Re: Az MKP kiállt Boldoghy Olivér mellett
Előzmény: #448842"Nem érted."
Nem, te nem érted. Te most azt akarod mondani, hogy rendjén való egy olyan törvény, ami mondjuk azt mondja ki, hogy aki eddig pedofil volt, az maradhat pedofil és élhet ennek megfelelően, mert azzal semmi baj sincs. Ilyen nincs. Ha valamely cselekedet olyan módon elítélendő, hogy azért az állampolgárság megvonása jár, akkor az annyit tesz, hogy az általános érvényű, tehát térben és időben nem korlátozható, azaz visszamenőleges hatályúnak is kell lennie. Hasonlóképpen, ha maga a kettős állampolgárság elítélhető, akkor az alól nem lehet mondjuk a cseh állampolgárságot "kivenni", mert ez azonnal ellentétes a származási alapon való diszkriminációval, amire az EU-ban nincs lehetőség.
Ahhoz, hogy ez a törvény ne legyen teljes mértékben önkényes és elfogadhatatlan, ahhoz is az kellett volna, hogy mondjuk azt mondják, hogy mondjuk a jövő évtől Szlovákiában megszűnik a kettős állampolgárság intézménye (amely ugyebár egyébként nem szűnt meg, de ezt nyilván te is tudod!), és ennek megfelelően minden szlovák állampolgárnak választania kell, hogy megtartja a szlovákot, vagy elveszíti azt, és egyebekben a jövőben mindenki elveszíti a szlovákot, ha egy másik állampolgárságot felvesz. EZ sem maradhatna egyébként hatályban, de ez legalább nem lenne nyiltan magyarellenes és származási alapon diszkrimináló. Az, ami most van, annak ehhez még csak köze sincs.
"Nem önkényes, mert csak azokra vonatkozik, akik ezt önként megteszik."
Az önkényesség nem az állampolgár cselekedetére vonatkozik - amire te vonatkoztatni akarod -, hanem az állam cselekedetére, amelyet egy állampolgár lépésére tesz.
"Idézet: "German citizenship is automatically lost when a German citizen voluntarily acquires the citizenship of another country." Automatikusan (kivéve az emlegetett esetek)."
De szeretem, amikor valaki így idézget, tessék csak megnézni, hogy a kivétel pont arról szól, hogy aki Eu és CH állampolgárságot vesz fel, az automatikusan kivétel. És ezért írtam, Európáról beszélünk, nem mondjuk Ukrajnáról, hogy ne menjünk távolabb.
"Szerintem csak most kezdett el valaki hőbörögni."
Szerintem megint pont az történt, amit írtam: Ahogy megtörtént az első magyar eset, már indul is a per. Ezt most gondosan alá is támasztottad. Akkor most megint mit is szerettél volna bizonyítani? :)