Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Az MKP kiállt Boldoghy Olivér mellett

Előzmény: #448921

"Netmaster: Na, pont azt nem lehet, amit írsz, az ENSZ egyezmény jegyében."

Ezt írtam, hogy az legalább konzisztens lenne, de az is el lenne meszelve. De ez még viccnek is gyengus.

"Amúgy mi ez a hülyeség, ennyi erővel ha megemeljük a nyugdíjkorhatárt mondjuk 62-ről 65 évre, akkor aki 62-64 éves, azt küldjük vissza dolgozni?"

A nyugdíj jogosultság nemhogy nem emberi, vagy úniós, de még csak nem is alkotmányos alapjog. Ezért hibás az analógiád :) Az, hogy ma lehet EVA-zni, az nem alkotmányos alapjog, ahogy láttad, akár másnapra el lehet venni. Az, hogy ma 25% az Áfa, holnap 27%, az egyszerű törvénymódosítás, nem alapjog. Az, hogy HÁNY ÉVESEN lehet elmenni nyögdíjba, az nem alapjog, hanem törvényi tényállás. Ha úgy tetszik, a legkomolyabb diszkriminatív lépés éppen az volt, hogy a nők 40 éves szolgálati viszony után nyugdíjba mennek, ezt, ha nagyon akarná, bárki elmeszeltethetné egy EU bíróságon.

"Engem nem zavar, ha elkaszálja, de nézz utána, hogy jelenleg milyen beadványok vannak az állampolgársági törvény ellen (ami még mindig nem a nyeltörvény)."

Én az állampolgárság megvonásáról beszéltem.

"Amely = Németország, például."

Most tényleg nem akarod látni? Németország engedi a kettős állampolgárságot, sőt kifejezetten védi azt. EGYES esetekben, EGYES SZEMÉLYEKKEL szemben alkalmazza azt, hogy HA NEM tartja be a jogszabályokat, AKKOR elveszíti az állampolgárságát. Ezzel mi a gond? Nem is értelek, hogy mit nem értesz azon, hogy nem ugyanaz az, hogy ha valaki direkt szembemegy Németország érdekeivel az elveszítheti az állampolgárságát és az, hogy elveszítheti a szlovákot az, aki felveszi a magyart is. A kettő még csak hasonlat címén sem hasonlítható össze.

"De teljesen igazad van amúgy, Ukrajna valóban nem uniós ország. :D"

Azért írtam példának, mert ott a magyar jogszabály módosítása miatt megtiltották a kettős állampolgárságot, azaz azt mondták, hogy nincs ilyen jogintézmény. Nem csak magyar, semmilyen sem. OTT pontosan olyan intézkezdést hoztak, amit nehéz lenne megsemmisíteni.

"Kész röhej, ott a szöveg fehéren feketén, ha felveszi egy másik ország állampolgárságát, elveszíti a németet."

HJA. Biztos nem olvasod, de a kivétel gyakorlatilag a világ összes esetét jelenti, mert feketén-fehéren ott van, hogy ha EU+CH állampolgárság, akkor kérdés sincs, hogy mehet, más esetekben pedig KÉRVÉNYEZNI KELL és VÉGIGJÁRNI A HATÓSÁGI utat, mert aki ezt nem teszi meg, azt úgy tekintik, hogy nem tart igényt a németre. AZ meg, hogy valaki más ország haderejében (kiv: zsidók) vállal szolgálatot, az kizáró ok, azt szintén nem értem, hogy hogyan lehet a magyar állampolgárság felvételével párba állítani.

"Kivételek vannak, és nem kell semmit tenni hozzá tevőlegesen azon kívül, hogy felvesz egy másik állampolgárságot (ha nem tartozik a kivételek közé)."

Könyörgöm, ovassad már el a "kivételeket". Expressis verbis az van leírva, hogy gyakorlatilag ha betartod a törvényeket, akkor megtarhatod a német állampolgárságodat az EU-n kívüli államok esetében is, hiszen csak az van megfogalmazva, hogy a hivatalos utat be kell tartani. Germán törvénykezés, tipikus német bürokrácia, és felsőbbrendűség, nincs ebben semmi meglepő sem.

"Kezdem azt érezni, hogy szórakozol velem."

Én már régen ezt érzem veled kapcsolatban :)