"Nem tudom hogyan jött össze a 9 db hozzászólás, de szép teljesítmény. :)"
F5 és Internal Server Error barátunk segítségével :(
"1. Nem önkényes"
Kérlek, értsél meg valamit. Az önkényesség attól önkényesség, hogy önkényesen hoznak egy törvényt, amely önkényesen foszt meg valakit valamitől. Ahhoz, hogy az önkényesség szóba se kerülhessen, ahhoz elsősorban az kellene, hogy a törvény ne (szinte) kizárólag a magyar állampolgárságra vonatkozzon, másrészt ne csak előre mutatóan vegye el önkényesen a szlovák állampolgárságot, hanem visszamenőlegesen is. Itt bukik meg az elméleted, ugyanis te magát a jogszabályt megfelelőnek tartod, és ezért mondod, hogy aki ezek után veszi fel más ország állampolgárságát, az ennek tudatában teszi meg, tehát jogosan veszíti el az állampolgárságát. Ez a jogértelmezésed azonban téves, ugyanis maga a jogszabály nem felel meg az Unios szabályozásnak, mivel az nem általános és mindenkire vonatkozó szabályozást tartalmaz.
"megint azt mondom, hogy olvasd el a szöveget, az van benne, hogy az állam alkothat olyan szabályozást, mely alapján az előző állampolgársága megszűnik."
Mint írtam, az, hogy erre ELVBEN lehetőség nyílik, az nem korlátlan szabadságot jelent a jogalkotás területén, hanem éppen ellenkezőleg, azt jelenti, hogy minden olyan esetben, amely az alany más jogát nem sérti, erre lehetőség nyílik. Magyarán, ha valaki szándékosan olyan cselekményt valósít meg, amely igazolja, hogy példának okáért méltatlanná válik az állampolgárság viselésére, avagy az nemzetbiztonsági kockázatot jelent, akkor meg lehessen tőle azt vonni. Nagyon fontos azoban az, hogy ez minden esetben egyéni elbírálás tárgyát kell, hogy képezze és minden esetben szükséges legyen az, hogy egy más állampolgárság felvétele az adott államra nézve valamilyen formában hátrányos legyen. Olyan jogszabály azonban, ami angroban, "kollektív bűnösként" mindenkit megfoszt az állampolgárságától, aki mostantól felveszi a magyart, az nem EU konform.
"2. Nem jogászkodás, olvasd el újból, és újból, és újból, és ha nem érted, akkor kérd más segítségét."
Nem szükséges, már kérték az EU illetékes bíróságát, hiszen - veled és a szlovákokkal ellentétben - senki sem védi a szlovák nyelvtörvényt. Sőt mi több, mára már ők sem :)
"3. Nem tiltja a kettős állampolgárságot."
Ezért nem lehet a jövőben megtiltani a kettős állampolgárságot sem. Mert ha LEHET valaki magyar-szlovák kettős állampolgár JELEN időben, akkor nem lehet azt mondani, hogy "de más nem lehet", amúgy angroban. Ez tényleg magyarázatra szorul?
"másrészt csak az állampolgár saját akaratából tett lépéssel veszítheti el az állampolgárságát, tehát ha valaki automatikusan jut kettős állampolgársághoz, az nem."
Próbáljad megcsócsálni azt, hogy az a szlovák állampolgár aki magyar is szeretne lenni, az nem "saját akaratából" veszítheti el az állampolgárságát, hanem azért, mert hoztak egy diszkriminatív törvényt. Nagy különbség! Nem akarja elveszíteni. Sőt mi több, mivel mondjuk magyar állampolgárnak született mondjuk mint minden egyes felvidéki magyar 1945-ig bezárólag (egy rövid időtől eltekintve), még csak azt sem lehet mondani, hogy "lemondhatna" a magyarról. Egyebekben, mint már írtam: A magyar törvény nem változtatott semmiben sem a kettős állampolgárságra vonatkozó szabályokon, így arra semmiféle válaszreakció nem lehet indokolható.
"4. Németország neked micsoda? Ázsia? Röhej. :)"
Nem, azt írtam, hogy Németországban konkrétan oda van írva, hogy semmilyen körülmények között NEM fosztható meg állampolgárságától az, aki Uniós, illetve Svájci állampolgárságot akar felvenni, és külön ki van hangsúlyozva, hogy MILYEN ESETEKBEN veszítheti el valaki az állampolgárságát, ha másikat választ - de ezek közül az az eset, hogy valakinek van egy másik és PUSZTÁN EZÉRT elveszítheti, az nem szerepel a listán. A listán pont az szerepel, hogy tenni is kell az elveszítésért, önmagában a megszerzés nem jár elveszítéssel.
"Na, eleget szórakoztattál ezzel, ha nem tetszik és bízol az okosságodban, menj és pereld be Szlovákiát."
Minek? Már megtörtént, mert hála Istennek, nem csak szlovákok élnek ebben az országban, hanem magyarok is, illetve Szlovákiában is sokan vannak, akiknek feltűnt, hogy nem jó ez a törvény és már lépnek is az ügyben. Mint írtam, pusztán arra vártak, hogy valakitől TÉNYLEG megvonják az állampolgárságot, mert csak így lehet az EU bírósághoz elmenni. Innentől nekem azon kívül, hogy sok sikert kívánjak nekik, még mi lenne a dolgom? :)