Regisztráció Elfelejtett jelszó

Blogbejegyzések - szerző: Arsene Lupin

A szabadságharcos birka

Arsene Lupin

Vidám karácsonyi hangulat köszöntött be a tőzsdékre. Hirtelen mindenki örül és bizakodó. A sz*ros palacsintákat jó vastagon beszórták porcukorral, így most békés havasi tájra emlékeztetnek. Beindult az indexek év végi felrángatása. A DAX ma 5900 körül kezdhet. A kérdés, hogy van-e vér a frankfurti bankárfiúk pucájában 6000-ig felhúzni a papírt még az idén. Mert hogy csúnya év elé néznek a németek is.

Kapkodás és improvizálás

Arsene Lupin

Úgy néz ki, ezt most nagyon elb*szta Angela. Nem a francia pincsikutyával kellett volna egyeztetnie, hanem az angol bulldoggal. Cameron már a találkozó előtt is ragaszkodott a feltételeihez, azokban kellett volna előbb megállapodni. London nem kihagyható a buliból, az meg érthető, hogy nem akarják, hogy a City Frankfurtba költözzön. Az EKB elnök nyilatkozata pedig durva gyomros volt a spekiknek. Ezt is tudhatta Angela, és nem kereskedési idő alatt kellett volna bejelenteni.

Irina napja

Arsene Lupin

Fellegi Tamás ma találkozik Irina Ivascsenkóval, az IMF budapesti képviseletének vezetőjével. A Debrecenből küldött gigantikus méretű virágcsokor mellett át fogja adni a Magyar Néprajz különszámát, ami a debreceni népszokásokat tekinti át. Ebben szerepel az a több akadémikus által jegyzett cikk is, ami a lehülyepics*zás népszokását taglalja. Ez lényegében vidám legények kedves huncutkodása, olyan, mint húsvétkor a teli vödör hideg vízzel való locsolás. Meg is sértődik az a debreceni leányzó, akit

Mi lesz, ha elfogy a rum?

Arsene Lupin

A tegnapi jegybanki döntések ahhoz hasonlítanak, amikor helikopterekről jelentős mennyiségű rumot eresztenek le a pénzügyi Jeges-tengeren hánykolódó hajókra. Tagadhatatlan a gyorsan elkészített grog élénkítő hatása, ez volt a cél. Tegnap jól be is rúgott a legénység, többen közülük vad részvényvásárlásba kezdtek, amit lehet, hogy akár már ma megbánnak.

Sárga lap

Arsene Lupin

Megkaptuk a Moody’s-tól a leminősítést. Nincs okunk finnyázni, kijárt. És még örülhetünk is, hogy a másik két minősítő egyelőre türelemmel van felénk. Az nem megy ugyanis, hogy miközben csendben kellene maradnunk és a háttérben szakmai alkut kellene kötnünk az IMF-fel, Lali bohóc és Tóni bohóc rohangál a médiában és hülyeségeket beszél. Mint két meghibbant japán katona, akinek elfelejtettek szólni, hogy elbuktuk a háborút.

Meddig tart a védőháló?

Arsene Lupin

Az egész világ be van tojva. Mi lesz itt, ha már a németek is megfertőződhetnek? Pedig a pénzügyi kolera esetén bizony előfordulhat, hogy Angela kedvesnővér is elkapja a kórt, bármennyire is vasgyúrónak néz ki. A jenki pajtások nem is cicóztak tegnap, legyilkolták a végén az indexeket.