Re: Az MKP kiállt Boldoghy Olivér mellett
Előzmény: #448850"Nem lehet visszamenőleges hatályú"
A példa kedvéért írtam, hogy ha az egy ország számára elfogadhatatlan, hogy valaki kettős állampolgár legyen, akkor azoktól is meg kell vonni ezt, akik jelenleg ezzel rendelkeznek. Mert ha valami elfogadhatatlan, akkor az nem csak a jövőben az, hanem a jelenben is. Ha tehát nem vonják meg azoktól a kettős állampolgárságot, akik már jelenleg is rendelkeznek azzal, akkor nem akadályozhatják meg azt, hogy más is kettős állampolgár legyen.
De tök mindegy, mert úgyis elkaszálja ezt a törvényt az EU, úgyhogy kár mellette lándzsát törnöd :) Néha a magyaroknak is lehet igaza, szerintem nyugodtan hozzá lehet szokni ehhez a gondolathoz is. Nem fáj annyira :)
"Nem volt semmi olyasmiről szó, hogy a kivétel legyen európai ország, sőt, semmi kivételre nem irányult kérdés."
Látod, hogy mennyire csúsztatsz? Én azt kérdeztem, hol van még olyan ország, amely automatikusan megvonja az állampolgárságot valakitől, aki egy másikat felvesz EURÓPÁBAN (külön kiemelve, hogy Ukrajna például nem játszik, mert az nem az EU). Erre állítottad te azt, hogy ez bevett szokás EURÓPÁBAN, majd becitáltad a német jogszabályokat, ahol pont az van világosan leírva, hogy önmagában egy másik ország állampolgárságnak a felvétele NEM jár együtt a német állampolgárság elveszítésével, mert ahhoz más feltételek fennállásának is teljesülnie KELLENEK, vagyis ahhoz TEVŐLEGESEN TENNIE kell valakinek, hogy ELVESZÍTSE a német állampolgárságot, hiszen ehhez valójában az kell, hogy a minimális odafigyelést se tegye meg, hanem nyiltan szembehelyezkedjen a törvényekkel, amelyek egyébként lehetővé tennék számára a kettős állampolgárság felvételét.
A szlovák esetben viszont pont erről pont szó sincs. Én meg pont erről beszéltem.
"Még egyszer: januári a hír (ha csak nagybetűket tudsz elolvasni: JANUÁRI)."
És? Azt írtam, hogy már az Unió előtt van az ügy, és csak arra kellett várni, amig egy konkrét eset létrejön. Most akkor mit is akarsz bizonygatni? Volt egy magyar eset, az unio elé is került az ügy. Ebből a szempontból a többi eset kit érdekel?
Egyebekben:
http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-468931
"A szlovák-magyar kettős állampolgárság kérdésnek legjobb megoldása egy olyan államközi szerződés megkötése lenne Szlovákia és Magyarország között"
Mondják a szlovákok, amiből önmagában ordít minden olvasni tudó számára, hogy nem európáner a törvény, hiszen ilyen kettős állampolgári kérdés az Európai Unióban még csak fel sem merülhetne. És ezt még ők is tudják. De sebaj, te még náluk is jobban tudod, hogy nem kell tárgyalniuk, merthiszen te jobban tudod, hogy az ő törvényük úgy jó, ahogy van, mint ahogy ők hiszik a piszit :)