Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ukrán -orosz( orkok ) háború

az orosz harckocsiraktár egy üres mező a szabad ég alatt avagy hogyan gondolkodnak a diktátorok

#1501110 TrendMan

Megfejtették, miért kerülnek a frontra az ősrégi orosz T-55-ös harckocsik, miközben T-72-esek ezrei havernek raktáron

A lap azt írja: OSINT-elemzői források alapján a raktáron tárolt orosz T-55-ösök száma 31%-ot, a T-62-esek száma 37%-ot, a T-80B-k száma 79%-ot csökkent az ukrajnai háború 28 hónapja során. Közben a régi T-72-esek raktári állománya alig 9%-ot zsugorodott.

Az orosz hadmérnökök ezeket a régi, szovjet harckocsikat az ukrajnai háborús veszteségek pótlása végett felújítják, modernizálják, majd a frontvonalra küldik, mellette új harckocsikat is gyártanak. A régi haditechnika modernizálása olcsó és egyszerű megoldás a veszteségek pótlására, de úgy néz ki, az első generációs T-72-eseket továbbra is pihenni hagyják és helyettük új T-90M harckocsikat gyártanak.

A Forbes azt írja: lehet, hogy a T-72-esek nagy része soha nem fogja elhagyni a tárolókat, ennek pedig az az oka, hogy a harcjárművek automata töltőberendezése nehezen felújítható, a tárolás évtizedei alatt a töltőrendszerek minősége nagyon jelentősen romlott. A T-62-esek és T-55-ösök ezzel szemben manuális töltőrendszert használnak, vagyis három helyett négy fő alkotja a legénységet, melyből egyik a töltőkezelő.

Az eszmefuttatás annyiban talán egy kicsit sántít, hogy a T-80B is automata töltőberendezést használ és az adatok alapján ezeknek a harckocsiknak a raktári állománya igencsak megcsappant. Erre magyarázat lehet az, hogy a T-80B egy modernebb harcjármű: ezek az eszközök talán 1-2 évtizeddel kevesebbet álltak a raktárban, illetve az is lehet, hogy a gépek korszerűsége miatt lehet, hogy az orosz vezetők úgy látják, a T-80-asok modernizálásába jobban megéri pénzt ölni.

A legtöbb szovjet / orosz harckocsiraktár egyébként egy üres mező a szabadég alatt: a tárolt haditechnikai eszközök kitettek a környezeti hatásoknak, esőnek, hónak fagynak, jégnek. Sok évtizednyi tárolás után a technikai berendezéseket jelentősen rongálhatják a környezeti hatások, ezért átfogó modernizációra van szükség.

szép jövőképet fest:

#1501046 Koffein Előzmény: #1501045

Hát igen, ha ráálltak a hadigazdaságra, kezdik megízlelni a hasznot, lepattanó nyugati cégátvételek/kisajátítások, hadigépezetnek beszállítás, lőszergyártás...

Most olvastam ezt a könyvet https://hvgkonyvek.hu/konyv/naci-milliardosok

Szépen levezeti, hogy miként nyerészkedtek a német iparmágnások a 2ik vh-ból.. már a háború kitörése előtt 6évvel már gyártották a lőszereket, meg fejlesztették a tankokat, járműveket... oké, jelen esetben az oroszoknál max a lőszer meg rakétagyártás mehetett, mert az elpusztíthatatlannak vélt tankok könnyen megadták magukat...

Orosz vereséget lát a kínai szakértő:

#1499708 prfecó Előzmény: #1499683

Objektív információ az nagyon kevés. Katonai hírek vannak. Egyik részben orosz szárazföldi győzelmek, ukrán tengeri győzelmek. Légierők harca még eldöntetlen. Komoly amerikai és nyugati segítséggel visszanyerik a légifölényt az ukránok a szárazföldi harcok is megfordulnak. Egy biztos az oroszok soha sem tudnak ukrán területen nyugodtan élni , mert afganisztán jellegű partizánharc kiűzi őket (előbb-utóbb )

Orosz vereséget lát a kínai szakértő:

#1499683 matgab Előzmény: #1499586

szerintem nem nagyon lehet objektív infokhoz jutni manapság. Pontosabban biztos lehet az egymásnak ellentmondó hírek között, de nem lehet tudni , hogy hol lehet az igazság.

Egyrészt mostanában inkább orosz előre nyomulásról , ukrán sorozás bővítésről és ukrán lőszer utánpótlás hiányáról és erőművek bombázásáról lehet olvasni.

Másrészt meg az orosz flotta egységeinek elsüllyesztéséről, az orosz parancsnokok kiiktatásáról és Oroszország olaj infrastruktúrájának repülőtereinek támadásáról lehet olvasni.

De, hogy ki állna nyerésre ebben a megnyerhetetlen háborúban, azt nem lehet tudni.

Ha az oroszok nyernének is katonailag, akkor utána a következő 100 évben Ukrajna nem nyugodna addig amíg vissza nem tudja szerezni ezeket a területeket. Ha teljes Ukrajnát elfoglalják, akkor meg egy afganisztánihoz hasonló állapot alakulhat ki, hiszen partizánok/terroristák folyamatosan támadnák a megszálló orosz katonákat létező frontvonalak nélkül.

Ha meg az ukránok kiűznék az oroszokat a NATO segítségével, akkor Oroszország kezdene maximálisan fegyverkezni és amint a NATO/USA meggyengül vagy máshol lesz elfoglalt, akkor támadna.

Orosz vereséget lát a kínai szakértő:

#1499586 TrendMan

https://www.portfolio.hu/global/20240415/ezt-nem-t...

"Feng Yujun szerint a konfliktus alakulását négy fő tényező befolyásolja: az ukrán ellenállás és nemzeti egység szintje, az ukránoknak nyújtott nemzetközi támogatás mértéke, a modern hadviselés jellege (mint az az ipari erő és a parancsnoki, irányítási, kommunikációs és hírszerzési rendszerek kombinációja) és a döntéshozatal és információkezelés szintje.

Utóbbi esetén a szakértő szerint Oroszország komoly hátrányban szenved, az orosz elnök és környezete egy információs buborékban létezik, nincsenek pontos hírszerzési információk, nincsenek hatékony mechanizmusok a hibák felismerésére és javítására.

EZEK A TÉNYEZŐK EGYÜTTESEN VEZETNEK OROSZORSZÁG VERESÉGÉHEZ, BELEÉRTVE A KRÍM FÉLSZIGETRŐL VALÓ KIVONULÁST IS, MÉG NUKLEÁRIS KÉPESSÉGEI SEM JELENTENEK GARANCIÁT A SIKERRE."

terror veszély

#1499444 prfecó Előzmény: #1499442

Bármikor megköthető a béke. ki kell vonulni a megszállt területekről. Az orosz kisebbség már kírta magát Ukrajnából. Egyébként Jelin és Putyin is aláírta többször is , hogy elismeri Ukrán Államot (beleértve Krím félszigetet is)

terror veszély

#1499442 matgab Előzmény: #1499433

Én meg remélem, hogy mielőbb békét kötnek, helyreállnak a gazdasági kapcsolatok Oroszország és Európa között.

Ha megnézed Biden beszédét 1995-ből, már akkor nyilatkozta hogy Oroszországot Ukrajnán keresztül lehet kibillenteni nagyhatalmi státuszából. Majd odaküldte a fiát és megbuktatták 2012-ben az akkori ukrán kormányt.

Meg 2022-ben is úgy volt, hogy megállapodnak az ukránok meg az oroszok és aláírják az egyezményt, de akkor Boris Johnson utasította, hogy ne írják alá, majd a nyugat megvédi őket.

Ebben a háborúban iszonyatos veszteségei vannak Ukrajnának gazdaságilag és emberi erőforrásból (az oroszoknak is) és sokkal jobban jártak volna, ha nem provokálják ki a háborút. Legalábbis a lakosság jobban járt volna, viszont az USA különböző lobbicsoportjai és politikusai valamint a korrupt ukrán vezetők nem nyertek volna ekkorát, mint amekkorát nyertek.

Nagyon extra kérése nem volt az oroszoknak: Ukrajnának semleges kellett volna maradjon és nem kellett volna szívóznia az orosz kisebbséggel.

Ezek azért nem megléphetetlen kérések a béke érdekében!

terror veszély

#1499433 prfecó Előzmény: #1499419

Most szerinted csak s kizárólag Amerika változtatta meg az ukrán népet függelenségét.

Talán az a valóság az , hogy nem ujjongva fogadták az orosz "barátaikat" hanem fegyverrel . Még 700 nap mulva sem magukat a háborúban. Elhiszed , hogy Ukrajna szervezte a a terrorakciót és semmi köze sem volt ehhez az iszlámterroristáknak. Ha Putyinnak bármilyen bizonyítéka lenne már világgá kürtölte volna . Remélem megkapják a komolyabb fegyvereket és ugyanugy szétbombázzák az orosz kőolajfinomítokat , közlekedési csomópontokat , hogy érezze meg az orosz nép is a háborút

terror veszély

#1499419 matgab Előzmény: #1499415

Persze , a jószándékú amerikaiak csak azért figyelmeztetik a ruszkikat, mert nem akarnak nekik semmi rosszat és a csúnya Iszlám állam -akiknek az USA kormányával azért egész jó a kapcsolata, hiszen az USA képezte ki őket anno, látta el fegyverekkel és gondoskodtak az újra felfegyverzésükről is amikor fejvesztve kiszaladtak Afganisztánból - meg akarja őket támadni...

Tehát az az USA figyelmezteti őket, aki előtte felrobbanttatta az Északi áramlat gázvezetéket és felfegyverezte az Iszlám Államot és aktívan támogatja az ukránokat az oroszok elleni háborúban (sőt, ugye az egész ukránok orosz elleni puccsát anno megszervezték (Majdan)!).

És utána jött néhány kazah terrorista, akik saját bevallásuk szerint nem is meggyőződéses alapon , hanem szaros pár ezer dollárért maguktól elkövették ezt az alaposan megtervezett terrorcselekményt. Úgy ráadásul, hogy nem is a szokásos öngyilkos módon csinálják, hanem megpróbálták menteni a bőrüket és el is indultak Ukrajna irányába, de a menekülési terv már amatőr volt és el is kapták őket pár óra után.

És te elhiszed azt, hogy ehhez az USA-nak/Ukrajnának semmi köze nem volt és az Iszlám állam saját döntése alapján- mert nincs amúgy elég ellensége a közel keleten- gyorsan megfricskázzák Putint a saját fővárosában - pont akkor amikor az ukrik is egyre inkább elkezdték bombázni/rakétázni az USA-tól kapott fegyverekkel a belső Oroszországi célpontokat is...

Ne viccelj már, hogy elhiszed ezt a propagandát! :-)

Arra térjünk vissza inkább, hogy hogy-hogy nem tűzték még ki a Vörös téren az ukri hősök az ukrán zászlót, miután 1 éve még kb ez volt a jóslatod, hogy megtanítják kesztyűben dudálni a debil orosz orkokat az ukri hősök megkapott csoda nyugati fegyverekkel?

terror veszély

#1499415 prfecó Előzmény: #1499367

USA és Irán is külön külön figyelmeztette Oroszországot , hogy civil személyek ellen terror merénylet következik be. Mondjuk Amerika a helyszint is nevesítette , ahol a merénylet történt. Viszont és Putyin szerint csak , csak , csak Ukrajna végezte a merényletet, mert ez az érdeke.Az orosz társadalom ffélrevezetése érdekében.

orosz hadsereg

#1499368 prfecó Előzmény: #1499367

Hát igen kb az átlag10 szeres fizetését kapnak az önként jelentkező nem orosz nemzetiségek. A balhé, majd akkor kezdődik ,ha a 150000 fős(áprilisi sorozásban érintett fiatalok hullanak majd a most már háborúban az ukrán fronton.

Az orosz védelmi miniszt…

#1499367 TrendMan

Az orosz védelmi minisztérium szerint a Moszkva melletti koncertterem elleni, halálos kimenetelű terrortámadás után jelentősen nőtt azoknak a száma, akik szerződést kötöttek a hadsereggel. Az év elejétől kezdve több mint százezer ember írt alá szerződést, ebből csak az elmúlt tíz napban körülbelül tizenhatezren csatlakoztak.

Sok újonnan jelentkező azt említette, hogy a koncertterem elleni támadásban elhunyt 144 áldozat miatt "bosszút" szeretnének állni.

Bár a támadást az Iszlám Állam vállalta magára, Oroszország azt hangoztatja, hogy a gyanúsítottak Ukrajnához köthetők.

Kijev és a Nyugat egyaránt visszautasította ezeket az állításokat.

Oroszországban folyamatosan bővül a fegyveres erőkhöz csatlakozók száma. Vlagyimir Putyin elnök 2022 szeptemberében rendelte el egy 300 000 fős sorozás végrehajtását, de kijelentette, hogy további kötelező mozgósításra nincs szükség. Ennek oka, hogy Moszkva szerint nagy számú önkéntes jelentkezik szerződéses alapon, sokukat pedig a civil életben elérhetőnél magasabb fizetések motiválják.

A fegyveres erőkkel szerződést kötő személyek valós számát független forrásból nem lehet megállapítani.

----------------------------------------------------------------------------------------

Két évvel, 27-ről 25 évre csökkentette a mozgósítási korhatárt Ukrajna, Kijev akár 500 ezer új katonát is behívhat az idei évben. Az ukrán hírszerzés szerint az orosz hadiflotta elhagyta a krím-félszigetet, amerikai elemzők szerint pedig a félsziget ostroma már régen megindult: a flotta után a következő célpont a Kercsi-szoroson átívelő híd lehet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

a CIA már a spájzban van (igaz nem ebben, hanem abban)

#1499050 prfecó Előzmény: #1499049

Amit oroszok megengedhetnek egy háborúban( a korlátlan eszközöket) , azt az ukránok is megengedhetik ugyanezt. Ezt azért egyszerűen érthető.