Kiemelkedő volt a befektetői érdeklődés a kedden kibocsátott dollárkötvények iránt, a csaknem négyszeres túljegyzésnek köszönhetően a kötvényeket az eredeti árindikációnál szűkebben sikerült árazni - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. szerdán.

Magyarország idei első nemzetközi kötvénykibocsátására került sor kedden. Az 1,25 milliárd dollár összegű 5 éves futamidejű, 4,125 százalékos fix kamatot fizető sorozat hozama 3,35 százalékponttal, a 2 milliárd dollár összegű, 10 éves futamidejű, évi 5,375 százalékos fix kamatot fizető sorozat hozama 3,45 százalékponttal haladja meg a referenciának számító hasonló futamidejű amerikai kormánykötvények hozamát - jelezte az ÁKK.

A 2018. február 19-én lejáró ötéves futamidejű kötvényt 99,58 százalékon bocsátották ki, a 2023. február 21-én lejáró tízéves futamidejű kötvényt pedig 99,564 százalékon. A kötvénykibocsátás főszervezője a BNP Paribas, a Citigroup, a Deutsche Bank és a Goldman Sachs pénzintézet volt. A befolyó összeget az ÁKK általános finanszírozási célokra fogja felhasználni - olvasható a közleményben.

MTI