Úgy nézem amíg az OTP-t tartják addig itt nem lesz esés...
OFF
Örülök a pozitiv tapasztalatának. Van ismerősöm aki pereskedni kényszerül hogy megkapja a bérét amiért megdolgozott. Gondolom az labancok is sokfélék:-)
Az ausztriai munkavállalás is ugy az igazi ha kinnt dolgozol és itthon élsz,aránytalanul más életkörülmények teremthetők az ottani minimum fizetéssel számolva is itthon,plusz a forint folyamatos értékvesztése állandó reálfizetésemelést jelent a kinnt dolgozóknak
Szívesen mennénk hozzád szomszédnak :-)
jomagam 4 eve dolgozok kint, nagyobbik gyerekunk ovodaba, iskolaba jar - igaz, viszonylag jo kornyeken -, de eddig meg soha sehol nem ereztuk, hogy leneznek a magyarokat.
Bár nem ide való de leirom ugysincs semmi a piacon. Gondolom az oka hogy egészséges nemzettudatra nevelték őket az oskolában. Kevésbé hangoztatva a kirekesztő, rasszista és egyéb jelzöket. Hozzájuk képest az ő szemszögükből van is különbség. De megnézném én ha holnaptól fizut cserélnénk hová süllyedne az osztrák önbecsülés:-)
megint ezek a sumák 50-60 kontis pakkok ,csörditsen már a nyakukba valaki
a baj csak az hogy az Osztrákok..úgy általában lenéznek bennünket...cigány népségnek tartanak bennünket....nagyon nagy többség kedves velünk, meg minden...de amikor színt kell vallani..azért érezni lehet sokszor hogy nem tartanak minket egyenlőnek..
mondjuk az Osztrákok utálnak mindenkit a világon..egy osztrák ismerősöm is elismerte..hogy ők mindenkit utálnak a világon...ez egy ilyen népség..de milyen jól elvannak...
.a multik kihasználnak bennünket."
Nekem is vannak ismerőseim akik átjárnak a labancokhoz dolgozni. A sok év alatt kapcsolatok épültek a népek között. Mikor a hitelekről vol szó a labanc azt mondta neki ha több pénze marad a hónapban mint amire számitott, akkor csak beküldi a bankba. Ha 100 eur ha 500eur tökmindegy még csak nem is kell jelezni a szándékot. A bank autómatikusan levonja a hiteléből. Természetesen ingyen. Bármikor bármekkora összeget fizethet a kiszámitott részletén felül ha tud. Hát van egy kis különbség a cég müködésében ott és itt nálunk.
Hati 15 percesen duplacsúcs alakulgat, ha letörnénk kb. 150 pont lefelé.
Ez előtt én is értetlenül állok. Különösen, mikor megtudtam, hogy a görögök a 18. havi fizetésekért sztrájkolnak és hasonlók.
Talán azért is vélekednek úgy itthon sokan, hogy birkák vagyunk. Uzsorázás, öngyilkosság itthon is van bőven.
A gond az, hogy a politikusok hitelüket vesztették, más normális ember meg nem tör a hatalomra, így nincs, aki nyilvánosan nyomná a frankót. Aki mögé oda lehetne állni. Ráadásul, ha tényleg jó fej, akkor a tüntetésszervezés, lázítás is messze áll
tőle. Mert, ha ezt tenné, egyből meg is szünne a jófejsége. Bezárult a kör.
"egy magyar a jég hátán is megél..ezt sajnos a saját bőrünkön is érezzük..."
Pontosan erre kívántam utalni :)
"Mindig elámulok amikor kimegyek a határon Ausztriába...az első kisváros Oberpullendorf pl. (ahol Brian is elég sokszor megfordul) vagy Oberwart pl...5500 lakosú kisváros...de pláza van, temérdek üzlet..és mindben van vásárló..."
Hja kérem, amig ki lehet az ungarische ugarról évente több száz milliárdot talicskázni, addig ez nem olyan nagy szám.
"a multik kihasználnak bennünket."
Kéretik Kelet Indiai rablóknak nevezni őket, mert az Audinak, Suzukinak, Mercedesnek, és a többieknek áldassék a nevük és örök imádság zengje ódáinkat arról, hogy itt vannak és tisztességes bérért tisztességes munkát adnak nekünk. Ámen.
egy magyar a jég hátán is megél..ezt sajnos a saját bőrünkön is érezzük...
de amíg más emberek kezében van a hatalom addig mi nem sokat tehetünk ez ellen..hogy mások irányítsák pl. a pénzügyi rendszerünket.
Mindig elámulok amikor kimegyek a határon Ausztriába...az első kisváros Oberpullendorf pl. (ahol Brian is elég sokszor megfordul) vagy Oberwart pl...5500 lakosú kisváros...de pláza van, temérdek üzlet..és mindben van vásárló...
Minden 1000 lakosú faluban van legalább 1 autószalon...Mercedes szinte minden 20 km belül....ehelyett itthon döglődik minden...még Szombathelyen is bezárt a Mercedes szalon..pedig 80.000 lakos van..ez mindent elárul.
Egy haverom a Burgenlandi Mercedes szalonok között szállítja az új autókat...azt mondja alig győzi..annyi a munka..viszik a C, az E és egypár S osztályú kocsikat..meg a többit is azért...
mi meg itt szenvedünk..nem csoda hogy sokan elmennek itthonról...a multik kihasználnak bennünket.
Forint ismét gyengül...kinnt is csökkentek picit..lehet hogy ma mégsem lesz rally ?
Azt hiszem félreérthető volt, amit írtam.
Arra kívántam utalni, hogy nálunk már régen éhséglázadásnak kellett volna lennie, ha igazak lennének a GDP alapján számított mutatók. Arrafelé meg a látszólag jóval nagyobb életszínvonal mellett már indulnak a tragédiák. Pont most olvastam a görög helyzetről, amelyben beindult az uzsorázás és a tömeges öngyilkosságok. A látszat nagyon törékeny és csalóka.
Tenned kéne egy párhónapos nyugat-európai kötutat.
Kiváncsi vagyok, hogy hány eltunyult, elkényelmesedett életet élőt találnál. ...meg hágy rosszul élőt és életben maradni nem tudót.
...aztán itthon is körbejárhatnál ezzel a céllal.
Elég csak azt figyelned, hogy itt és ott mekkora nyüzsi van csak úgy általában mindenhol.