A Business Telecom Nyrt. (BTel) tulajdonában álló BTel Technologies Kft. 2013. szeptember 9. és szeptember 19. között tőzsdén kívüli nyilvános értékesítésre bocsát 900 ezer darab, a BTel által korábban forgalomba hozott, a Budapesti Értéktőzsdére és a Frankfurti Értéktőzsdére bevezetett törzsrészvényt.

További 350 ezer darab törzsrészvényt a társaság szeptember 9. és szeptember 20. között a BTel kötvénytulajdonosai számára kedvezményes áron tesz elérhetővé. A részvények értékesítését követő tőkeemelés a társaság tőkeszerkezetét erősíti, részvényeinek likviditását ja vítja, ezáltal hozzájárul a vezető alternatív távközlési szolgáltató hosszú távú növekedési céljainak megvalósításához.

A BTel Technologies Kft. nyilvános értékesítés keretében 2013. szeptember 9 és szeptember 19 között tőzsdén kívüli piacon történő nyilvános értékesítésre bocsát 900 ezer darab, a Business Telecom Nyrt. (BTel) által korábban forgalomba hozott, a Budapesti Értéktőzsdére és a Frankfurti Értéktőzsdére bevezetett, egyenként 100 forint névértékű törzsrészvényt.

További 350 ezer törzsrészvényt a BTel a „BTEL 2014/A”, „BTEL 2014/C” és „BTEL 2015/C” elnevezésű kötvények tulajdonosai a szeptember 9 és szeptember 20 közötti időszakban kedvezménnyel vásárolhatnak meg. Az ajánlat keretében kedvezménnyel v&a acute;sárolt részvényeiket a BTel-kötvénytulajdonosok 2014. március 20-ig zárolt értékpapírszámlán kell, hogy tartsák, míg a részvényértékesítés lezárását követően a nem kedvezményes árú részvények tőzsdei kereskedése korlátozás nélkül lehetséges.

„Az elmúlt két évben számos külső tőkebevonással járó tranzakciót hajtottunk végre, így kiemelten fontos számunkra a vállalat tőkeszerkezetének folyamatos erősítése. A második negyedéves gyorsjelentésből is jól látható ezen a téren az erősödés, és a most tervezett tranzakció hatására nagyon erős mutatókkal rendelkezünk majd” – hangsúlyozta Takács Krisztián, a Business Telecom elnök-vezérigazgatója. – „A nyilvános részvényértékesítés hozzájárul ahhoz, hogy befektetőink továbbra is vonzó, likvid és stabil részvényekkel rendelkező, ugyanakkor az eddigiekhez hasonlóan dinamikusan növekvő tőzs dei társaságként tartsák számon a BTelt.”

A részvények értékesítését követően tőkeemelés támogatja a további fejlődést, a BTel saját távközlési hálózatának fejlesztését, új termékek bevezetését, valamint a jövőbeli akvizíciókat, és alapul szolgál ahhoz, hogy a jelentősen megerősített tőkeszerkezetnek köszönhetően a hosszú távú növekedési célok megvalósításához a jövőben is megfelelő forrásbevonási lehetőségek álljanak a társaság rendelkezésére.

Az érdeklődők a részvényt a 2013. szeptember 6-án a tőzsdezárást követően közzétett áron vásárolhatják meg. A vételi ajánlatok összegyűjtését és a tranzakció lebonyolítását a Buda-Cash Brókerház Zrt. és konzorciális partnerei végzik. A társaság a részvényértékesítés részletes tudnivalóiról készülő információs összefoglalót szeptember 9-ig teszi közzé.

MTI