szar hírekre, akkr majd most, hogy rájönnek, hogy kamu volt az egész covid , akkor mekkorát fog emelkedni ez a szar??

Lassan le kéne zárni a shortokat, de még egy kva mini korrekció sincs benne ...

Short

#859959 matgab Előzmény: #859956

szerintem nem kell túldimenzionálni... Trump üzletember. Mindennek a fokmérője neki a tőzsde. Azzal haknizik mindig,hogy mekkorát emelkedett a tőzsde a regnálása alatt.

Most újraválasztás van, tehát ha nem akarja kinyírni minden esélyét (és lobbistáját, támogatóját) akkor bizony bármi áron a tőzsdén csak emelkedés lehet.

Nekem az a furcsa , hogy a FED ennyire befekszik neki. Persze a FED-nek meg kva jó, hogy végre nyomtathatja az adósságot a világba, ami után fogják neki fizetni a kamatokat. Legjobb lenne FED részvényeket venni.

Short

#859956 Fornit Előzmény: #859940

Én azt nem értem még, miért most csinálták ezt a végtelen nyomtatást. Mert a Nasdaq visszaadott a 11 évből 8 hónapot és visszaesett a 2019 nyári szintjére, és már csak 700% al volt feljebb a 2009 es mélyponttól? Még a 2019 jan szintek sem kerültek tesztelésre. Komolyan ez volt az a pont, ami egy ilyen intézkedést indokolt?

Lehet az amerikai néptömeg elkezdte bankbetétként kezelni a tőzsdét az elmúlt X év során, és kitörne a parasztlázadás, ha egy éves hozam minuszos lenne?

Olvastam mind hazai (pl zsiday, kiszamolo) mind külföldi oldalakon, hogy ez a 3 hét a piacra csalta a marinéniket, akik azt sem igazán tudták, hogyan kell kötni, számlát nyitni stb. És tessék itt vannak 60-100-200% közötti nyerőben, amennyiben egyedi rv-ket vettek.


Egy jótanács ingyen: Vezessék be az alsólimitet 0,00%-ra. Mindig csak az előző napi záró felett lehessen beadni vételi és eladási megbízást, oszt még nyomtatni sem kell hozzá.