Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Az MKP kiállt Boldoghy Olivér mellett

Netmaster Előzmény: #449078

Mint ahogy Szlovákiában is van kettős állampolgárság, és nincs származási alapra visszavezetett állampolgárság elveszítés.

Amit jogi nonszensznek nevezel, az van mindegyik példában. Még a németeknél is, csak náluk viszonylag széleskörű az engedélyezés.

Soha nem beszéltem magáról a nyelvtörvényről, egyszer kijavítottalak, és megírtam, hogy nem a szlovák nyelvtörvényről volt szó. Nem a nyelvtörvényről volt szó

A német törvényben nem az van, hogy automatikus procedúra a német állampolgárság megtartása. Kérvényezni kell, indokolni, aztán mérlegelnek, és ők eldöntik. Ha ez neked automatikus...

Még rágd egy kicsit a többi példát, Csehország ilyen, Dánia ilyen, Norvégia ilyen. Van kettős állampolgárság bennük, bizonyos feltételekkel (na, most fogsz hőbörögni, hogy megmondtad), viszont ha másik állampolgárságot veszel fel az ottani mellé, akkor búcsút mondhatsz az előzőnek. Szóval inkább én mondtam meg.

Ja, itt vannak az osztrákok is: "An Austrian citizen who acquires another citizenship by voluntary action automatically loses Austrian citizenship. The exception is in cases where permission to retain Austrian citizenship has been obtained in advance. In practical terms, this is quite difficult to obtain, since it needs to be in the interest of the republic of Austria to grant this dual citizenship."

Persze, itt is kérvényezni kell, utána lépj, de azért jó eséllyel búcsút mondhatsz az osztrák állampolgárságnak.