Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Az MKP kiállt Boldoghy Olivér mellett

Előzmény: #449072

"Még pár bónusz európai ország, aminek utánanézhetsz: Csehország, Dánia, Norvégia. "

Tudomásom szerint mindegyikben van kettős állampolgárság és egyikben sincs származási alapra visszavezetett állampolgárság elveszítés.

"Persze, mert nem mint alkotmányos alapjogról beszéltél róla"

Nem, én alapvető emberi jogról beszéltem.

"Mikor érted meg, hogy nem a kettős állampolgárság megvonásáról van szó, hanem arról, hogy ezentúl egy új állampolgárság felvételekor nem lehet fenntartani a szlovákot?"

Mikor érted meg, hogy ez egy jogi nonszensz?

"Állampolgársági törvény van"

Nyelvtörvényről beszéltél utoljára.

"Ennyi erővel Szlovákia is engedi a kettős állampolgárságot"

Pontosan ezt írtam. Ha engedi, és nem szűnteti meg, akkor nem mondhatja azt, hogy aki ezután lesz az, az elveszíti a szlovákot. ILYEN nincs.

"Nem fogom beidézni még egyszer a német szabályt, ott van fehéren feketén lejjebb, olvasd el még egyszer."

Én sem sorolom fel, hogy ott van alatta, hogy EU+CH esetében a kérdés akadémikus.

"A kérvényezésre meg azt ne mondd, hogy mert oda van írva, attól még valami kvázi automatikus procedúra."

Hát ha egyszer az, akkkor mit írjak?

"Nyilván lehetne akár az is, gumiszabály jellege van, ha akarják maradhat mindenki kettős állampolgár, ha meg bedurvulnak akkor repül a német állampolgárság, mivel az a főszabály."

A főszabály az, hogy EU+CH nem kérdés, minden másnál ELŐSZÖR KÉRDEZZ, utána lépjél. Ha így teszel, nem veszik el a német állampolgárság. Nem látok ebben semmi kivetnivalót.

"hanem hogy aki bejelenti előre, az esetleg megtarthatja, ha sikerül meggyőznie erről a helyi német missziót. "

És mi ezzel a probléma? Teljességgel rendben van, hogy egy állam elvárja a polgárától, hogy ugyan már szóljon, hogy más állampolgárságot is fel akar venni, különösen ha az az ország mondjuk Németország ellensége. Ugyanakkor nyilvánvalóan nem szomszédos ország állampolgárságának a megtorlása a cél, amit világosan jelez az EU+CH kitétel. És ezen esetekben még csak kérdezni sem kell, tehát EU-n belül NINCS kérdés, hogy valaki kettős állampolgár lehet, én pedig azt állítottam, hogy az EU-n BELÜL nem lehet megvonni az állampolgárságot pusztán azért, mert egy másik EU-s állampolgárságot kér valaki. Erre kértem példát, hogy olyat tudsz-e, ahol AUTOMATIKUSAN veszíti el ilyen esetben valaki az állampolgárságát.