Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ukrán -orosz( orkok ) háború

Orosz vereséget lát a kínai szakértő:

#1499708 prfecó Előzmény: #1499683

Objektív információ az nagyon kevés. Katonai hírek vannak. Egyik részben orosz szárazföldi győzelmek, ukrán tengeri győzelmek. Légierők harca még eldöntetlen. Komoly amerikai és nyugati segítséggel visszanyerik a légifölényt az ukránok a szárazföldi harcok is megfordulnak. Egy biztos az oroszok soha sem tudnak ukrán területen nyugodtan élni , mert afganisztán jellegű partizánharc kiűzi őket (előbb-utóbb )

Orosz vereséget lát a kínai szakértő:

#1499683 matgab Előzmény: #1499586

szerintem nem nagyon lehet objektív infokhoz jutni manapság. Pontosabban biztos lehet az egymásnak ellentmondó hírek között, de nem lehet tudni , hogy hol lehet az igazság.

Egyrészt mostanában inkább orosz előre nyomulásról , ukrán sorozás bővítésről és ukrán lőszer utánpótlás hiányáról és erőművek bombázásáról lehet olvasni.

Másrészt meg az orosz flotta egységeinek elsüllyesztéséről, az orosz parancsnokok kiiktatásáról és Oroszország olaj infrastruktúrájának repülőtereinek támadásáról lehet olvasni.

De, hogy ki állna nyerésre ebben a megnyerhetetlen háborúban, azt nem lehet tudni.

Ha az oroszok nyernének is katonailag, akkor utána a következő 100 évben Ukrajna nem nyugodna addig amíg vissza nem tudja szerezni ezeket a területeket. Ha teljes Ukrajnát elfoglalják, akkor meg egy afganisztánihoz hasonló állapot alakulhat ki, hiszen partizánok/terroristák folyamatosan támadnák a megszálló orosz katonákat létező frontvonalak nélkül.

Ha meg az ukránok kiűznék az oroszokat a NATO segítségével, akkor Oroszország kezdene maximálisan fegyverkezni és amint a NATO/USA meggyengül vagy máshol lesz elfoglalt, akkor támadna.

Orosz vereséget lát a kínai szakértő:

#1499586 TrendMan

https://www.portfolio.hu/global/20240415/ezt-nem-t...

"Feng Yujun szerint a konfliktus alakulását négy fő tényező befolyásolja: az ukrán ellenállás és nemzeti egység szintje, az ukránoknak nyújtott nemzetközi támogatás mértéke, a modern hadviselés jellege (mint az az ipari erő és a parancsnoki, irányítási, kommunikációs és hírszerzési rendszerek kombinációja) és a döntéshozatal és információkezelés szintje.

Utóbbi esetén a szakértő szerint Oroszország komoly hátrányban szenved, az orosz elnök és környezete egy információs buborékban létezik, nincsenek pontos hírszerzési információk, nincsenek hatékony mechanizmusok a hibák felismerésére és javítására.

EZEK A TÉNYEZŐK EGYÜTTESEN VEZETNEK OROSZORSZÁG VERESÉGÉHEZ, BELEÉRTVE A KRÍM FÉLSZIGETRŐL VALÓ KIVONULÁST IS, MÉG NUKLEÁRIS KÉPESSÉGEI SEM JELENTENEK GARANCIÁT A SIKERRE."

terror veszély

#1499444 prfecó Előzmény: #1499442

Bármikor megköthető a béke. ki kell vonulni a megszállt területekről. Az orosz kisebbség már kírta magát Ukrajnából. Egyébként Jelin és Putyin is aláírta többször is , hogy elismeri Ukrán Államot (beleértve Krím félszigetet is)

terror veszély

#1499442 matgab Előzmény: #1499433

Én meg remélem, hogy mielőbb békét kötnek, helyreállnak a gazdasági kapcsolatok Oroszország és Európa között.

Ha megnézed Biden beszédét 1995-ből, már akkor nyilatkozta hogy Oroszországot Ukrajnán keresztül lehet kibillenteni nagyhatalmi státuszából. Majd odaküldte a fiát és megbuktatták 2012-ben az akkori ukrán kormányt.

Meg 2022-ben is úgy volt, hogy megállapodnak az ukránok meg az oroszok és aláírják az egyezményt, de akkor Boris Johnson utasította, hogy ne írják alá, majd a nyugat megvédi őket.

Ebben a háborúban iszonyatos veszteségei vannak Ukrajnának gazdaságilag és emberi erőforrásból (az oroszoknak is) és sokkal jobban jártak volna, ha nem provokálják ki a háborút. Legalábbis a lakosság jobban járt volna, viszont az USA különböző lobbicsoportjai és politikusai valamint a korrupt ukrán vezetők nem nyertek volna ekkorát, mint amekkorát nyertek.

Nagyon extra kérése nem volt az oroszoknak: Ukrajnának semleges kellett volna maradjon és nem kellett volna szívóznia az orosz kisebbséggel.

Ezek azért nem megléphetetlen kérések a béke érdekében!

terror veszély

#1499433 prfecó Előzmény: #1499419

Most szerinted csak s kizárólag Amerika változtatta meg az ukrán népet függelenségét.

Talán az a valóság az , hogy nem ujjongva fogadták az orosz "barátaikat" hanem fegyverrel . Még 700 nap mulva sem magukat a háborúban. Elhiszed , hogy Ukrajna szervezte a a terrorakciót és semmi köze sem volt ehhez az iszlámterroristáknak. Ha Putyinnak bármilyen bizonyítéka lenne már világgá kürtölte volna . Remélem megkapják a komolyabb fegyvereket és ugyanugy szétbombázzák az orosz kőolajfinomítokat , közlekedési csomópontokat , hogy érezze meg az orosz nép is a háborút

terror veszély

#1499419 matgab Előzmény: #1499415

Persze , a jószándékú amerikaiak csak azért figyelmeztetik a ruszkikat, mert nem akarnak nekik semmi rosszat és a csúnya Iszlám állam -akiknek az USA kormányával azért egész jó a kapcsolata, hiszen az USA képezte ki őket anno, látta el fegyverekkel és gondoskodtak az újra felfegyverzésükről is amikor fejvesztve kiszaladtak Afganisztánból - meg akarja őket támadni...

Tehát az az USA figyelmezteti őket, aki előtte felrobbanttatta az Északi áramlat gázvezetéket és felfegyverezte az Iszlám Államot és aktívan támogatja az ukránokat az oroszok elleni háborúban (sőt, ugye az egész ukránok orosz elleni puccsát anno megszervezték (Majdan)!).

És utána jött néhány kazah terrorista, akik saját bevallásuk szerint nem is meggyőződéses alapon , hanem szaros pár ezer dollárért maguktól elkövették ezt az alaposan megtervezett terrorcselekményt. Úgy ráadásul, hogy nem is a szokásos öngyilkos módon csinálják, hanem megpróbálták menteni a bőrüket és el is indultak Ukrajna irányába, de a menekülési terv már amatőr volt és el is kapták őket pár óra után.

És te elhiszed azt, hogy ehhez az USA-nak/Ukrajnának semmi köze nem volt és az Iszlám állam saját döntése alapján- mert nincs amúgy elég ellensége a közel keleten- gyorsan megfricskázzák Putint a saját fővárosában - pont akkor amikor az ukrik is egyre inkább elkezdték bombázni/rakétázni az USA-tól kapott fegyverekkel a belső Oroszországi célpontokat is...

Ne viccelj már, hogy elhiszed ezt a propagandát! :-)

Arra térjünk vissza inkább, hogy hogy-hogy nem tűzték még ki a Vörös téren az ukri hősök az ukrán zászlót, miután 1 éve még kb ez volt a jóslatod, hogy megtanítják kesztyűben dudálni a debil orosz orkokat az ukri hősök megkapott csoda nyugati fegyverekkel?

terror veszély

#1499415 prfecó Előzmény: #1499367

USA és Irán is külön külön figyelmeztette Oroszországot , hogy civil személyek ellen terror merénylet következik be. Mondjuk Amerika a helyszint is nevesítette , ahol a merénylet történt. Viszont és Putyin szerint csak , csak , csak Ukrajna végezte a merényletet, mert ez az érdeke.Az orosz társadalom ffélrevezetése érdekében.

orosz hadsereg

#1499368 prfecó Előzmény: #1499367

Hát igen kb az átlag10 szeres fizetését kapnak az önként jelentkező nem orosz nemzetiségek. A balhé, majd akkor kezdődik ,ha a 150000 fős(áprilisi sorozásban érintett fiatalok hullanak majd a most már háborúban az ukrán fronton.

Az orosz védelmi miniszt…

#1499367 TrendMan

Az orosz védelmi minisztérium szerint a Moszkva melletti koncertterem elleni, halálos kimenetelű terrortámadás után jelentősen nőtt azoknak a száma, akik szerződést kötöttek a hadsereggel. Az év elejétől kezdve több mint százezer ember írt alá szerződést, ebből csak az elmúlt tíz napban körülbelül tizenhatezren csatlakoztak.

Sok újonnan jelentkező azt említette, hogy a koncertterem elleni támadásban elhunyt 144 áldozat miatt "bosszút" szeretnének állni.

Bár a támadást az Iszlám Állam vállalta magára, Oroszország azt hangoztatja, hogy a gyanúsítottak Ukrajnához köthetők.

Kijev és a Nyugat egyaránt visszautasította ezeket az állításokat.

Oroszországban folyamatosan bővül a fegyveres erőkhöz csatlakozók száma. Vlagyimir Putyin elnök 2022 szeptemberében rendelte el egy 300 000 fős sorozás végrehajtását, de kijelentette, hogy további kötelező mozgósításra nincs szükség. Ennek oka, hogy Moszkva szerint nagy számú önkéntes jelentkezik szerződéses alapon, sokukat pedig a civil életben elérhetőnél magasabb fizetések motiválják.

A fegyveres erőkkel szerződést kötő személyek valós számát független forrásból nem lehet megállapítani.

----------------------------------------------------------------------------------------

Két évvel, 27-ről 25 évre csökkentette a mozgósítási korhatárt Ukrajna, Kijev akár 500 ezer új katonát is behívhat az idei évben. Az ukrán hírszerzés szerint az orosz hadiflotta elhagyta a krím-félszigetet, amerikai elemzők szerint pedig a félsziget ostroma már régen megindult: a flotta után a következő célpont a Kercsi-szoroson átívelő híd lehet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

a CIA már a spájzban van (igaz nem ebben, hanem abban)

#1499050 prfecó Előzmény: #1499049

Amit oroszok megengedhetnek egy háborúban( a korlátlan eszközöket) , azt az ukránok is megengedhetik ugyanezt. Ezt azért egyszerűen érthető.

a CIA már a spájzban van (igaz nem ebben, hanem abban)

#1499044 prfecó Előzmény: #1499007

Mit szolsz hozzá. I világháború terület szerzés , 2. világháború Németország ismét területszerzés miatt.indult Mindkét háborút Amerika belépésével , gazdasági , politikai fegyveres erejével sikerült megakadályozni( volt Szovjetunió fegyveres haditechnikájának erejét 1941/1942 évben 50 % amarika adta át ) ném. Oroszország teljes haditechnikájával támad egy sokkal kisebb háborus potenciával rendelkező szomszédját területszerzési okból megtámadni. EU Unió, Amerika olyan harci ad csak át , mely nem alkalmas orosz felségterület támadására. Komplett fegyver rendszereket kellene adni , amellyel Oroszország gazdasági hátterét komolyan lehetne rombolni. Oroszország minden már élő kisebbségének komoly részét már harcba küldte.( probálja az orosz nemzeiségűket megkimélni , mert ott is félnek a társadalmi hatásoktól). Sőt indiai , kazah , kuba , iráni , mongol zsoldosok harcolnak már orosz oldalon. afrikában és Dél -Amerikában is kezdenek toborozni. Mondjuk vica versa a szülkséges.. Komoly fegyverszerszállítás , közvetlen harci tapasztalatokkal rendelkező szakemberek Mit szólsz kék zöld emberek harci bevetéséről Ukrajna ellen. Most miért zárjuk ki a kis kék emberek megjelenését az orosz agresszorok ellen. Kizárólag a társadalmi hatások miatt nem mernek katonai csapatokat küldeni az Únió vezetői.Komoly döntések kellenek, nem ilyen tesze-tova adunk fegyvert , de keveset. adunk techniká, de legyengítve. Orosz korlátlan lőszer utánpótlás kapnak Észak-Koraától , Irántól nem szaroznak.

a CIA már a spájzban van (igaz nem ebben, hanem abban)

#1499007 matgab Előzmény: #1499005

Nem hagyják szó nélkül?

Akkor mi a véleményed a Szerbek elleni területfoglalásról Koszovóban?

Ja, hogy Szerbia az orosz barát állam, míg Albániát a nyugat támogatja. Azt akkor hogy hogy el lehet bitorolni Európa szívében?

Vagy mondjuk 1991-1995-ben amikor Jugoszlávia esett szét, akkor hogy hogy az amerikai légierő bombázhatta a civil szerb célpontokat? Hogy hogy urán bevonatú bombák bevetésével teljesítették a feladatukat a bombázók?

Hogy hogy a horvátoknak szlovéneknek volt joga kilépni Jugoszláviából ugyanakkor a skótoknak vagy a baszkoknak nincs joguk (vagy nincs joguk a magyaroknak autonómiához Erdélyben?) És az Ukrajnához csatolt mai kelet Ukrajnában élő oroszoknak miért nincs ehhez joguk? És miért változhatott meg a Krím fennhatósága 2014-ben?

Az európai határok sérthetetlensége egy nagy nyugati bullshit. Ami addig érvényes, amíg az USA érdekei ezt kívánják.

És ezek a határok háborúk úgy mozognak, ahogy azt a mindenkori nagyhatalmi érdekek képesek kierőszakolni.

Tajvannal pl. mi újság? Egy Kína elv alapján miért nincs Tajvan kínai fennhatóság alatt? És mégis miért ne lehetne Tajvan önálló független állam a másik irányból nézve?

a CIA már a spájzban van (igaz nem ebben, hanem abban)

#1499005 prfecó Előzmény: #1499004

Háborúk voltak , vannak és lesznek. Azonban most egy erős hatalom lerohanja szomszédját Európában már nem hagyják szó nélkül Legközelebb már még keletebbre néző gyengébb szomszédját ( pl Magyarország , Lengyelország)rohanja le , ha nem kap kellő leckét.

a CIA már a spájzban van (igaz nem ebben, hanem abban)

#1499004 matgab Előzmény: #1499002

Háborúk mindig is voltak és mindig is lesznek. Amikor épp borul a gazdasági szupremácia, akkor jönnek a nagy háborúk.

Ezek a mostani határok is pont ugyanolyan időlegesek, mint a 100 évvel ezelőttiek.

Az erősebb állam - ha érdekei úgy kívánják- mindig is lerohanják azokat, akik őket akadályozzák, vagy épp útjukban állnak vagy ki akarják őket zsákmányolni.

Így volt ez a XIX. századi gyarmatbirodalmak kiépítésénél is, vagy így van ez ma is, amikor épp Irakot vagy Afganisztánt vagy Szíriát rohanják le. Vagy épp Ukrajnát.

a CIA már a spájzban van (igaz nem ebben, hanem abban)

#1499002 prfecó Előzmény: #1498828

Putyinnak sikerült elérni ukránok már sohasem fognak az oroszokkal baráti viszonyt folytatni. Sőt akármennyí ukrán területet fognak elfoglalni ott mindig ellenséges viszony lesz( rezisztencia vagy aktív ellenállás ) Erősebb állam elfoglalja a gyengébbet ? törvényes. Románia bármikor lerohanhatja Magyarországot ezzel a jelszóval hisen elfoglalták Budapestet és Győrig is eljutottak. Ősi román föld? Trianon miatt nácitalanítás ?