Re: Az MKP kiállt Boldoghy Olivér mellett
Előzmény: #449086"A német törvényben nem az van, hogy automatikus procedúra a német állampolgárság megtartása. Kérvényezni kell, indokolni, aztán mérlegelnek, és ők eldöntik. Ha ez neked automatikus..."
Azt mondtam, hogy nem automatikus (önkényes) az elveszítése.
"Van kettős állampolgárság bennük, bizonyos feltételekkel (na, most fogsz hőbörögni, hogy megmondtad), viszont ha másik állampolgárságot veszel fel az ottani mellé, akkor búcsút mondhatsz az előzőnek. Szóval inkább én mondtam meg."
Ezt most kifejtenéd? Van kettős állampolgárság, de nem lehet kettős állampolgár senki sem, mert akkor elveszíti az addigit?! Hogy van ez?
"Persze, itt is kérvényezni kell, utána lépj, de azért jó eséllyel búcsút mondhatsz az osztrák állampolgárságnak."
Bocsesz, de megint prejudikálsz. Szó sincs "jó eséllyel búcsút mondásról", ezt csak te akarod belelátni. És megint nem akarod látni: Egy másik állampolgárság felvétele nem veszíti el automatikusan a sajátot. Mint Germániában, akkor veszíted el, ha törvénytelenül teszed ezt meg. Vagyis: Aki végigjárja a törvényes utat, az NEM veszíti el normális állampolgárság felvétele esetén.
Vagyis: VAN kettős állampolgárságra lehetőség és egyik országban sem veszíti el senki automatikusan a születéskori állampolgárságát ÖNKÉNYESEN. Ha nem tartja be a törvényeket, akkor törvénytelenül vett fel idegen állampolgárságot és EZÉRT veszik el tőle a sajátot, mert az állampolgár EZEN lépését értékelik úgy (és jogosan!), hogy nem tart igényt(!) a sajátjára. Magyarán, az állampolgár sz*rik a törvényekre, és ezért mondják, hogy EZT annak értékelik. Ám egyikben sem tekintik önmagában állampolgárság elveszítésének azt, ha valaki TÖRVÉNYESEN másik állampolgárságért folyamodik AZON ÁLLAMOKBAN, ahol létezik a kettős állampolgárság intézménye.
Ezért nonszensz a Szlovák törvény.