Regisztráció Elfelejtett jelszó

rbbj portfolio

Re: nincs cím

#718699 rbbj11 Előzmény: #718687

én semmi vagyok vegytiszta fundás, épp ellenkezöleg.

Amit a rövid tradejeim tucatjai is tanúsítanak. Csak azt mondom, mindenki le kell tegye vmi mellett a voksät, és nem szabad elcsäbulnia részsikerek lättän. Ha van elég töke, persze lehet többféle stratégiát teljesen elkülönített vagyonnal futtatni.

Pl. egy számla 4000 usd-vel vegytiszta funda, 1 számla 4000 usd-vel csak TA vagy keverék stb.

Csak legyen rá idö és energia... :)

Megszoktuk mär mindannyian ezt a fórumot. De az valóban nem olyan jó, hogy itt pl. nincs lehetöség értesítést kapni, ha vkinek fontos, sürgös közlendöje van. Persze, telón lehetne...snapchaten vagy nem tudom hol...

Lusta vagyok a färadtsägot venni rä, h. ötleteljek a kommunikäcio és együttmüködés toväbb fejlesztésén. Épp ezért nem égtem a vágytól a fórum megvétele kapcsän sem. Herceg biztos tud nyilatkozni, mennyi idö és energia ez az egész téma.

Ha ki tudna termelni egy alkalmazottat, akkor lenne jó, mert akkor egy pici jol összerakott cég keretében önjáró lehetne.

#718695 Ddavid Előzmény: #718686

Hasonlóan gondolkodom, de látva a rövidtávú sikereidet kicsit epekedve nézem a dolgokat! :)

Görög ismerősökkel beszéltem és az ottani pesszimizmus ami kicsit megrémített, mert 90% hogy kilépnek az EU övezetből. Németországot és az EU-t egyként utálják... :S

Esetleg ez pár dominót eldönthet! :)

Tavalyi teljesítmény össz. tőkére -16% :\

Ellőző évben ami ennek az összegnek a 25%-ka olyan 20% adózás utáni haszon volt.

#718687 Bendeguz Előzmény: #718686

Köszi a fundás elemzést! Akkor már inkább Microsoft a felhőbe költöztetett Office miatt.

Ddavid, RBBJ jó ötletet adott a stratégia kidolgozására. Az már csak az én véleményem, hogy folyamatosan eső árfolyamra nem szabad folyamatosan rábővíteni. Inkább stop-loss, aztán ha kieste magát, újra beszállni. Ehhez használom én a technikát, vegytisztán. Rbbj fundás véleményével csak kipótolom az üres mezőket, mielőtt döntést hozok.

A Skype összebeszélést lehetetlen lesz összehozni. Inkább létre kéne hoznunk egy zárt Facebook csoportot. Így jönne automatikusan értesítés a bejegyzésekről, kommentekről. Nagyon jó kezdeményezés volt az oldalad, de macerás használni arra a célra, amire nekünk kellene. Sok időt belefektettél, amiért hálám és elismerésem!

Részemről újra fog éledni a https://longhuntercharts.wordpress.com/

Megpróbálok kialakítani egy technikás közösséget, több szerkesztővel. Várlak titeket is!

#718686 rbbj11 Előzmény: #718624

én ebben az egész szektorban nem hiszek (felhők), innentől kezdve nem tudok elfogulatlan maradni.

Végigolvastam kbc írását, az alapján is nekem abszolút no-go. Hatalmas rulett, semmi esélyt nem látok rá, hogy ezen a konkurens piacon olyan eredményt érjen el, ami indokolná az árat. Tipikus alacsony profitmarzsú szektor lesz ez, már aki nem megy csődbe a nagy versenyben. 3-4%-nál több nem lesz a profithányad. És a növekedés is meg fog állni, mire egyáltalán profitábilis lesz. Tehát ebben a jövőbeli esetben várok tőle 10-es P/E-t. A nagy kérdés, addigra mennyi lesz az összes árbevétel (már ha nem megy csődbe). Én erre nem tudnék jóslatot tenni, így egy jövőbeli (pl. 5 év múlva) értéksávot se tudok meghatározni, így pedig a jelenértékre sem tudok reverz számítással becslést adni.

Hella ezerszer jobb sztori volt, amibe matgab bele is nyúlt, és meg is hálálta neki a piac.

Ha már ilyen cég, megvárnám DropBox-ot.

De persze ettől még triplázhat is 3 nap alatt.

#718685 rbbj11 Előzmény: #718684

Úgy érzem (talán rosszul), h. nincs kialakult stratégiád. Le kell tenned vmi mellett a voksod. Pl. ha vegytiszta fundamentális a hozzáállásod, akkor csak hosszú távon érdemes gondolkoznod: 1-2 év nem jelent semmit. Pl. Teslát ha azért veszed, mert akármilyen okból stabil lábakon állónak tartod, hogy min. Porsche eladási db-számát hozza globálisan, és olyan profit marzzsal, mint iPhone-ok, akkor baromira tök mindegy, mennyi most az olaj, mennyi most tesla árfolyama, ahogy az is mindegy, mennyi volt 1 éve, és mennyi lesz jövőre.

Akkor veszel egy helyen, ahol épp lokálisan egész jónak tartod, ülsz rajta 5-10 évet, és kész. Elteszed a végén a jó esetben 10x-ezett árfolyamot.

Gazprom dettó, azzal a különbséggel, hogy itt nyilván nem tízszerez az árfolyam, de osztalékokkal együtt van esély 5x-özni.

A nyereséget úgy maximalizálhatod, hogy első vételedet követően állandóan bővítesz, mégpedig alacsonyabb átlagárral, mint első vétel.

Csak akkor zársz, ha megváltozik minden. Pl. Teslában már nem látsz esélyt akkora céggé nőni. Vagy Gazprom úgy gondolod minden évben zsugorodni fog 10 évig.

#718684 Ddavid Előzmény: #718681

Nem tudom erre össze kellene hozni 1 realtime meetinget, Skypon vagy valami, hogy jobban ismerjük egymás napirendjét szabadidejét stb...

Sok erőforrást több irányba osztottunk szét és nem volt hatékony a dolog.

Holott Neked is RBB-nek is voltak nagyon jó ötletei. :S

TSLA javítás 190,5 a másik az hogy olyan befektető csalódottságot érzek mint a Rábánal amikor 1550-re várták telkek meg stb... Aztán betett neki az orosz válság, jelen esetben itt az olaj.

Szerintem megéri majd venni,de nem ezen a szinteken.

#718668 Ddavid Előzmény: #718663

TSLA csak nem akarja kiütni a stoppom, ami 19,5-ön van... Lehetséges innen kisebb korrekció, de egyértelmű le-re várok itt. Hasonló érzésem van mint az 1340-es Rábánál volt.

A jövőben jobban kell kooperálnunk, mert sokat kereshettünk volna egymást ötleteivel!! :)

#718663 Bendeguz Előzmény: #718335

ma benéztem az elszámolásba, alig vesztettem valamit, miközben esett 20%-ot az árfolyam :)

dollár eur paritás meglesz?

#718661 Bendeguz Előzmény: #718660

én is bővítésen gondolkodom, de egyelőre kivárom ezt a 46-os ellenállást. utána mehet :)

#718660 rbbj11 Előzmény: #718658

be is adtam

ha korrekcio nélkül 46 felett zár 2 napon át (elszállás nélkül), akkor megveszem ott

#718658 Bendeguz Előzmény: #718657

gondolatolvasó! :)

a mai emelkedés 38,2-es Fiboja 44 körül van, +-10 cent. itt van az 50 órás mozgó. az indikátorok alapján most kicsit túlvett óráson.

a tegnapi alj köré lehet tenni a stoppot, ami 41.80 környéke.

#718654 Bendeguz Előzmény: #718653

passz és passz :)

jobban megnézve az lci 46 felett lesz igazán bull, utána 44-re tenném a stoplosst.

a volatilitásnak nem olvastam utána, de mindig van valami új gyógyszer, vagy kartell vád. de hát ez usa, állandóan perelnek.

#718646 Bendeguz Előzmény: #718644

csodaszép párhuzamos falú emelkedő trendben halad, időtől függően 68 környékére mehet +- 3$.

lulut elkezdem nézni, kár hogy ennyire leírtam magamban a múltkori botrányuk miatt (átlátszó jóganaci)

jobbulást kívánok!